Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:24

continuity a rukavice k tomu počítači

Nám letos odstávka vyjde na dovolenou, takže načasování dobré. Ale já to v létě bez teplé vody zvládám, u nás jsou teda odstávky jen dva dny. Problém má muž a jeden syn. Horší je, když neteče voda vůbec.

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:26

Evaeva dva dny jsou v pohodě, ale já si potřebují mýt vlasy max obden a té ledové vodě je to peklo. Nejsem schopná to ani pořádně umýt, ani opláchnout. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:29

Kokoska no elektrický přímotop je sice řešení, jen poněkud drahé.

No taky se na to netěším, budeme se muset asi trochu dovybavit. Děti mají docela tenké deky a tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:35

continuity já si v tom zvládnu umýt i ty vlasy. Po pár minutách ti odumřou receptory a pak už vydržíš, jak potřebuješ Ale meju si buď tělo nebo vlasy a v zimě bych to nedala.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:43

Nás čeká příští týden 24 hodin úplně bez vody, vodu na spláchnutí záchodu budeme nabírat ve vířivce. Ještě nám budou odpůrci zahradních bazénků závidět!

Ale samozřejmě se to muselo trefit do těch dvou ubohých týdnů, kdy je otevřená zdejší školka, takže ta bude ten den zavřená. Jako jo, je to jeden blbej den, ale vzhledem k tomu, že obě děti jsou kvůli nemocem doma od konce dubna, mi každá promarněná příležitost na den ve školce připadá jako těžký zločin (na mém zdraví a psychice). 

A stížnost dvě - tcháni se vrátili po deseti dnech z návštěv příbuzenstva, večer se dědovi udělalo špatně, druhý den odeslán na Bulovku a ještě ten den operace neprůchodných střev. Už je naštěstí doma v péči babičky. Tchána je mi samozřejmě líto, zatrnulo nám řádně. Ale taky mě strašně s**e, že jsem tím pádem zase bez hlídání. Ze mě musejí mít v té práci fakt radost.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:48

Já ty odstavky v životě nezažila, mi vždycky přijde že popisujete něco z úplně jiného století

Bejt na mně, tak topim na 24. Ale jsem už nastavena tak, ze letos v zimě počítám se studenym odchovem. Duvodu pro to máme dost a je fakt, ze střední Evropa je v tomhle fakt rozmazlena. Kohoutky utahnu i když to nebude povinny. Ale očekávám velkej řev od slušnočechů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:50

Pinot Noir když tady na jaře byla ta velká havárie vody, taky mi to vyšlo zrovna na dny, kdy byly obě děti zdravý a školky schopný. Štvalo mně to jako tebe Tady to nakonec byly dva dny a velká oblast, takže bylo málo vody i v cisternách (pitné, takže vířivka by nepomohla )

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:52

Evaeva na pití se dá koupit, ale ten záchod mi připadá dost problém, no. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:52

MP Meri být to na mě, tak taky topím na 24, ale moje psychologická hranice je, že 22,5 musí stačit. Na mě hrozně působí okolí, takže v zimě je mi zima i doma.

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. července 2022 10:53

Evaeva když mě ta studená voda na hlavě dost často rozjede migrénu. V ledové vodě klidně budu ležet, nakonec Soča má kolem osmi a běžně jsme se v ní koupali, ale na hlavu fakt neeee.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:54

Pinot Noir na pití, vaření, čištění zubů, mytí obličeje... Jako zvládli jsme to, dokonce jsme ani nerozdělali nouzový balík s vodou. Užitkovou vozili hasiči, takže ta byla. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 10:55

continuity jo tak to je jiná, samozřejmě 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:10

Mám takovou pomatenou sousedku a včera mi říkala, že my (s klimatizací) dostaneme 8 tisíc slevu. Tak jsem to doma říkala manželovi. Díval se a prý opravdu jo, ne slevu, ale tarif jak na tepelná čerpadla, protože se tím dá i topit. Jelikož jsem to nestudovala, tak podrobnosti nevím, ale třeba to tady bude někoho zajímat. 

My máme bytový dům, ale s vlastní kotelnou (plynovou) a karmu. Nemám kam dát bojler, takže odstávka plynu by byla zajímavá. Zas jsme se nedávno bavili, že jak všichni sportujeme, tak se sprchujeme v těch tělocvičnách a posilovnách a doma dost ušetříme.

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 17. července 2022 11:19
Reakce na continuity:

Evaeva dva dny jsou v pohodě, ale já si potřebují mýt vlasy max obden a té ledové vodě je to peklo. Nejsem schopná to ani pořádně umýt, ani opláchnout. 

​Vy nemáte doma hrnec? Ani kamna? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:19
Reakce na Kokoska:

continuity ad plyn, uz jsem cetla uvahy, ze se naridi vytapeni v domacnostech na 19° a tepla voda 2x denne. Voda mi tak nevadi, ale 19 v byte by me zabilo. Nejde zatim o rodinne domy, ale oni urcite taky neco vymysli. Mne je dobre tak ve 23, kdyz se sedi, jinak je mi fakt zima, i kdyz se vic oblecu. No asi si budu muset zvykat.

​A o neuvažovali jste o krbových kamnech? My jsme vrátili zpět  litinový kotel, moji hoši nadělali dřeva a máme i nějaké uhlí, které teda je dost podpultové, objednané přes kamaráda i tak jsme čekali na tu hromádku dva měsíce. Na životním prostředí jsem  oznámila, že budeme topit tuhejma a prý do září 2024 můžem. Ještě chceme nastěhovat k nám moje rodiče, protože oni mají teplo doma fakt rádi a kdo ví, co bude. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. července 2022 11:21

Sedmá z devíti ale máme, ale než takto umyju tři hlavy s dlouhými vlasy, tak je rychlejší zajet do bazénu. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 17. července 2022 11:48

razorblade nebuduto tady cist, nebudu to tady cist...

tmavomodre kuloty, kapesnik z domacnosti me setrne sestry rozmelneny na vlakna...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2022 12:01

Sedmá z devíti to si neumím představit, že bych opláchla vlasy tou trochou vody z hrnce, 2x mytí a kondicionér, na chalupě máme bojler asi na 10l a stačí mi to tak akorát.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:07

Evaeva ja to delam tak, ze si do 2 kyblu nachystam teplou a nejdriv si je v tom namocim tak, ze proste strcim hlavu do kyble a potom to tim splachuju, ale teda ted jsem si to odpustila, protoze se to spatne vymejva a byli sme nemocny doma:) ve studeny se podle me nevymeje sampon, ne?

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 17. července 2022 12:10

Evaeva velký hrnec vroucí vody se naředí na minimálně 10 litrů, běžné jsme si takhle myly vlasy sestra já o mamka, všechny tři dlouhé.