Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:46

Karja zkus tryptofan s vitaminem b6- volně prodejný v lékárně. Tryptofan je prekurzor serotoninu, v kombinaci s b6 zlepšuje spánek a může působit mírně antidepresivně. Mně pomohl nečekaně dost a rozhodně ho můžu doporučit třeba i při pms. Pokud by sis nechala napsat něco od PL, tak bych byla opravdu velmi opatrná a vyhnula bych se pokud možno těm benzodiazepinům. Dají se dát jen velmi, velmi krátkodobě - třeba k překlenutí období, než začnou zabírat antidepresiva (což je cca 14 dní). Mně pomohlo v krizi Trittico v malém dávkování (50mg denně)- kvalita spánku prakticky okamžitě a celkové zlepšení bylo znát po 14ti dnech. Někomu může ale vyhovovat něco jiného, samozřejmě... drž se!!!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:46

viktorka_od splavu ten spanek pri tech tabletach byl tedy bozi.:-)

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:47

Myrtila No já si nemyslím, že jsem vyčerpaná. Mně se to zhoršilo právě když se to doma tak jakoby ,,uvolnilo,,.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:48

Karja nestačím číst co ti píšou ostatní ale za mě léky co jsou typu "vysmátej ibuprofen" což je např.Lexaurin Neurol apod. jsou fakt zlo! Těžce návykové právě proto že fungujou  Snaž se s nima nezačínat!  To fakt radši ta tráva  Já mám zkušenost už dost starou teda s lehkými antidepresemi a nemůžu si to vynachválit. Dobře mi vyrovnaly propady nálad 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:48

Karja A cigára ti nepomůžou? Můj nej relax na mateřské bylo cígo a dvojka bavoráka večer, až všechno uslo. Pěkně v kouku zahrady, sama a v tichu.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:49

marieu Já věděla, že se tady mám zeptat. Díky moc! No já právě proto jsem se asi víc klonila té trávě, k těm špatně indikovanym lékům mám prostě strašně velkej respekt. Tak děkuji moc, já si to nactu a když k ní půjdu tak informována. 

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:49

Karja tráva ti duševní nepohodu může znásobit, není zaručeno, že budeš vysmátá. Můžeš spadnout do velmi ošklivého stavu.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:49

Karja mně pomáhá L-tryptofan, je to aminokyselina která pomáhá synetizovat serotonin, zvlášť v zimě jí lidi mívaj málo - hodně to pomáhá s tou nepohodou a jsem pak klidnější a vyrovnanější, je to normálně bez předpisu v lékárně

Offline Myrtila
5354 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:50

Karja No, posuzuju to jenom podle sebe, ze clovek jede, jede, porad jede, a kdyz ten stres konecne povoli, tak se paradoxne sesype. 
edit: Jeste k te trave, kamaradi-uzivatele o ni rikaji, ze ona prohloubi momentalni stav mysli, takze depku spis zvetsi, nez rozptyli. Ale to jen predavam, jak jsem koupila. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:51

Kan Ne já nekouřím a alkohol taky moc nepiju. Mně právě tyhlety věci jako , jít se projít, dát si dvojku už přestaly pomáhat. A z toho alkoholu se přiznám mám i respekt. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:51

Karja Prakticka ti muze neco napsat, ale zabere to az treba za par tydnu. Ale urcite ji zavolej, ty leky jsou bezpecne a dobre se snasi. Drogy fakt ne! Jak pise continuity, muzou ti deprese zhorsit nebo neco jineho rozjet. Nej kamaradka i svagrova mely obdobi, kdy treba rok braly prasky a hrozne jim to pomohlo (a uz neberou). Normalne nejsou depresivne ladene, nebo jak to popsat, mely jen spatne zivotni obdobi a fakt se srovnaly. Sama zkusenost s prasky nemam, ja jsem polodepresivni tak nejak cely zivot porad stejne. S ruznymi vetsimi ci mensimi vykyvy.
Akorat bacha na benzodiazepiny (lexaurin a spol), jsou navykove a na depresi ti nepomuzou.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:54

Karja lehka antidepresiva pod kontrolou napsane lekarem je urcite lepsi nez jakakoliv droga....i nez cigarety a je dobre,ze z alkoholu mas respekt.

Jinak ja si taky myslela,ze spim dobre,ale nebyl to kvalitni spanek.A vysadila jsem si to sama po x mesicich a nestalo se nic jen uz nespim tak skvele.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:54

Jos Jj děkuji, já si taky nemyslím, že bych měla léky brát celý zivot, já potřebuju vyloženě něco ,,do jara,,. Děkuji moc. Já se v tom fakt nevyznala, internety jsem ani pročítat nechtěla, tady je to hned jiný, když ti odepisou dvě lékařky a tak. 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 21:56

Zarinya Já mám kvalitní spánek. Usnu a spim dokud mě někdo nevzbudí:-D 

Tak super, hned mám lepší náladu, musím si na to vzpomenout zítra přes den až ji budu mít blbou;-)

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:00

Karja Jako okamžitá pomoc léky a později psycholog nebo psychoterapeut je dobrá kombinace, na tu vnitřní práci se člověk někdy potřebuje dostat trochu do pohody, nabrat klid a sílu. Radkin Honzák to jednou vysvětloval, že léky jsou jako bagr, který ti pomůže srovnat terén, a na tobě pak je vysázet na něm zahradu. U depresí má dobrý vliv i pravidelný denní režim (třeba proto, že člověk nemusí dělat tolik rozhodnutí, šetří to mentální kapacitu), aspoň půlhodina denního světla (ideálně slunce) venku, nejlépe poránu...

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:02

Karja Drz se. A je dobre, ze to resis. Bude lip

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:03

Karja je to trochu od tématu, ale k nějakému fyzipterapeutovi chodíš? Zdá se že to s tím nesouvisí, ale mě to hodně pomáhá i na tu mateřskou psychiku.  I když třeba tě akutně nic nebolí,  tak to tělo je z toho tahání holek a podobně zdrchaný. Já si poslední dobou dost uvědomuji že v tom všem mateřským marastu je pro mě nabijejicí že se v tom těle cítím v rámci možností dobře. 

Neříkám že tím nahradit nějakou psychoterapii, ale jako takový další dílek co bys pro sebe mohla udělat,  bych to na tvém místě zkusila. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:06

Torrah jestli nejsi úplně proti sprejům, tak já onehdá při rýmě koupila tohle

N
a není to úplně špatný. Není to to samý, ale je to takový cestovní. A na tu přechodnou dobu, než seženeš by ti to mohlo kdyžtak pomoci?

Edit, tak už čtu, že si sehnala :)

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:08

Sairon Jj chápu, jak to myslíš a nechodím. Ale je to samozřejmě v dlouhodobém plánu. Ale já i upřímně vím, že bych se na masáži rozbrečela. Přesně jak píšeš, člověk se uvolní a jde to všechno ven!!!! Bolí mě všechno a dost, tahnu si s sebou už z prematerske doby resty a čekám kdy na mě přijde řada. Ale teď jak jsem začala sama chodit na procházky, tak se třeba dost zlepšily záda a tak;-)

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 22:16

Ounz díky moc, tohle mi taky nabízeli, kdybych ji nesehnala, tak to dokoupím. Já ji teď momentálně nepotřebuju, mám ji kdyby náhodou, ale chtěla jsem ji prostě mít doma. Fakt mi pomáhá s tou rýmou a to jsem tomu vůbec nevěřila a bála se toho. Však jsem se o ní taky dočetla tady. A už jsem zblbla kolem sebe pár lidí, co si taky proplachujou nosy při rýmě :) (a pak se divím, že ji nedostanu, že jo).