jitřenka ja mam taky dobrou zubarku, peclivou, a diky jeji peci jsem za cely zivot mela jen dve akutni zalezitosti, ona fakt leccos odchyti v pocatku a pracuje tak jemne, ze to ani neboli. Jenze uz pujde brzy do duchodu
. Ale jedna vec se ji moc nepovedla (mozna to byla jen blba nahoda) a trochu se bojim u ni tuhle riskovat, jsou to predni zuby no. Jenze jak jsem vcera videla, ani velky rozpocet nemusi byt zaruka ![]()
Stěžovací vlákno
Gatita no mě napadlo, že kdyby ti tvoje zubařka udělala větší zákrok, tak se jí to taky může povest. Ještě bych se s ní poradila, třeba ti nechtěla brousit zdravé zuby.
Gatita Jestli máš pečlivou zubařku, která se do velkých zákroků nehrne zbytečně, tak se s ní poraď. Taky ve mně nebudí důvěru zubaři, kteří řeknou, že všechny plomby, které mi drží mnoho let, by bylo skvělý vyměnit. Jsou ale lidi, co na to slyší, jednu takovou znám. Je moc spokojená, když může do zubů investovat desítky tisíc, úsměv má dokonalej, ale už z dálky keramika, nevím, jestli je to v 45 výhra.
Gatita Plomby bych nemenila. Ty bile nevydrzi moc dlouho a proste je lepsi s nimi zacit az pozdeji...no a pocinajici kaz mam v karte u sveho zubare uz 15 let. Porad se mu to nezda, ale vubec se to misto nemeni. Proste do zubu, ktery nezlobi bych nevrtala.
Jos taky mi zubarka nasla kaz,ja ho ten den odmitla osetrit a priste tam zahadne nebyl......
jinak jedna skvela zubarka v duchodovem veku,z Plzne,v ordinaci z roku raz dva zachranila meho muze od vyndavaci protezy.Sice to stalo,ale ma krasne zuby na fest.
Jos mirajo continuity dekuju vam za nazory. Vubec se mi to vcera nezdalo a byla jsem z toho tak schlipla, ze jsem se musela podelit
. Jeste to jdu probrat se zubarkou a snad to nejak dopadne.
Gatita drzim ti palce.:-)
Zarinya no mě takový kaz vyvrtala a ještě pro jistotu rozvrtala i sousední zub. Děti tam vůbec brát nejdu a asi jdu hledat novou. :/
continuity Neber. Ja jako prakticky dite chodila k takove divne doktorce, jak byla na zubu skvrna, tak plomba. Mam na vsech!! Stolickach plomby, jtere maji par mm. Zadny RTG mezuzubnich prostor ci obycejny mi nedelala. Co jsem uz sveho soucasneho zubare, tak mam 1 kaz a ty same skvnky si oznacuje temi otazniky a jen opravuje ty napachane plomby. A jsem u nej tak cca od 14 ci 15. Ta baba mi vrtava treba 3 zuby naraz, hrozny to bylo
Zarinya nejmenovala se Dana? Taky tm jednu takovou znám.. :)
Akras kouknu doma na vizitku,ale myslim,ze neni Dana.
Pinot Noir nechci ti nicit tvuj plan, ale myslim, ze tady v tom vedru i dospeli oceni lehky chlazeny dort nez nejaky slozite peceny s kremem/cokoladou/marcipanem... (nevim, co mas v planu)
tady ten z biokucharky Hany Zemanove je moc dobry (nedari se mi najit recept, jen obrazek)

Gatita oooojeeee. Určitě bych se obrátila ještě na někoho, aby to potvrdil/vyvrátil. A ty kazy našel na rtg snímku? ![]()
baltik ale on bude lehký, spojený mascarpone s ovocem. Ale těch pět piškotů prostě upéct musím a šlehačku ušlehat taky.
baltik a navíc mám pro kluka vymyšlený dort, na kterém budou bagry a buldozery kopat díry, tohle je strašně holčičí.
Pinot Noir kluci mají dort skoro pokaždé růžový
obvykle do krému dávám mražené jahody nebo maliny z léta.
Nešli by ty piškoty upéct nejednou/nadvakrát? Jestli pečeš rovnou pláty, dala bych péct třeba dva plechy najednou.
Pinot Noir :) tak to jo s buldozerama :)
baltik jako mohly by kopat i růžové hromady, to jo ![]()
Plán už měnit nebudu. Byla to fakt spíš stížnost na počasí, mně to nevyhovuje v žádném ohledu, dort nedort.
Jos Na tohle musím reagovat - bílé výplně (kompozitní) vydrží dlouhodobě, záleží na kvalitě zhotovení. Dá se říct, že kvalitně udělaná amalgamová výplň může mít o něco delší výdrž, jenže má svoje specifika a indikace je už dneska spíš vzácná. U těch kompozitních je mnohem víc kroků v pracovním postupu, který se musí udělat (a tím pádem i zmršit, a proto ten častý omyl, že nevydrží).
Jinak těch počínajících kazů mám ve sledování desítky až stovky a obvykle hodně trvá, než je potřeba je spravovat. Sama jeden mám už cca 5 let a nijak se nezvětšuje.
Úplně ti rozumím, já tohle počasí taky nemůžu, rozpouštím se jen se podívám z okna. A moje oblíbený pečený jídla (aka za 10 min. připravím a zbytek obstará trouba) teď taky vynechávám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my