Myrtila s miminem je ta zima taková neutěšená i normálně, natož teď
Z dlouhodobého hlediska ti doporučuju najít si nějakou činnost sama mimo domov. Třeba nějaké cvičení v menší uzavřené skupině nebo nějaký tvořivý kroužek, abys na chvíli vypadla z toho domácího stereotypního kolotoče a zároveň to nebylo tak rizikové, pokud máš obavy z nákazy. V zimě je to těžké, člověku se nechce jít třeba jen tak běhat, když je furt tma.
Stěžovací vlákno
Myrtila ja to vloni delala tak, ze jsme furt neco pekli, to Tondu bavilo. Pribrala jsem skoro 10 kilo
nedoporucuju! Ale tlapkam, je to naprd, zvlast se dvema spankama. Pak se ty moznosti trosku vylepsi.
Myrtila Já ti plné rozumím. Já jsem se od začátku října psychicky dost zhoršila, mám takové nálady, prostě nervy jako tenkou pavučinku, já jsem i citila že se budou zhoršovat, snažila jsem se s tím něco dělat (viz činnost, procházky venku, sambo to taky poznal, furt mě vyháněl) ale nepomoha to. Dneska mi bylo fakt mizerné, objednání u odborníka je nevyhnutelné, ale samozřejmě se tam dlouho čeká, teď spíš přemýšlím, jestli nezajit za obvodní pro nějakou medikaci co mi může dát ona, kdyby s tím měl někdo zkusenost, budu ráda kdyz dá vědět. Jde mi o to přežít prostě tu ,,krizi,, která trvá pár hodin, nebo horší dva dny apod. I jsem teda přemýšlela, že začnu kouřit trávu, já si nemyslím, že bych měla nějaké deprese, nebo nějakou poruchu osobnosti, myslím, že jsem prostě jen na nervy nebo jak to napsat. Prostě že nějak pominula moje psychická pohoda a psychická odolnost, která asi nikdy nebyla moc vysoka. Tak si myslim, že by mi ta tráva asi nemusela něco rozjet nebo ublížit, však to snad ty lidi hází do pohody ne? Ale nevím třeba ty léky i od praktické nejsou špatně, já si spíš říkám, jestli potom není člověk nějakej ospalej nebo apatyckej.
Přitom nejhorší je, že mne se nic neděje. Jako fakt nic. Prostě jsou to debilni subjektivní potíže, jako jo postavený na objektivních věcech, ale zadnejch fatálních. Ani nepotřebuju potlapkat, je to prostě jak fyzická nemoc, jen teď potřebuju nějakou berlicku než to odborne ,,vylezim,,. A fakt netlapkejte, já si sem nejdu ani stěžovat, však tady má každej něco, já si sem jdu spíš pro tu zkušenost s lékama nebo trávou. Obvodní mám dobrou,chapavou a můj nejlepší kámoš mi zas sežene to druhý!
Karja v blbym psychickým stavu se na všechny psychedelické drogy úplně vyser! Žádná tráva,žádná Lucy in the sky. ![]()
Teda platí pro všechny drogy, včetně alkoholu, ale toto je extra nebezpečná hra. Fakt to může rozjet opravdovou psychózu. I u lidí, co jsou v pohodě se to může stát, navíc, když je tam problém.
Zkus toho praktika nějaké základní prášky může napsat i on. V krajním případě ta třezalka, mě většinou pomůže. Ale nesmí se k hormonální antikoncepci.
Karja obvodní ti určitě jako první pomoc něco napsat může, mojí mamku v těžké životní situaci hodně podržela, dala jí nějaká lehká antidepresiva a i si jí zvala fakt často na kontroly, aby jí prostě viděla, dneska by to třeba zvládla přes telefon. Nevím, jak spíš, ale na to bych si dala obzvlášť pozor, přijde mi, že když se ty poruchy spánku rozjedou, blbě se to vrací zpět. Tohle období je fakt na pytel, drž se![]()
Karja teď si to čtu dál, domluv se s tou praktickou, ona ví, že si měla už driv problém? Možná by ti mohla napsat to samé, pokud si to už brala a pomohlo, nebo to alespoň zařídit u psychiatra?
Držím palce, moc. ![]()
continuity Ja si myslím, že třezalka je slabá. Jako jasný s těma drogama to přesně říkal sambo, že ,,drogy jsou vždycky skvělej nápad,,. Ale mně ta myšlenka přišla fakt nevim z jakýho důvodu fakt fajn!
Karja Obvodní ti nějaké léky klidně může napsat ale nebrala bych benzodiazepiny tam hrozí návykovost a právě tě to hodně oblbne
Mně v nejhorším pomohlo Trittico
já vám teďka ty malý děti paradoxně trochu závidím, protože teď když si vlastně můžu dělat co chci tak buď nechci anebo to nejde. na vánoční trhy jsem se fakt strašně těšila:-(
A v práci mi nutí homeoffice a já mám pocit že se z toho skutečně zblázním, Jestli tady budu zas několik měsíců sama prostě mi přeskočí
Karja ona ta trezalka je fakt dryák, ale potřebuješ víc než jednu tabletu denne, ja jsem funkční na minimálně dvou.
continuity No víš co, já jsem měla problém jen po porodu a to jakoby už mám nějak zpracované, na ten jsem měla nárok, to jsem byla prostě jen blbá:-D. Ale nikdy jsem žádnou medikaci nebrala, spíš jako doufám v nějakej ,,ibuprofen,, na nervy na ty akutni dny než na mě přijde řada u psychologa.
Karja myslím že jsi hlavně VYČERPANÁ! Asi mi taky přijdou lehká antidepresiva lepší než tráva. Při dětech potřebuješ něco co je víc " pod kontrolou"
Evaeva INCOM1 Popravde, treba behat by se mi nechtelo ano v lete
Ale jo, premyslim nad necim mimo domov, spis teda neco jako konverzace v anglictine, nebo si nejak zvysit kvalifikaci (to bych uz i mela vybrane, ale tohle konkretne je jenom v Praze a oni to radsi stopli, nez by to prevedli do on-line podoby, a to se jedna o obycejne prednasky
). Jako mam asi deset napadu, co delat, ale neslucitelne s miminem visicim na me noze ![]()
711990 Bojim se, ze k tomu pribirani s tim pecenim uz lehce smeruju, tak hledam radsi nejakou jinou zabavicku :-D
Kan To je nahodou pekny napad! My ted s miminem zacali obrazet mistni detska hriste, predtim jsem si ani nevsimla, kolik jich tu je (jsme trosku vetsi vesnice), akorat to uplne neuspokojuje moji potrebu se nejak uz realizovat. Uz jsem i nabizela manzelovi, ze kdyz si vezme na chvili dite, budu za nej delat neco do jeho prace - a on nechce!
continuity Tabletu? Já znám jen čaje a přijde mi to takové prostě na takové superjemne stavy nepohody. Tak třeba jsou ty tablety lepší.
Manuka No víš co, mně z nějakýho důvodů ta tráva právě přijde víc pod kontrolou. Ale jo, asi jsou nějaké léky, co jsou lehčí a moc tě třeba neospi a tak. No jako ta moje obvodacka je dobrá, má malý děti, je rozvedená, ta ví o čem je život! Pak já si myslím, že až se někam dostanu, tak to ani na léky nebude, že to prostě buďto přejde nebo si to rozebereme;-) nebo přesně mi bude stacit něco na tu krizi nějakej prostě vysmatej ibuprofen.
Karja travu ne!!! neblbni.![]()
Karja Ja si taky myslim, ze jsi spis vycerpana, nebo mozna i tou peci o deti v tehle blbe dobe vyhorela? Nez travu, byla bych taky pro leky. Ale zkusenost s tim zadnou nemam.
Karja ja jeden cas brala amitriptylin a pres den jsem byla uplne normalni,neoblbla akorat jsem v noci krasne spala.
Zarinya To Trittico je stejný
Zarinya No já to obvodní nějak vysvětlím, co potřebuju a snad to dáme dokupy abych nebyla mimo. Spaní mám v pohodě, i je mi večer lip.
Karja jo tablety, kneipp to dělá. začni jednou na pár dní a uvidíš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí