Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:48

711990ano a taky to píšu.

Za mě je nejlepší se domluvit. Co mi na tom asi vadí je ten přístup: děti celý den neměl, tak je povinný prichodu domu se jim věnovat. My jsme to tak doma nedělali ani na jednu stranu a jsem za to ráda. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:51

continuity No nekdy taky prudim, ne ze ne. Ale snazim se chapat obe strany, i kdyz nekdy je to mentalni rozpolozeni takove, ze to nejde. Pak tu nespokojenost ventiluju dost vyrazne. A muz ma taky lepsi a horsi dny a to uz na nem vidim, ze je ma dost i bez ditete . Me to doma chvilemi ubiji uplne strasne a tesim se treba i na nakup nebo tak. Ale vim, ze z prace jsem byla nekdy vyflusla mnohem vic (i psychicky) a i kdyz muz nedela ve zdravotnictvi, tak toho ma hodne v jinem podani. Takhle to mame ale my, na jine pary to neplati. Kamaradky muz se zapojuje i vic nez ona treba.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:51

continuity no o povinnosti tady ale asi nikdo nepsal? 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:54

continuity jde i o to, že v mnoha rodinách dopřát muži hodinku klidu po práci znamená, že je uvidí jen o víkendu. Typicky právě tam, kde se do práce dlouho dojíždí. Muž denně stráví v MHD nebo čekáním na spoj dvě hodiny. Není to ideální způsob trávení volného času, ale oproti péči o dvě malé děti to zkrátka volný čas je. A tam, kde muž fakt potřebuje nějaký čas na oddych, bych doporučila, aby ho teda strávil procházkou nebo kávou v kavárně, protože si neumím představit nic otravnějšího než po celodenní průdě s dětmi jim ještě hodinu vysvětlovat, ať na tatínka nemluví.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 11:57

Potrefenáhusa Ježiš to keď príde domov a zavrie sa na pol hodinu na záchod, to ja mám chuť pridať sa do lopatoveho družstva. Hlavne teda v období keď človek na zachod nemohol sám a dve prísavky mu viseli na nohe. 

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:02

Mrakoplas no, přesně!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:03

continuity no muž to dělá od začátku sám od sebe, tak mu to asi vyhovuje. Jeho otec se o děti moc nestaral, on si pamatuje akorát to, že byl pořád v práci, tak by to chtěl jinak. Já po něm prakticky nechci žádné domácí práce, dům taky nemáme. Navíc půl roku z roku prostě přijde za námi na hřiště, to není extra náročnéOno to jsou fakt dvě hodiny, včetně večeře.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:11

Evaevaale to nejsme ve sporu. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:12

Evaeva U vas to je ale v pohode ne? Domluvili jste se, muz to dela automaticky a jste spokojeni v ramci moznosti. Idealni stav a nejlepsi pro deti. continuity spis asi myslela (nebo tak jsem to pochopila), ze ne vzdycky je ten pracujici rodic flakac a ten doma je v pravu. Ze to neni tak cernobile. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:15

Jos jo jasně, já nemusím říct ani popel. Spíš ho musím posílat třeba do posilovny, protože doma se na něj ty děti automaticky pověsíJá vidím problém spíš, když máš kojence, protože ta noční směna je náročná i u nenáročných dětí, ale chlapi si to třeba tolik neuvědomí, protože to nikdy nemůžou zažít.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:18

Jos přesně tak.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:21

Evaeva tak třeba můj chlap to na mě viděl. Navíc dělá ty noční, takže si umí přesně predstavit, co je to spát za noc 3x1 hodinu. 

S oblibou říkával: přerušovaný spánek je horší než přerušovaný sex.

Online barbucha blogger
35926 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:33
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa jak píšu delejte jak to vyhovuje doma vám. Nevím jestli je můj pocit úplně k diskuzi, protože asi těžko mě přesvědčíte, že po práci nemám být unavená, když jsem. 

Takze píšu ten můj pohled na věc. šla jsem do prace od malých dětí na plný úvazek a ano, mám ji celkem vyčerpávající. Neříkám, že je každý den takový, ale automatické převzetí děti do péče hned po přechodu přes domácí práh, nepovažuji za dobré řešení. A ani to můj muž teda ode mě nečekal.

Úplně to myslím nesouvisí s tím, jestli a jak kvalitně se rodič dětem věnuje. Možná to lépe vystihla Jos, píše vlastně úplně to stejné, jako já.   

​A já ti úplně rozumím. Než jsem se zašila do klidu kanceláře chodívala jsem z práce po čtyřech (a to mě vozili až před barák!) a dokázala jsem se akorát tak svalit do křesla a tupě čumět do zdi.

Museli si všichni  zvyknout, že i když tam jsem, tak tam prostě nejsem

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:53

barbucha jo, to jsem měla, když jsem lektorovala školení: po dvou-třech dnech jsem dorazila domu, lehla na gauč a zvládla jen koukat do stropu... nikdo na mě nesměl promluvit, to uplně fyzicky bolelo

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 12:57
Reakce na moora:

Garfie já miluju větu, co říkávala kolegyni její babička: ty máš tak hodnýho muže, že TI ty děti pohlídá

​To znám taky. Vždycky jsem odpovídala, že jsem k dítěti dostala takovej papír, říká se tomu rodný list a tam...olalá je na prvním místě napsanej OTEC a až pod ním, na místě druhém MATKA. Tak prej mám na všechno odpověď, se nezavděčím.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 13:03

Kan to je dobra hlaska:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 13:09

711990 Hele ale všechny listy to nemaj, hlavně ty starší.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 13:14

Kan musim se podivat:D Tak nase dite to tak ma!!!:)

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 13:18
Reakce na moora:

Garfie já miluju větu, co říkávala kolegyni její babička: ty máš tak hodnýho muže, že TI ty děti pohlídá

​Jo jo, jsou muži, kteří TI občas i umejou okna a pověsí záclony! O ty je potřeba obzvlášť pečovat a hlídat si je, aby TI je nečmajzla nějaká čůza odvedle!

Offline Karja
44751 příspěvků moje polička 24. listopadu 2021 13:20

Kan Jdu najít rodný listy, díky moc! Ale nevím, zda neprihraju tím sambovi více ze svých kompetencí. Načíná bohužel zase další půlroční homeoffice a už jsem slyšela něco o tom, že softshely jsou moc teplé, botičky moc malé a čokoládka po obědě moc velká. Ale velice roucně děkoval za jídlo. Já nevím, kde se to naučil, my za jídlo nějak extra nedekovali, my třeba jednou za čas uvařili, a po obede uklidili. To děkování je takový o ničem, mi přijde!