Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 06:44
Reakce na Evaeva:

711990 obojí má svoje pro a proti, když přijde muž domů z práce, má na děti dost energie, od narození jsem klidně mohla svěsit ruce a lehnout na gauč.

tyjo, žádný Já jsem strašně unavenej, musím si jít na chvíli lehnout, byl jsem celej den v praci????

taky bych ho někdy vzala lopatou!

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 08:36

Potrefenáhusa píšeš mi z duše, taky na to hledím a trochu závidím. U nás frčí "bolí mi hlava, musím si lehnout".

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 08:37

Potrefenáhusa já mám takovou kamarádku s tímto manželem, výchova a péče probíhala společně a okamžitě po příchodu domů přebíral děti a dával ji tim možnost si oddechnout a třeba udělat večeři v klidu..děti měli dost divoký jako malý..

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 08:51

Ounz to je dobrý, no, já musím trochu nutit a někdy teda bych jim tu péči ve dne v noci přála (diteti teda ne )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:19

Potrefenáhusa to neřekl asi nikdypředesílám, že s tím začal on sám od sebe prakticky hned po narození prvního dítěte. Když jsme měli druhého novorozence, tak to samozřejmě vždycky nebylo takové. Teď už jsou kluci větší, ale když jsem byla celý den s minimem, tak jsem to fakt ocenila, přecejen večer už nebyli úplně dobře naladění. Popravdě v kolik hodin se ten otec chce zapojit, když dítě chodí třeba v osm spát? 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 09:52

Potrefenáhusa no, jako každej má mouchy, ale v tomhle byl (vlastně je) fakt dobrej

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:20

Takový pohled z druhé strany, já když prilezla zdrchana večer z práce po osmi schůzkách a 60 emailech, tak jsem fakt ocenila, když muž řekl dětem,ať mě chvíli nechají si alespoň sednout. (Sedět jsem úplně nepotřebovala, ale já třeba nebyla schopná ještě hodinu mluvit, což zrovna u těch ukecanych batolat nebylo .úplně na závadu ).

Já chápu,že jsou malé děti vyčerpávající, ale občas mám z těchto diskusi pocit, že ten pracující rodič se večer vrací z lázní.

A jako účastník těch callu říkám, že brenentici dítě prežiju, ale čeho je moc, toho je příliš a kolikrát interní call radsi preložím než mluvit víc s kolegovym synkem než s ním.  Blbý je, když s vámi mluví klient vezoucí dítě odněkud někam. To je velká paráda, jeho pozornost nemáte, takže mluvite a víte, že je to úplně zbytečné, pamatovat si z toho nebude lautr nic, odložit to nechce. Zas nějaké hranice by to mít mohlo. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:28

Potrefenáhusa Ja se snazim neprudit chlapa hned po prichodu. At si treba hodinu dela neco sveho a tak. Pak uz je vetsinou kompenzovanejsi a nema problem pohlidat. Rano o vikendu to udela automaticky, jak je skrivan a ja sova, tak je vzhuru driv. Ono s tim deckem je to dost pruda nez nejaka rehole. Proste poklidit, nakrmit dite a psy a hlidat, aby si nezlomilo vaz. Zas to vic nez rocni chodici dite je dost autonomni jednotka a uz je to hodne jine, nez na zacatku. A hraje si samo..

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:38

continuity tak můj muž jede z práce hodinu MHD, kdy poslouchá audio knihy a hodinu nemusí myslet na nic a NIKDO na něj NEMLUVÍ. To považuji za dostatečný oddech, mně se taková hodina podaří, jen když jedu ke kadeřnici, tj. třikrát do roka. Takže když uvalím děti na muže hned, jak večer vkročí do dveří, nemám žádné výčitky. Vždyť to trvá třeba hodinu, než jdou spát. A jak tu padlo, připravím třeba v klidu večeři nebo vyluxuju, nejdu si lehnout se skleničkou v ruce do vany.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:47

Pinot Noir  Měla jsem to úplně stejně, k tomu teda ještě to, že chodil mezi sedmou a osmou večer, takže kolikrát je ani nezastihl. Pamatuju si, jak ho tchýně všude hrozně vychvalovala, že čte dětem každý večer pohádku, no převracela jsem oči a šlapala si na jazyk!  Ale on sám přiznával, že si během té hodiny domů totálně vyčistí hlavu. 

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 10:59

Pinot Noir můj muž to má 10 minut. Já teda jezdila MHD 40 minut se třemi přestupy a většinu času jsem u toho stala na jedné noze a ta ještě nebyla moje.... Relax si fakt představuji krapet jinak. 

No to je fuk, hlavně když vám to všem funguje. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:00

Garfie já miluju větu, co říkávala kolegyni její babička: ty máš tak hodnýho muže, že TI ty děti pohlídá

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:04

moora  No to je klasika!!! 

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:29

continuity jakoze je chudacek po cestě tramvaji tak vycerpanej, ze si nemůže hodinu pohrát s deckama, nebo jak?

Online Karja
44752 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:33

Pinot Noir Přesně, když přijede z Prahy, jde na další směnu s dětma. Když ze stavby, tam mu i nandam dvouchodovou večeři, ale tu jí s dětma na klíně samozřejmě! Prostě záleží kdo je jak z čeho vyčerpanej;-)

Offline continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:35

Potrefenáhusa jak píšu delejte jak to vyhovuje doma vám. Nevím jestli je můj pocit úplně k diskuzi, protože asi těžko mě přesvědčíte, že po práci nemám být unavená, když jsem. 

Takze píšu ten můj pohled na věc. šla jsem do prace od malých dětí na plný úvazek a ano, mám ji celkem vyčerpávající. Neříkám, že je každý den takový, ale automatické převzetí děti do péče hned po přechodu přes domácí práh, nepovažuji za dobré řešení. A ani to můj muž teda ode mě nečekal.

Úplně to myslím nesouvisí s tím, jestli a jak kvalitně se rodič dětem věnuje. Možná to lépe vystihla Jos, píše vlastně úplně to stejné, jako já.   

Offline olte
755 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:38
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity jakoze je chudacek po cestě tramvaji tak vycerpanej, ze si nemůže hodinu pohrát s deckama, nebo jak?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:42

continuity tak jasne ze jsi z prace unavena, ale ten druhej, co je doma s detma, se taky celej den nestoural v nose zejo

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:45

olte hele vysvětli, prosím, jsem fakt nedovtipna

plus continuity mne na tom štve ta automatika - jsem unavenej, jdu si lehnout, čus. A co já? Nejsem unavená? Mne čeká ještě celonoční šichta, je fajn, když si to dite aspoň na půl hodiny vezme. Já mu ji taky neprihravam mezi dverma, ale taky teda někdy tlacim očima hodiny, kdy bude stridacka - to jsou dny, kdy muž přijde o hodinu a půl pozdejc, jde si sednout na hodinu na záchod a pak jde akorat dite do vany...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:47

Lilly_Ku 

Jestli na to má partner nějaký názor, je fajn, že ti ho sdělí, proberete důvody a dál bych o tom taky nechtěla slyšet. V situaci, jak ji chápu podle tvého popisu, fakt nevidím jediný důvod, aby ti partner do pracovního angažmá mluvil.