Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:29

mirajo no já to mám taky tak. Přitom v dětství jsem pravidelně poslouchala rozhlasový hry a u toho si kreslila, fantazie lítala v oblacích.

Ale teď nějak ty audioknihy nedávám. Jakmile tam jsou cizí jména, tak jak je nevidím napsaný, tak zapomínám, kdo je kdo. A nějak si při poslouchání nemůžu vytvořit ten vlastní svět, kulisy, prostředí, film, nebo jak to říct, co mám u knížky, ten cizí hlas mě ruší.

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:31

Pinot Noir 

Zkus se překonat v potravinách a kup si Dupetky, to jsou skvělé krekry!

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:45
Reakce na mirajo:

Hanka H Malinko závidím. Já se na mluvený slovo špatně soustředím. Od dětství, co nevidím napsaný nebo nakreslený, tak je pro mě náročný vnímat, myslím mluvený slovo, ne hudbu. Asi by se to dalo natrénovat. 

​Mám to stejně. Mě dvakrát nebaví ani podcasty. Musím se na to dost soustředit, čte se mi mnohem lépe i si to líp pamatuji. 

Podle je to dáno typem paměti a jak zpracováváme informace. Lámat to přes koleno asi nemá smysl. 

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 23:51

continuity Vidím to u dětí, každá to má jinak. U jedné jednoznačně vedou zrakový informace, druhá poslouchá a u toho si zvládne kreslit. 

dzizisketa Sezamový úplně nejvíc, ještě že nejsou doma, otevřela bych je ještě před půlnocí:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 00:09

continuity to mám stejně. I když je podcast na nějaké zajímavé téma, musím se hodně soustředit, abych nepřestala poslouchat. Jakmile jsem si na VŠ přestala psát poznámky, nebyla jsem schopná se soustředit na výklad.

Offline Potrefenáhusa
38892 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 07:15

continuity mluvený slovo je geniální k pletení. U šití už jsem to nezvládla 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:14

Potrefenáhusa a k umývaniu okien! 

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:43

Foglarovky mam rada i jako dospela, vsechny 3 dily Vinnetoua jsem precetla jako dite a uz se k tomu nikdy nevratila. Jeste ted me ale bavi Vlastovky a Amazonky, asi mam v sobe nekde kousek ditete.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:45

Audioknihy si poustim v aute, detektivky, Dalajlamova kocka treba, to dokazu poslouchat opakovane.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:45

Pinot Noir Evaeva mně ten název přijde dokonalý. Když ráno po šesté vidím Emauzy v mlze, tak za nimi nemůže být nic jiného, než Prašina :)) a dítě ty knihy miluje (já taky).

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 08:56

Lamicka když mně se furt dere na mysl prašivina

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:00

Pinot Noir taky se mi ten nazev nelibi. Stinadla teda nejsou o moc lepsi, ale jako dite jsem myslela, ze to je proto, ze tam bylo hodne stínů.

Offline Jos
příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:01

Hanka H Loni jsem taky "objevila" audioknihy (diky prochazkam s kocarkem), a i kdyz je posloucham jen obcas a pomalu, tak je to fajn zazitek. Nedavno jsem si poslechla Krysare a bylo to v tom podani uplne skvele a ponure. Nebo Neviditelny a Spalovac mrtvol, doporucuju zkusit profesionalni prednes. Audioteka klub je asi za 99/mesic a jsou tam i fajn veci...

Ale prvni kniha byla taky kostrbata, musela jsem se obcas i vracet, jak myslenky letaly nekde uplne jinde. Ale podcasty me nebavi, nebo jsem aspon na nic nenarazila..

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:01

Ja si púšťam podcasty a webinare pri kocikovani. Audio knihu som ešte nikdy nepočúvala, knihy proste musim čítať. Teraz teda v čítačke, pretože je to k deťom praktickejšie 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:03

Lamicka jezis ale to je uplne presny!!!

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:10
Reakce na Kokoska:

Pinot Noir taky se mi ten nazev nelibi. Stinadla teda nejsou o moc lepsi, ale jako dite jsem myslela, ze to je proto, ze tam bylo hodne stínů.

​jezis, ja si to myslela az do ted! Uz nikdy nebudou stinadla jako driv :))

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:15

moora pockat a co to ma bejt jinyho nez stiny?!

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:18

Já zkoušela audioknihu a dopadlo to tak, že jsem si jí nakonec půjčila, abych věděla jak to dopadlo

Jinak Foglar mě úplně minul, Verna jsem taky nějak nečetla, teda přečetla jsem od něj nějaký kratší, ne moc známý příběh a dobrý, ale k dalšímu jsem se nějak nedostala.

Mayovky jsou srdcovka, ale to bude tím, že jsem nejdřív viděla filmy a zamilovala se do Vinnetoua . Pak jsem si představovala jak s nima jezdím prérií

Jinak taky hlásím, že od té doby co mám děti strašně málo čtu. Taky mě nebaví to číst po kouskách. Mimochodem to dělá manžel, čte knížku ve vlaku třeba 14 dní. Mě by z toho kleplo.

Teď zkouším číst Žižku a je to strašný. Strašný. Ta rychlost čtení, ne ta knížka. Protože na nenáročnou beletrii ještě trochu času najdu, ale jak se u toho mám i soustředit, je toho času mnohem míň.

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:25

711990 Stínadla, protože se tam stínaly hlavy.

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 12. ledna 2022 09:27

Audioknihy jsem schopna vnímat jen v autě, kluci si někdy pouští před spaním, tak to ještě jde. Podcasty poslouchat neumím, ale já to mám vlastně i s hudbou, po chvíli to úplně vytěsním.