Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 14. června 2022 21:05

Karja mame som dnes povedala, že nechcem, aby sa istým spôsobom vyjadrovala o mojom partnerovi. Spýtala sa ma, či chcem, aby bola pokrytecka a bola ticho.  Povedal a som, že áno. Ona je presvedčená,  že VŽDY musi povedať svoj názor,  také ze zahryznúť si do jazyka pre ňu neexistuje. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 14. června 2022 21:28

letfenixa me to uplne boli cist \samozrejme neporovnatelne strasnejsi musi byt v tom zit\ ja si to neumim vubec ani predstavit... nebo mozna jo, muj exex byl takovej magor, ze pred tim neslo utect, az jsem musela utect doslova... ale u rodicu se obhajit teda dovedu. kdyby ne taky bych utekla. nervy mam jen jedny

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 14. června 2022 21:47

letfenixa No to jsou prostě už nějaký psychicky diagnózy nebo tak. Já jsem si už řekla, že se tím nebudu zabývat, že tomu nechci věnovat žádnou svoji kapacitu myšlenek, budiž mi to především poučením ke vztahu k vlastním  holkám. 

49357 příspěvků moje polička 14. června 2022 21:50

Karja tak ty s detma urcite takovej problem mit nebudes, coz je docela zajimavy k tomu tematu ze se tyhle veci casto dedi at uz genama nebo tou vychovou - byla tvoje mamka vzdycky takova? jestli jo tak jaks to dokazala ze ses tak v pohode??

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:05
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:12

JankaM To je opravdu máloDrž se.

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:13

viktorka_od splavu Hele nevím, nepamatuju si, že by se takhle kdy chovala babička, nemyslím si, trávily jsme tam dost času a její dospělé děti taky, se všema vycházela, nepamatuji si nic špatného. Dědu si nepamatuji. Se sourozenci se mezi sebou chovají hezky a ponejvíce diplomaticky, jakože třeba s jedním nesouhlasí, ale řeknou si to mezi sebou nebo svým rodinám doma a jeho nijak nekonfrontuji, nestekaji se, domluví se na x věci,(nemožné, nemožné), oni mají dohromady to drobné hospodářství a to máš prace, penize, tam je tolik faktorů na kterých narazit a nic, nic, nic.... Prostě je to ujety, že u nás v rodině to funguje úplně jinak. A neřekla bych, že jsem v pohodě, v jisté míře si to neseš, i to vidím na segrach, jsou v pohodě, hrozně oblíbené, vtipné, mají fakt dobre chlapy, prostě v pohodě řekneš si, ale každá má nějakou svou vnitřní nepohodu, která se dá tímhle úplně jasné vysvětlit. Nízké sebevědomí, přehnaná jakoby životní preciznost a určitý pocit nedostatečnosti. To je podle mě přesně z toho rodinnyho modelu, ale každá si to odnesla po svém. Ale jak to tak čtu, i tady, tak je to hodně časté, ona tak asi ta výchova dřív byla uzpůsobena, kdoví co bude mít generace našich dětí, az moje děti ve dvaceti prozrou, že nejsou nejkrásnější a nemůžou být vším čím chtej a že jim sef v práci nepreleje kafe do jejich oblíbeného hrnku a řidič autobusu nepočká než se doma třikrát prevliknou:-D.  

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:19

viktorka_od splavu Jinak teda ja vlastně odpověděla okolo. No asi taková nebyla úplně, buď se to zesílilo věkem nebo tím, že jsme dospělí my. Těžko říct. No snad se mě to týkat nebude:-D 

49357 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:28

Karja jo tak to jasne, vekem zesiluje vsecko \krom svalu jinak teda jak to popisujes tak furt rikam uzasny, jako jasne asi kdybys byla uplne v pohode tak tu s nama netravis cas \coz by byla strasliva skoda\ ale uplne total v pohode asi neni nikdo, to snad ani nejde \leda hodne hulit ale ani to nepomuze aspon co znam\

Offline slniecko admin
19576 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:42

JankaM úprimnú sústrasť.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 15. června 2022 01:38

Během dvou dnů-syn ztratil parádní kšiltovku, lehounkou, prodyšnou, úplně novou, měl ji poprvé. Dcera ztratila kartu na vlak a do školy (kíče, jídelna atd.), naštěstí se po vyčerpávajícím boji (a po otázání na nádraží, kde nikdo nemluví anglicky, jestli ji někdo nenašel) objevili zapadlou za postelí.  A do třetice, dcera mi teď volala, že nechala ve vlaku tenisovou raketu, opět úplně novou....doufám, že máme odbyto! Zapomněla jsem teda ještě na tchýni, která mi volala v půl jedné v noci, ale ve světle ostatních ztrát jí velkoryse odpouštím. 

A jdu dočíst, co trápí ostatní...

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 15. června 2022 03:08

JankaM ježiš!!  Upřímnou soustrast, je mi to moc líto!

continuity Já teda dočítám s pekelým zpožděním, ty máš taky bezvadnej rok!  Držím pěsti, ať nějak ustojíte, s holkama si nedělej starost, takové věci berou děti trochu jinak. Strašně moc doufám, že se vám povede ta dovolená!!! 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 07:11

letfenixa Celkem nedávno se matka taky vyjádřila nepěkně o mém muži, který pro ni dělá naprosto všecko. Řekla jsem jí, že on o ní nikdy takhle nemluví a jak by se cítila, kdyby tak mluvil. To nastavování pravidel je, podle mě, nikdy nekončící proces i když marný, u těchto lidí. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. června 2022 07:15

JankaM upřímnou soustrast

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 15. června 2022 07:18

Garfie díky.

No včerejší vývoj je takový, že ho pustí v pátek, nejpozději v pondělí. Toto je jen detox a akutni oddělení, max na tyden. na klasickou odvykacku ho stejně nikam nevezmou kvůli věku a ani by tam dobrovolně nešel, což je podmínka. takže toto je více méně hotovo. 

Ale mluvila s mužem lékařka, že je to stejně jedno, jestli ho někdo bude hlídat nebo ne. Tak jsem včera zabookovala procedury v tech Jeseníkách a začínám se opatrně těšit. Vrátím se celá mladá a krásná (a hubená).  

A muž má novou fyzioterapeutkou po plastice kolene a v druhém měla kdysi stafylokoka a ta se toho nebojí. Operovali je více méně najednou, takže přišel domů s pořádným posilováním a včera po těch špitálech nachodil skoro 10 tisíc kroku a dobrý, tak snad už to půjde. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 15. června 2022 08:08

Karjaurcite sú to diagnózy, dedo mal, strýko tiež,  moja mama určite.  Zas mám pred sebou veľký vzor, aka nebyť. 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 15. června 2022 08:10

continuity a kdy tam budete? My budeme v Černé vodě tak od 6 do 16.7, to je kousek od sebe:)

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 15. června 2022 08:10

Mirka vidíš, a ja stále dúfam, že kdeže je mama inteligentna,  že sa niečo naučí,  že odtiaľ potiaľ. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 15. června 2022 08:17

viktorka_od splavu tak vieš, nie je zle všetko.  Ona akoby nevedela žiť v pokoji. Vždy po nás nakricala a ostalo jej dobre. A zo mňa uzlik nervov 3 dní. 

S partnerom žijeme v harmónii,  áno, párkrát za tie roky sme mali nezhody, ale max 10-krat.  A ja si to veľmi cenim. 

49357 příspěvků moje polička 15. června 2022 08:26

letfenixa nenauci. jedine ty se muzes naucit jak s tim nalozis