Kokoska Hanka H koukám, že máte stejné zážitky
Já mám narozeniny na konci dubna a pamatuju si, jak jeden rok dost sněžilo.
Stěžovací vlákno
Ginger uf, tak snad se u vás aspoň taky trochu ochladilo, než se to podaří nějak vyřešit.
Tyhle zimy 2009, 2010 byly úplně kouzelný, i v Praze ležel snih snad 3 mesice v kuse a neustále pripadaval novej, jen to prosypavali vrstvama štěrku, strašně jsem si na tom rozbila hubu cestou z vánočního večírku
Ale jinak mi přijde, ze tyhle vedra začaly už nějak kolem roku 2000, žádný jaro, rovnou vedro a v srpnu už všechno spaleny a pomalu podzim
Potrefenáhusa obdivuji každého, kdo si pamatuje datumy. Z prazkych zim vzpomínám na jednu předrevoluční. To jsme jeli na běžkách přes Příkopy na Staromak. A pak byla jedna porevoluční. To jsme pořad uklizeli sníh z parkoviště a báli se, jestli nám vydrží střecha.
Neznášam búrky. Vzdy aom mala pred nimi rešpekt, ale minulý stvrtok v noci bola strašná. Blesk udrel susedovi do domu zničené spotrebiče, ohorena omietka. My sme obišli iba zničenou umyvackou. Vyhoreny obvod. Ešte tresol blesk aj do stlpa a nesvieti celá jedna časť dediny.
A voda sa len preleje a zem ju nestihne vsiaknuť. Navyše nam voda tak rychlo vrazila do odpadu, ze sa splasky vyplavili v pivnici. Proste výživná búrka.
Lenka22 My máme doma nějakou dětskou encyklopedii ze 70. let a tam se píše u pojmu "léto" něco ve smyslu "teploty u nás v létě dosahují až 25 stupňů...". :-)
Je to tak. Někdy i půlka prázdnin propršela nebo bylo chladno. Jo a na Slovensku vždy hlásili o dva stupně tepleji. To jsem si ještě říkala, jé, ti se mají
.
Ginger já si to pamatuju, protože se staly některý pro mě hodně důležitý události a mám ty výjevy spojeny s tema haldama sněhu
Janulik03 no uf teda. Tady jen chvili strasne lilo, uplna vodni stena. Blesku par
Potrefenáhusa ano, já mám ten sníh taky s něčím spojený;) Byla to krásná zima, akorát k nám nejezdily kvůli tomu autobusy, takže nás ráno vždycky čekalo brodění závějemi do školy.
Potrefenáhusa Jo, to byly krásné zasněžené zimy. Jedno ráno jsem uklouzla na umrzlém chodníku a zlomila si obě zápěstí .....![]()
Garfie někde byl takový průzkum, že člověk 80% svých známých zna díky pár lidem, kteří ho s nima propojili. Takoví spojovači to jsou, my ostatní z toho jen žijem.
A to je fakt. Já když nastoupila do práce, záhy jsem tam potkala tetinu, co byla úplně moje krevní skupina. A ta mě zatáhla do svý partičky, sestávající hlavně ze spolužáků jejího samba... trávili jsme spolu dovolený, jezdili za mnou na chalupu když jsem byla na mateřský... desítky let jsme bez sebe nedali ani ránu (občas někdo odpad, nebo naopak se přidal další) - a ještě ke všemu mi dodali i milostpána ![]()
Potrefenáhusa Jo, to byly krásné zasněžené zimy. Jedno ráno jsem uklouzla na umrzlém chodníku a zlomila si obě zápěstí .....
![]()
Já pamatuju i uhelný prázdniny! A pak ten jeden Silvestr, kdy se chodilo ve svetru - a přes noc na Novej rok se ochladilo asi o dvacet stupňů a tak mrzlo (a nasněžilo), že byla ochromená veškerá doprava a vůbec všechno...
barbucha Ano, to bylo na silvestra r.79, nemýlím --li se.
Jo jo, já jela s tehdejší známostí stopem do Litomyšle (v tom svetru) - a zpátky jsme se nemohli dostat a málem jsme v těch lehkejch hadrech umrzli!
barbucha jo, ten pad teplot ze Silvestra na Novy rok si taky pamatuju. Sli jsme se 31. odpoledne projit na kopec za mesto a nad Zeleznyma horama byla cernocerna hradba mraku, pres ne svitilo slunce, uplne strasidelny to bylo, a bylo vedro. A druhy den rano zaveje a mraz.
continuity Propojovač je moje dcera
. Ta spojila všechny svoje okruhy přátel, dokonce i pár svateb tam proběhlo, jako že spolužačka ze základky si vzala spolužáka ze střední, kamarádka z koní, kolegu z práce, a tak...My se vždycka smějeme, že to dělá proto, aby si nemusela vybírat, s kým pojede třeba na hory. Prostě jedou všichni
.
999 já jsem taky dost lidi propojila, parta mých nejlepších kamaradek je kamoska ze skauta, spoluzacka z gymplu a expritelkyne kamaráda myho ex, kolegyni z práce jsem dala dohromady se spolužákem z vejsky.... ale je to takový vošajstlich, člověk toho spoustu napovídá s tím, ze se ty lidi nikdy nepotkaj...
Potrefenáhusa Tak to musí být někdy sranda :-).
Hanka H to byla stará známá věc, že prvních 14 dní v červenci prší, ještě když já jezdila na tábory
takže vlastně nedávno.
Tábory v teplácích a v holinkách...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.