Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:33

Evaeva my jezdime do zoo dopoledne, ale ja to mam 30min door to door MHDckem. Ted jsem si zas koupila tu no limit kartu a chosime nekolikrat v tydnu:) ale patky a vikendy nikdy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 20:33

MPLee tohle fakt nepochopíš, jak ty lidské tak ty zvířecí případy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 20:36

711990 no jo, my to právě máme přes celou Prahu, mhd dvě metra+ bus. Chodíme tam maximálně jednou za rok, spíš za dva, popravdě řečeno to stačí. Ale když si vybereš neděli, kdy není zrovna 25 stupňů, ale jen 15, tak to není nic hrozného.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:38

Evaeva jo, od vas by se to hodilo autem Blankou a byli byste tam hned. Tak si tu trasu natrenuj!:)) 

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:43

Evaeva taky jsem to tak měla s těmi přestupy  (bus, metro, metro, bus), ale představa jak sama nakládám ten cirkus do auta a na místě ho zas vykládám a stejně to trvá 45 minut... Jezdili jsme přívozem, bus, bus, loď a bus, ale přišlo mi to lepší než krtek s přestupem. Odkdy je ta Blanka, autem se to vyplatí velmi: 20 minut vs. hodina. 

Offline viktorka_od splavu
49216 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:43

Evaeva jako já třeba chápu tu pohotovost, i když to nedělám, byla jsem v posledních x letech akorát na chirurgické se zlomeninou a ještě ne svojí:-)) ale na druhou stranu, když to ti lidi požadujou a je to vlastně služba, tak proč ne v neděli nebo v noci, že.. akorát by to měli pochopitelně řádně zaplatit:-) pokud na vet pohotovosti nechám psovi vyndat klíště za pětikilo příplatek nevidím v tom vůbec nic špatnýho.. ovšem pokud ti lidi chtějí vyndat klíště ale nechtějí za to platit, tak bych je hnala klackem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 20:44

711990 já o to zas tolik nestojím

Syn je takový přírodní typ, radši se bude rýpat v hlíně nebo brodit v potoce Jo Blankou je to dobrý, ale stejně je to skoro hodina, než všechno/všechny naskládáš a pak zase vyložíš a dostaneš ke vchodu.

Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:45

V Olomouci dnes směrem k Zoo zkolabovala doprava, policie normálně otáčela auta. Jako ono to bývá v ty květnové svátky pokaždé, ale teda...já jsem ráda, že si muž včera při fotbálku vyhodil koleno, na dnešek byl plánovaný výlet, ale místo toho jsme grilovali, váleli se na zahradě a četli si...

Jinak teda ta pohotovost, to je klasika. Mám dvě kamarádky doktorky, co slouží pohotovost a historky, co mívají jsou k neuvěření. Pro některé lidi je pohotovost opravdu jen nonstop lékařská služba, kam si můžou skáknout jako do večerky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 20:46

continuity to MHD je se starším teď dost ošidné takhle po celém dni. On by mi tam usnul

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:49

Evaeva já jsem je spíš udržela při vědomí v MHD nez v aute. Starší teda nespala v aute nikdy, ale mladší mi usnula kolikrát cestou z plavání, máme to deset minut. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:51

viktorka_od splavu Pohotovostní příplatky se platí, na Stodůlkách je to tisícovka a na Jaggy dokonce tři. Akorát že některý lidi ani to neodradí, peníze vždycky nejsou úplně to, čeho se jim nedostává.

49216 příspěvků moje polička 09. května 2021 20:52

Zina však jo, ale kde je pak problém? nerozumím tomu.. otevřeli si hospodu a chodili jim tam lidi?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. května 2021 20:53

continuity mě nevadí, že spí. U něj to způsobí max špatnou náladu (čti řev), ale spícího s druhým v kočárku ho z metra nevynesu:) Co nespí přes den, tak odpoledne v autě usne do tří minut, zvlášť po výletě.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:01

viktorka_od splavu Problém vidím v tom, že až tolik veterin v Praze noční pohotovost nedrží a většinou jsou dost zoufale nabitý, takže tam tihle lidi zabírají místo lidem se zvířatama, kde narozdíl od zakouslýho klíštěte hrozí v případě odkladu průšvih. Veterina, kam jezdíme, má třeba pohotovost od 21-24 a jen pro urgentní případy, a to je to veterinární nemocnice. Přesto tam fakt jsou lidi schopný s tím klíštětem dorazit v 11 večer.

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:09

viktorka_od splavu no jenže LSPP není služba, aby mohli lidi k lékaři mimo pracovní dobu, ale pro případy, kdyby v případě prodlení došlo k maléru. Se preptej dcery, jak to je na ER v Británii. Mě s potizema s břichem, při kterých u nás ordinovali odběry, UZV a rtg, vyhodili hned na recepci. 

Představa, že delat noční je nějaké blaho, nebo kdovíjaký vývar, je u běžné populace celkem zazita. Ti lidi to delaji, že to jinak nejde, ne aby na tom vydělali. 

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:09
49216 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:10

Zina já jsem fakt za tržní regulaci, lidi jsou pitomci to je daný. kdyby to bylo dost lukrativní tak v případě velkého zájmu buď otevře další nebo tam tolik lidí nepřijde

49216 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:12

continuity blaho ani vývar určitě ne, ale nabízet to jako službu, když je o to zájem, v tom nevidím problém. problém je, když si to ti zájemci mají regulovat sami.. viz výše

jo a třeba náš bývalý pediatr měl odpolední ordinaci jeden den v týdnu a to ve čtvrtek: od jedenácti do půl druhé. rozhodně jsem kvůli tomu nešla na pohotovost, ale fakt nechápu, proč ta možnost jít odpoledne je u nás tak málo dostupná (ne povinnost to sloužit!!) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:15

MPLee 

Kamarád praktik nám vyprávěl, že přestal chodit do hospody, protože ho tam pořád někdo nutil "ordinovat". Ty historky, co líčíš jsou hrozný, ale věřím. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. května 2021 21:18

Zina  viktorka_od splavu já třeba i přes to všechno ty noční měla hrozně ráda. Vetšina pacientů ošetřit potřebovala a když někdo dovezl zvíře s aktuním problémem a prostě neměl peníze na poplatek, někdy jsme ho odpustili, nebo to doplatili jindy... Ani se nám nestávalo, že by kvůli klíštěti čekal v čekárně akutní pacient. Přes den se objednává na čas, v noci má prostě přednost akutnější a klíště může buď jet domu, jinam nebo počkat. Jednou 4 hodiny čekali lidi se psem, který měl divnou skrvnu na kůži. Kdo by čekal, že bílý pes má pod černým flekem i tmavší kůži, žejo. To se muselo zkontrolovat hned   Problém jsou ti, kteří pak vyhrožují, jsou agresivní a odmítají zaplatit.  

@jos Tak ta pohotovst je od toho, aby lidi se zvířetem přijeli. Až na klíšťata a očkování jsme nikdy nikomu neřekli, že to měli nechat na jindy. Ono laik někdy těžko vyhodnotí závažnost situace a pořád lepší přijet 10x zbytečně než jednou pozdě. Ale když má dítě rýmu, tak jsem myslela, že musí dojít každému, že to asi po týdnu do rána počká... Očividně ne.