Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 13:23

Černý kašel měl syn asi v 10 letech. Očkovaný, nikdy žádný odsun žádného očkování. Na druhou stranu musím říct, že vůbec nekašlal, měl spíš potíže jak při astmatu a tak se na to přišlo. Loni ho měla kolegyně v práci, rozhodně žádný sociální případy.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 13:32

Sweet Potato To chápu, já taky, jen já to očkování měla už tak 5 let zpátky, to to ještě nebylo tak hot. Nijak sem se o to nezajímala  

ale chápu, že tě to mrzí

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 13:49
Reakce na SunEclipse:

andulka01 tak je to jasný, jsem asociál

​Aaa tak to jsme 2

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 16:38

SunEclipse u manžela v práci se pár případů objevilo, zrovna v době, kdy se měl narodit syn, tak se radši nechal přeočkovat,aby to nedotáhl domů. 

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:41

SunEclipse mne vysly protilatky letos v lednu, kdyz jsme s dr hledali, co je ten muj strasny kasel. Musela jsem ho prodelat v minulosti. Vzpominam na jedem urputny dusivy kasel v roce 2011, ale uz se to neda zjiatit, kdy to bylo. Pry to plno lidi ani nevi, ze to melo.

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:42

brrr ted se tetanovka dava az po 15 letech

Online Makara
3554 příspěvků moje polička 04. zaří 2020 23:49
Reakce na moora:

SunEclipse moora berete me do klubu? Taky nikoho s cernym kasekm neznam.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 13:12

Moja mama mala cca predvlani čierny kašel, ale ona je ročník, keď sa ešte neočkovalo.

No a ja som si zmyslela preveriť vlastné očkovania tesne pred koronou, lebo očkovací preukaz nemaám, všetko je len v karte a vôbec si nepamätám, či som ešte v dospelosti niečo preočkovávala, alebo nie a ak aj áno, tak určite dávno. Teda mimo chrípky, tú som sa kedysi očkovať dávala. Tož tak zase počkám, no.

Offline luciole
1207 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 13:58

V mém okolí mělo v poslední době černý kašel už pět lidí, 4 očkovaní a 1 mimino ještě neočkované. Stará vakcína už není účinná, bakterie mutuje a teď řádí jiné kmeny, než dříve.

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:03

Me fascinoval pristup moji byvale prakticke lekarky. Par let zpet jsem mela dlouhotrvajici seredny kasel a na to mi rekla: to je asi cerny kasel, testovat vas nebudu, to nema smysl, neschopenku vam dam do konce tydne a hlavne nikomu nerikejte, ze je to asi cerny kasel, budou zbytecne panikarit..!

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 14:05

Pavlena skoro bych si tipla že je to moje současná

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 15:10

viktorka_od splavu Ordinuje v Cernych polich? Tahleta je vubec kousek, prokazanou rakovinu leci vytazky z bylin..

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 16:04

Nebudu konkrétní ale stěžuju si sama na sebe, že jsem se do něčeho zamotala a teď z toho musim ven.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 16:20

JankaM tipuji, že už jsi podlehla zamilování. Samozřejmě nečekám odpověď, držím pěsti, ať to ustojíš a dobře to dopadne, ať je to, co je to.

Online Myrtila
5085 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 16:20

A nenechavaly jste se nekdo ockovat proti cernemu kasli v tehotenstvi? Melo by to pak chranit dite, nez dostane svoje ockovani. Premyslela jsem o tom, ani nevim, jestli to v tomhle pripade ockuje obvodak, nebo v nejakem ockovacim centru, ted chodim akorat ke gynekolozce a zatim jsem se vzdycky zapomnela zeptat. Jina vec je, jestli to ma letos vubec  vyznam, kdyz i kvuli korone s ditetem nebudu nikam moc chodit. Na druhou stranu moje pribuzenstvo ma takova povolani, ze i v korone, pokud se nestopne uplne cela ekonomika, se budou potkavat se spoustou lidi, uz takhle domu tahaji opravdu leccos. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 16:39

Myrtila mě můj obvoďák v těhotenství nechtěl naočkovat na nic, ani při kojení. Ale v očkovacím centru by mě naočkovali, bohužel jsem to zjistila až potom. Mám dokonce pocit, že v Německu? se to doporučuje.

Online Myrtila
5085 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 16:55

Evaeva Taky jsem prave nasla, ze nekde je to vylozene doporucene. Znam prave par dospelych, co v posledni dobe, tak dvou nebo trech letech, cerny kasel chytli. A ten prubeh u nich byl vetsinou dost drsny, dostavali se z toho i vic nez rok.

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 17:01

Myrtila Ta moje kolegyně v práci nemá klid ani po roce. Záchvaty kašle se jí často vrací a ještě se to strašně odrazilo na celkové imunitě.

Online Myrtila
5085 příspěvků moje polička 05. zaří 2020 17:07

Renusatko No, proto bych nechtela, aby to chytlo mimino. Uplne nejradsi bych teda odeslala na to ockovani svoje a muzovy rodice i kvuli nim samotným, protoze se potkavaji s velice ruznorodou skupinou lidi, ale to uz je jina vec, jednodussi bude poresit to u sebe. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. zaří 2020 17:14

Myrtila Urcite to doporucovane je, ale ja to taky nestihla, myslim ze vhodne je to kolem 5., 6. mesice ale nevim presne. Jen nevim, jaka je situace letos s tim blazincem venku. Ja teda planuju decko tahat ven az to pujde uplne normalne. Vic se taky obavam kasle nez covidu, toho se teda nebojim vubec no.