Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Myrtila
5295 příspěvků moje polička 08. května 2021 21:46

Ja se obcas vyskytuju v dome, kde je v prizemi vetrrinarni ordinace, a lidi tam zvoni v uplne libovonou dobu bez ohledu na ordinacni hodiny, a kdyz nikdo nejde, tak zvoni i na soukromy zvonek. Mnohokrat jsem treba v deset vecer, nebo v nedeli v poledne vysvetlovala z okna, ze pan doktor tu neni, ne, ja nejsem doktorka, opravdu jim nedovedu poradit, ani jim nevydam leky nebo krmivo, na injekci meli prijit v ordinacnich hodinach, uz jsem spala a vzbudili me, kdyz budou dal zvonit, nicemu to nepomuze... 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 08. května 2021 22:23
Reakce na continuity:

nonemy že se s ním o tom vůbec bavis, moji sousedi o mý práci nevědí zhola nic a doufám, že to tak i zůstane. Stejně nejsem schopná vysvětlit dvěma větami, co vlastně dělám, to je ztracená mise. 

​Ja nenavidim, kdyz se me nekdo pta, co delam! Jako jsem schopna jim to vysvetlit jednim slovem, ale zjistila jsem, ze mi je to neprijemny, ty obcasny pohledy typu "aha, ehm, trapne ticho, ze jsem radsi nedrzel hubu". Ale aspon po mne v noci nikdo nezada pomoc

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. května 2021 22:41
Reakce na Mrakoplas:

Kan a čo my chudáci čo nič neumime? . Jedine susedkam dôchodkyňam vynasam nákupy, väčší prínos zo mňa nikto nemá :)

​No tak já taky nic světobornýho neumím, ale pomůžu kde můžu. 

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 22:46

razorblade Viď, ještě aby ses za to měla stydět:-D. 

Offline Zuzuli
3746 příspěvků moje polička 08. května 2021 22:51

Karja to uz se mi taky stalo, prala jsem chlupate deky a ta plenka se tam dostala ani nevim jak. Nakonec jsem kazdy kus osprchovala ve vane od tech krystalku a nechala vymachat v pracce. Nikdy vic

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 08. května 2021 22:58

Zuzuli Mně se to už taky jednou stalo, ale tehdy to tolik neprasklo. No už jsem dala dvojí máchání a teď další dvě. Myslím,ze zítra budu sprchovat. A zrovna tmave a i dost moje. Kdyby to bylo dětské bílé, tak to tolik nevadí. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 09. května 2021 10:15

Karja nemáš sušičku? Ta by si s tím poradila. Nebo nechat uschnout. Absorbent se zase změní z gelu na pevné malé krystaly, pak pořádně vyklepat (v tom stavu to půjde lépe, než v gelovém) a teprve pak případně znovu vyprat nebo vymáchat.

Na bílém dětském prádle by to vadilo ještě víc... nejen esteticky, ale i z bezpečnostního pohledu... dítě by to mohlo vdechnout. To by byl průšvih.

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 09. května 2021 10:44

Paris Aha, mám sušičku, to mě nenapadlo. No 6 máchání jsem musela dát a furt to není tip top, ale tak zkrátka teď nebudeme tak vystylovani a příštím pranim se to snad už dostane dolů. Oni tam pak nezůstaly ani ty krystalky, těm stačily ty dvě máchání, ale zůstala bílá vlákna z toho povrchu plinky. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 09. května 2021 12:42

Karja na ta vlákna by měla sušička taky zabrat. Prádlo tam nedávej naruby.

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 14:25

To je dnes den.

Ráno jsme vstávali relativně brzo kvůli zoologické, abychom se vešli. přijeli jsme asi 10 minut po naplnění kapacity. ( Bych se na to vykašlala, ale meli to slíbené už v pátek, akorát jsme to kvůli šílenému vetru odpískali). 

Tak jsme jeli místo toho do Hornbachu na kytky, kde byl úplný armagedon a ještě jsem po konzultaci s mužem koupila špatný bazmek, co stal pětikilo.

A teď nám prasklo sklo za kuchyni. A to se uz pár mesicu přesvědčuji, že pár let by nám ještě mohla vydržet. Takže krám za pětikilo bledne závisti před rekonstrukcí obýváku. 

Ještě musim zasadit ty koupené kytky, tak doufám, ze mám na dnešek vystaráno a nespadne podemnou balkon nebo tak něco. 

Online dzizisketa
8928 příspěvků moje polička 09. května 2021 15:37

continuity

My se do zoo dostali, po půl desáté, ale nebylo daleko do vyčerpání kapacity. Příště zase ve všední den. 

Online Tabea
8050 příspěvků moje polička 09. května 2021 16:19

continuity já fakt nechápu, proč zoo nemá rezervace on-line...

Offline Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 09. května 2021 16:23

Tabea moc si to neumím představit, vždyť někdo tam je dvě hodiny, někdo celý den, rezervovat by si vstup museli i ti, kteří mají celoroční vstupenky...

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 18:02

Tabea no už jsme v zoo, od čtyř. Dítě si to vycekalo na stránkách, tak jsem vyměkla.  Bude to stačit, myslím si.

Já je i chápu, takto tu kapacitu využijí úplně nejvíc. Spíš mě štvalo, že nám to nevyšlo snad o 10 minut. 

Pinot Noir jsou zoo, které to zvládají, ale je to asi fuk, alespoň pisou na strankach, jak na tom jsou. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. května 2021 18:11

K tomu obtěžování - jsem veterinář. A ano, považuji za obtěžování, když mi píšou/volají/chodí za mnou lidi, které sotva znám a chtějí diagnózu zdarma a ihned. Jako 30 zpráv ráno po probuzení na messengeru od spolužačky ze střední jsou něco, po čem člověk touží. Zvlásť když jde o to že pes si pořezal nohu, hrozně to krvácí, 10 dotazů proč neodpovídám - přeci potřebuje vědět jestli má jet na pohotovost, ať neplatí zbytečně a celá série je zakončená výčitkou že kvůli mě zaplatila zbytečně 500, že to byl škrábanec. Pes co sežral tabulku čokolády a to mě přece nezabije odpovědět, sakra vždyť kvůli mě mohl i umřít! Kamarádům, rodině i známým se snažím odpovídat v rámci možností, ale v noci mám vyplé zvonění. Vzdálená známá mi volala i v době, kdy jsem byla na prodním sále, protože její kočička se divně koukala a byla naštvaná, že jí to neberu a neřeknu co to může být  Nejhorší je, že se stejně vždycky cítím provinile, že jsem neodpověděla hned a opravdu mohlo dojít k ohrožení života. Ale to prostě nejde, být na příjmu 24/7. Noční pohotovosti, kde lidi přijeli  ve 3 ráno vyndat klíště, s týden průjmujícím psem, na očkování o půlnoci - protože jindy se jim to nehodí, to bylo na denním pořádku. Pak se samozřejmě hádali o pohotovostní příplatek, protože přeci nezaplatí jen za vyndání klíštěte, když už jsme stejně vzhůru. Další kategorie byli lidi co volali že jedou s akutním případem a za 30 minut jsou u nás - zmobilizovali jsme chirurga a anesteziologa, připravili sál.... A čekali jsme hodinu, hodinu a půl, telefony nebrali.... Na 3. pokus jsme se dovolali, dostali sjem vynadáno, že je budíme v noci a že si to rozmysleli že počkají do rána jestli zvíře přežije. Službu co službu se něco takoveho stalo. To pak chce člověk dojít domu a před brankou najít sousedku se psem co chce ostříhat drápky a vymačkat žlázky, vždyť jsem stejně doma a za 5 minut je to hotové   Takže já když něco potřebuju, volám na čísla k tomu uvedené a 2x si rozmyslím, jestli je to nutné. 

Online Tabea
8050 příspěvků moje polička 09. května 2021 18:43

Pinot Noir u nás to funguje už tak 3/4 roku. A to je to tady proti Praze prdelka. Rezervace je buď od 9 nebo od 13h, myslím. V Mnichově to taky fungovalo už loni v létě, to by byla zoo s Prahou srovnatelná. Tam teda je rezervace myslím na cely den, těžko by lidi po půl dni vyhnali. Lístek (za nulovou cenu) si musí rezervovat i ti, kdo mají roční kartu. Ti pak ukáží QR-code vstupenky a roční kartu. Fronty minimální, nikdo nejede zbytečně. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 18:53

Pinot Noir mohla by být půlka kapacity na rezervaci, půlka na místě. Takhle se tam nedostanou ani ti s tou roční vstupenkou, myslím, že možnost online rezervace by uvítali i oni. Zoose k tomu vyjadřovala, že by přišli o část návštěvníků, protože někdo si zarezervuje celý den a odejde ve tři a mohl by přijít někdo jiný. To mi ale přijde jako divný argument.

Offline Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 09. května 2021 18:54

Tabea tak zrovna rezervací na celý den ale přijdou o dost návštěvníků, protože dost lidí odejde po pár hodinách a mohli by jít dovnitř další.

Offline Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 09. května 2021 18:56

Evaeva no, mně to právě jako divný argument nepřijde.

Offline Samara
příspěvků moje polička 09. května 2021 18:56

MPLee To je strasny!  Mate svatozar, ja bych je zabila, jako v tom vtipu. Pozoruju, ze se pomnozila skupina lidi, kteri totalne postradaji soudnost, tu nahradili nekritickym egocentrismem.  A ten vtip - gynekolog pred soudem za vrazdu, pry proc? Zrovna s vasi profesi? Prej sel jsem po extra narocnem dni, operace, pohotovost, spousta pacientek, no a pred barakem mi poskozena nabidla, ze mi ji za korunu ukaze. Tak jsrm ji zabil :-)