Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:34

Garfie jé, Pouští a pralesem! 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:34

Vari Na mayovkach jsem vyrostla, filmy viděla na základce mnohokrát. Před cca 2 roky jsem narazila v tv na Poklad na .... Musela jsem to po chvíli přepnout, abych si ten sentiment dětství uchovala. Myslím, že ani knihy se dnes už nečtou. 

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:38

Malvin ja ted se sedmiletou dcerou ty filmy sleduju znova. Je nadsena, ale jeste jsme nevideli Posledni výstřel. To obrecime obě

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:39

continuity četla jsem verneovky asi od čtvrtý třídy, mayovky taky, v podstatě jsem hltala všechno, např.svazany ročníky časopisu ABC s komiksy Kruanova dobrodružství, Návrat maleho boha. Sci-fi až na gymplu. Do statistiky - teda necetla jsem nikdy zadnyho Simmela

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:42

Garfie Verna jsem taky nemusela, přečetla jsem jen Patnáctiletého kapitána a odložila snad všechny známé tituly, neb mne nebavily. 

Remarqua jsem přečetla celého na gymplu. Simmel už mě tehdy nebavil.  Dodnes miluji Čapka, Klostermanna, Arbese a Němcovou ( s výjimkou Babicky). 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:42

Garfie já bych to neviděla tak černě. Mívala jsem vždy období, když jsem četla nějaký konkrétní žánr, ale navždy jsem neuvizla u ničeho. To scifi čtu teda celoživotně, magi a meč úplně okrajově, já jsem navíc dost vybíravá a trvám na slušném slohu a to je kolikrát strašná bída i u současné literatury. 

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:43

Vilemina ja cetla to Laska je jen slovo a prislo  mi to desne depresivni. Ale jeste horsi bylo O lasce a jinych besech od Marqueze, k tomu uz se fakt nikdy nechci vratit.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:46

Mulen tak už jste zvládly smrt Nšoči i zastreleni koně, tak i tohle dáte. Jsem ráda, že i dnešním dětem se to líbí.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:49

Malvin ja taky. Musim teda porad vysvetlovat, kdo je kdo a ze je to jen jako a tak..

Jako decko jsem myslim právě brecela jen u posledniho dilu a jak Old Shatterhand na konci odjizdel sam...

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:51

Malvin z kapitana si pamatuju nektery dost drsny sceny, a podle me pameti jsem ho taky cetla nekdy 3-4 trida. Zbytek verneovek me nebavil. A starsi jsem ted cetla komiks ostrov pokladu a byla tim uplne nadsena. I ted ctu hodne, fakt hodne. 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:53
Reakce na Vilemina:

Garfie jé, Pouští a pralesem! 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:57

Verneovky snad všechny, mayovky jen zfilmované! A co Arthur Ransome? Jo a taky veškerý Foglar.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:57

Mulen já jako dítě byla strašný tvrďak a nechápala, že máma brečí u každého filmu. Obrecela jsem jedinou knihu, smrt Akély v Knize džunglí. A teď mi stačí video na YT, jak zachrání nějaké zvíře, a slzim. 

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 21:58

Malvin Ja se na to rada podivam i ted, naposledy o Vanocich. :-)

Jo a nekdy tesne pred tricitkou jsem precetla pomalu kompletni Lanczovou, idealni tramvajovy cteni po narocnym dnu v praci. Stahla jsem si to teda do ctecky, drzet tu knizku v ruce bych se asi stydela. :-D

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:00

Hanka H Ja Foglara zrala, ale pred par lety jsem si to znovu rychle precetla a to dnesni deti uz asi fakt nechytne.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:00

Hanka H Foglar je u nás doma náboženství. Máme všechno, až na nějakou rozhlasovou hru, a stále kupujeme knihy o jeho díle. Kdyby se mi nelíbil Foglar, tak by mne táta asi vydedil. Už že mi odpustil odkládání Verna. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:02

Malvin

Mayovky jsem četla hodně a celkově knížek z edice stopy, ale teda nepovažuji to za tak zásadní literaturu, abych to nějak cpala dětem. To byla taková doba, že se hodně idealizoval divoký západ, ale kromě sentimentu to nějakou extra hodnotu nemá. Knížek o přátelství a odvaze je myslím dost i lepších. 

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:04
Reakce na Vilemina:

Vari nečtou. Ani verneovky. 

​To zas není úplně pravda. Samozřejmě, že čím dál míň.

Offline Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:05

Hanka H Ransoma holky hltaly.

Mladší i Foglara. V Minoru byla zvolena Velkým Vontem!

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 11. ledna 2022 22:06

Vari Jo takhle si sambo sundal obal z knihy Dějiny lásky, protože se v metru za to styděl:-D