Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:01

brrr 

Já to teda pokládám za obtěžování, doktor nebo opravář - oba mají po pracovní době a pravděpodobně žádnou ceduli na dveřích "sloužím 24/7"

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:08

brrr tak kdybych mela souseda, se kterým chodí muž 2x týdne na pivo,asi bych to otravování zvážila. ale já to nemám jak vracet, tak mi je to blbé i tak. Lidi vážně nerozumí tomu, co dělám a často mám požadavek, tak mi vyres toto s tím počítačem, když ty s nima pracuješ. Blbě se to vysvětluje i tim, že ja sama ty počítače vozím do servisu. 

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:13

continuity 

Tak jim řekni že děláš tu dírkovanou matematiku

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:16

brrr Tiež mi to nepríde ako obťažovanie a ak by mi vytiekla práčka či by sa pokazilo niečo iné, čo treba rýchlo vyriešiť, aby to prípadne neohrozilo majetok iných, tak by som poprosila suseda opravára o pomoc. Ak nebude chcieť, nemusí mi pomôcť. 

Offline brrr
12309 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:37

barbucha continuity Já vás obě chápu, ono asi na vesnici je to jinak. Přece jen to jsou většinou lidi, kteři se znají celý život. Taky k nám nezvoní někdo, koho neznáme. Ale pamatuju, že třeba taťka běžel v pyžamu s kabátem přes do kostela, protože tam někdo zkolaboval.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:38

dorota nedavno si jedna znama prerezala vsechny cevy na zapesti kdyz upadla se sklenenou vazou v ruce. Jeji dcera se v tu chvili asi nezamyslela nad tim zda obtezuje, proste letela pro souseda chirurga aby ji pomohl to osetrit nez prijede zachranka. 
Taky mam strejdu internistu, pracuje sice v krajske nemocnici, ale bydli na vesnici, a tak docela bezne ho volaji ke zlucnikovym zachvatum ci urazum. 
Na vesnici nebo v malem meste se ty sousedske vztahy asi berou jinak, lidi si vic vidi do taliru a nejsou si vzajemne uplne cizi

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:43

brrr 

Na vesnici to fakt funguje jinak, to chápu. Já jsem se jen divila, že v Praze - a v baráku se spoustou partají - je to skoro podobný

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. května 2021 13:33
Reakce na brrr:

barbucha continuity Já vás obě chápu, ono asi na vesnici je to jinak. Přece jen to jsou většinou lidi, kteři se znají celý život. Taky k nám nezvoní někdo, koho neznáme. Ale pamatuju, že třeba taťka běžel v pyžamu s kabátem přes do kostela, protože tam někdo zkolaboval.

​Nejsem z vesnice, ale v ulici si pomáháme taky, neberu to jako obtěžování, prostě každej umí něco. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. května 2021 18:16

brrr naši sú tiež obaja lekári (pediatri) a zvonievali k nám ľudia - rodičia ich pacientov. Naši to radi nemali, väčšinou ich poslali na pohotovosť. Keď som sa mamy pýtala prečo ich odbije, tak mi povedala, že im aj tak nepomôže (a pohotovosť bola za rohom). Ale k susedom v paneláku šli vždy. Inak sa mi občas stávalo, keď už som bola na výške a mala mobil, že mi dakto neznámy volal a pýtal na otca súkromné číslo. Raz som ho naivne poskytla a dostala som (oprávnene) hubovú polievku. To boli všetko ľudia, ktorých inak ako cez ambulanciu nepoznal. Známym a susedom sa chrbtom neotocil.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. května 2021 18:18

Kan a čo my chudáci čo nič neumime? . Jedine susedkam dôchodkyňam vynasam nákupy, väčší prínos zo mňa nikto nemá :)

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 08. května 2021 18:41

Když jsem byla dítě tak k nám taky chodili někdy lidi na radu, ale nikdy se to nebralo jako obtěžování. On podle mě nikdo nepřišel zbytečně a navíc to bývalo jiné, nebyly mobily, u nás v ulici začátkem devadesátých let asi ještě neměli všichni pevnou linku nebo auto, takže se zašli zeptat než se začal řešit přesun do nemocnice třeba. A to když se stane nějaká nehoda to si myslím, že nebere snad žádný zdravotník jako obtěžování.

A úplně stejně se chodilo na radu za sousedem, který byl elektrikář. A co vím tak ti starousedlíci to tam tak mají dodnes.

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 08. května 2021 19:32

continuity Ted me zacina o to vic zajimat, co delas Fakt se to neda nejak vysvetlit?

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 20:04

Mrakoplas No mě překvapil ten názor ,,nemám to jak vrátit,,. Prostě když je soused řemeslník, tak mu zaplatím, jen mám tu výhodu, že mi třeba vyjde časově vstříc, uprednostni mě atp. My se sambem taky nic neumime a v podstatě věčně profitujeme na šikovnych přátelích mých nebo mého tatky, ale nikoho neplacneme po zádech a neřekneme ,,tak díky moc kamo a čus,,. A analogicky i s tou radou, zas jim pak můžu něco dát, ale stejně mi přijde, že většinu lidí žádost o pomoc ve smyslu rady neobtezuje. 

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 20:05

Mrakoplas Tak zrovna ta lékařská ráda je osemetna, protože co kdyby se stav zhoršil nebo tak...tam odkázáni na pohotovost chápu, aby mu zas kdo něco nevyčítal. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. května 2021 20:18

Karja ja by som susedovi opravarovi (predpoklad dobré vzťahy) tiež zaklopala, či mi na tečúcu pračku nepozrie ale ako píšeš, zadarmo by som to nechcela. 

A otca nehodnotím, neodvážim sa, netuším čo všetko to obnasalo. A je aj pravda, že ľudia boli schopní zvoniť o jedenástej v noci a niekedy to bola fakt kravina. Po čase sa už začal aj zapierat (nie som doma!). Aj teraz ešte slúži na pohotovosti a vraví, že 90 percent ľudí tam príde s úplnou malickostou alebo dlhotrvajúcim problémom, ktorý mohli riešiť už cez týždeň u svojho lekára. Alebo je nejaká pani, čo chodí pravidelne čo vikend, asi sa doma nudí :) 

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:22

Kdyz uz je rec o tom, co kdo umi - ja si stezuju na to, ze bych se hrozne rada vyucila nejake remeslo a zivila se rukama, ale jsem strasne nesikovna a i takova celkove neprakticka, takze tento sen se mi asi nikdy nesplni

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:22

Vyprala jsem černé prádlo společně s plinkou! Hrozna paseka, ruplo to a ty krystalky se nacucaly. To jsem zvědavá, kolikrát to budu muset vymachat a snad nedojde k povoláni opraváře, protože my souseda opraváře praček nemáme. 

Offline Catherinne
10787 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:26

Karja hlavně, že ne i s dítětem 

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:30

Catherinne No ono by stačilo plínku s ...... s něčím jiným prostě.

Offline Catherinne
10787 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:33

Karja no vidíš, jak dobře to dopadlo