Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 07:44

viktorka_od splavu ani nie, že sa ju snazim presvedčiť, ona ma núti s ňou súhlasiť.  Mala som už fázu,  že som hovorila - áno mamička,  máš pravdu mamička. Na to mi povedala, že ale nehovoris to vážne.  Ona proste chce, aby sme mali všetci jej názory ako svoje. Čo je nonsens.  

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 08:21

Karja ta neadekvatna starostlivosť o deti zo strany tvojej mamy, predpokladám.  U nás je to inak, moja starostlivosť je neadekvatna,  správna je len babkina. Často povie, to keď ma zmierlivu náladu, vieš, ja sa ti do toho nechcem miešať, ale .... Keď ma nezmierlivu náladu, tak po mne rovno kričí.  

Môžem to rovno premostit do vztahoveho vlákna- vždy ma podcenovala a podceňuje, len kritika, žiadna pochvala ("a čo ťa mám chváliť?"), otec vlastne sa ku mne nikdy ziadno nevyjadril. Napr nikdy mi nepoďakoval, za nič, až teraz občas, ked ho vozim po doktoroch. A to všetko mám v sebe a snažím sa robiť inak. Ale kritiku nezvladam. 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 14. června 2022 08:33

letfenixa mě přijde děsně zvlastni jak tu všechny co píšete že s rodičema máte blbý vztahy, že si pamatujete jak se k vám chovali. Já si vůbec nepamatuju nějakou nemistnou kritiku, srážení, ale ani nějaké extra pochvaly nebo jak to říct. Na mě by se psycholožka vyradila:D vlastně si v tomhle uvedomuju třeba posledních ca já vím 10 let? A máme s našima dobrý vztah, a to vím že okolo puberty to nebylo ono, ale spíš že tam byl problém brácha, o 10 let mladší. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 09:09

rasaNori u mňa to ale nie je, že ako sa ku mne chovali v minulosti, u mňa je to stále aktuálne,  čiže aj včera. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 14. června 2022 09:39

letfenixa asi Tě to neuklidní, ale to už je navždy. Taky mám komplikovaný a nedobrý vztah s matkou a vím, že to nikdy lepší nebude. Udělej maximum pro  to, aby Ti to neubližovalo, víc se dělat nedá.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. června 2022 09:48

rasaNori Buď ráda, že si z toho nic nepamatuješ, protože to znamená, že jste měli a máte normální zdravé vztahy. Na ty špatné se totiž nezapomíná.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. června 2022 09:56

Já si taky nepamatuju nic hrozného ze strany rodičů a přízně. Jako pamatovat si co mi řekla paní učitelka ve školce, je hodně velký peklo. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:01

Mirka nie že navždy,  to bude len horšie, pamätám si môjho deda, až pena mu frkala od úst, ked zúril 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:03

Bledule áno, presne tak,  zo škôlky mám presne 2 spomienky a obe negatívne.  Kan a nie že čo mi bolo povedané,  ale urobené. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:05

letfenixa ano, nebo horší. Evidentně víš, do čeho jdeš.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:08

Kan Tak když tě to, co řekla hodně zformovalo, tak si to pamatuješ. Mně jednou vychovatelka v družině odpověděla tak ošklivě, že jsem si na to vzpomněla pokaždé, když jsem jí chtěla něco říct a radši jsem se kousla do rtu a mlčela. A bohužel mi to zůstalo i v ostatních mezilidských vztazích.

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:14

Kan je

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:34

letfenixa I naše mami uznávala vždy jen ten svůj názor - ať už se jednalo o něco podstatné nebo o blbiny. Nestačilo jí, když jsme jí řekli, že si každý ponecháme svůj názor-  trvala na tom, že si musíme nasypat popel na hlavu a prohlásit, že jsme se hluboce mýlili a že pravdu má ona. 

A ze školky si pamatuji, jak mě tam jistá spolužačka (velká, tlustá, jménem Libuše Hrachovcová) šikanovala- nechodila jsem tam ráda!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:36

Kan Já si pamatuju, co mi řekla učitelka v první třídě, a zřejmě mě to tak vyděsilo, že jsme změnili školu. 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 14. června 2022 10:51

Proč ty auta nechávají všichni přímo před branou?teď jsem přijela a tam dodávka a borec na mě že jen na 5 minut. Tvl a že potrebuju s autem do zahrady, to jako že nic. Máme tu aktuálně 2 party lidi na práci, takže 4 auta jen to hvizdne. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 14. června 2022 11:21

rasaNori to bude mít Bledule pravdu, všechno, co je normální se vnímá jako samozřejmost. Sem tam nějakou křivdičku si pamatujeme všichni, ale setrvalý stres z poznámek rodičů, to je děs. Lituju všechny, co se jich to týká. 

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 14. června 2022 12:16

letfenixa Ne, to u nás je to stejný. Že se o ně starám blbě:-D. Teď to právě bylo, že jsme přijely s dětmi pozdě odpoledne, viděla nás za ten den poprve, žádnej problém jsme spolu neměly, nic, velkamala ji říká, že nám malamala utekla a já říkám ,,to je hrozný, ona by byla schopna snad utéct i třicet metrů do silnice,, a ona mi na to odpovedela ,,ona vám bude pořád utíkat,, a čekala jsem (ano marně) nějakej konstruktivní důvod ,,protože ona s vami není vůbec spokojená,,. Celej den jsem vlastně dělala neco kolem děti, tři hodiny za volantem, abych je dovezla od druhé babi...No tak to byla ta pověstná poslední kapka, nevím proč bych si měla nechat všechno líbit, to jsou v podstatě neustále z její strany jedovaté plivance na nejbližší okolí. A ona to vyplivne a už to zrjme neví, ale mně to prostě kazí karmu a pohodu. Několikrát jsem ji upozorňovala že takhle ne, naposledy před 3 dny....tak na to nereaguje dlouhodobě, tak to nemá smysl. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2022 12:51
Reakce na Karja:

,,ona vám bude pořád utíkat,, a čekala jsem (ano marně) nějakej konstruktivní důvod ,,protože ona s vami není vůbec spokojená,,. 

​to je teda fakt geniální hláškalituju tě hrozně moc! Snad se ty vztahy nějak stabilizují, až se odstěhujete.

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:13

Karja panebože chudaku, mě je te fakt líto. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:16
Reakce na Karja:

,,ona vám bude pořád utíkat,, a čekala jsem (ano marně) nějakej konstruktivní důvod ,,protože ona s vami není vůbec spokojená,,.

​To je boží! To je tak "blbý" argument, že bych se smála maminečce do očí nejméně 10 minut. S tím se fakt polemizovat nedá.

edit - a chuděrku a mučednici ze sebe taky dělá?  ta moje vždycky.