Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 17. července 2022 21:06

Priznavam se, ze po tom, co se nam minuly vikend usadil v obyvaku tchan a zacal vykladat o tom, jak ukrajinci berou praci a muzeme byt Putinovi vdecni, ze znicil na Ukrajine laborator, ze ktere dovezli do Wu-chanu coronavir... Si fakt nedelam iluze o tom, co se siri ruzne mezi lidmi a vazne pochybuju o tom, ze vetsina bude uvedomela a neda prednost teple vode. Jasne, on neni zrovna nejostrejsi tuzka v penale, ale nekde to slyset musel. 

Offline continuity
43134 příspěvků moje polička 17. července 2022 21:11

rozarka to může byt v pořádku. Voda v kohoutku musí mít 45-60 kvůli bakteriím. Pokud má trvale méně než nějakých 55 je potřeba teplotu jednou za čas zvednout. Možná někde něco kutali v rozvodné síti a toto udělali preventivně.

Pár let zpět byl z toho v Praze pěkný malér 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. července 2022 21:38

Zuzuli jj, to je presne ono. Muj bratr je vysokoskolak, vzdycky jsem ho mela za muze s rozhledme ale uz s nim radsi ani nekomunikuju. 

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 17. července 2022 23:15

Evaeva Ale to je uz vyriesene :)

https://www.mojadm.sk/alverde-naturkosmetik-osetrujuci-olej-na-holenie-pro-climate-p4058172674914.html

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. července 2022 23:57

Gatita jezis no presne, holenie noh s husou kožou = pekne dorezane nohy

Jitka77 no co sa tyka letnej odstavky, tak tam sa srsti musis zbavit ak chces medzi ludi, nebodaj aspon na kupalisko sa schladit :))

Vlasy v studenej vode sa umyt daju, ale mastnotu z nich nezmyjem. Takze hrniec a riedit. Presne 711990 , vlasy do hrnca :)) Nastastie u rodicov odstavka nebyva, tak si aspon kazdy treti den zbehnem umyt vlasy tam.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 18. července 2022 07:14

barbucha ovci backory mam taky v planu. Touzim po nich  leta, tak ted uz si je obhajim. Studene domacnosti se nijak moc nebojim (mluvi ze me leto a slunicko v okne). Ale jak tu nekdo psal, prumysl a jine sektory....i to skolstvi...se bojim, ze bude v rijnu velke prekvapeni, ze nemaji zakum cim zatopit a ve svetrech se nikomu vyucovat chtit nebude. Po 2 letech zavrenych skol uz by mi uhelne prazdniny prisly moc. Distancku uz nekteri pedagogove sice vypracovali na slusnou uroven, ale stejne. 

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 18. července 2022 08:59

Gatita s tou školou je ro tak,v osmé třídě před přijímačkama na střední v r.79 uhelné prázdniny byly a my chodili na přípravu na zkoušky už nevím četnost,ale možná 3xtydne na dvě hodiny, vydrželi jsme, ale venku byla menší zima než v nevytopené škole.A pochopitelně zmíněný průmysl,tam svetr a bačkory nepomůžou 

Offline Tabea
8117 příspěvků moje polička 18. července 2022 09:02

Gatita u nás v zimě seděly děti ve škole částečně v bundách kvůli větrání. Pak škola dostala nějaký větráky, tak pak už to snad bylo šetrnější. Takže děti už jsou asi zocelený. 

Offline Černá kočka
1773 příspěvků moje polička 18. července 2022 09:32

Co vím tak firmy a instituce dostaly už asi před dvěma měsíci od svých dodavatelů plynu dopis v kterém je napsáno do které kategorie spadají podle nějakých pravidel a že může od října docházet k omezování dodávek plynu, takže nějaká opatření se dají dělat a promýšlet (v případě, že používáte plyn pouze pro vytápění), pokud máte nějaké zařízení na plyn, tam se toho v krátkém odobí několika měsíců moc vymyslet nedá (typicky zařízení v těžkém průmyslu, sklárny a jejich pece), samostatná kategorie jsou pekárny, které pečou často v plynových pecích (ty jsou zařazeny ale do nějaké samostatné kategorie), tam by k přerušení plynu nemělo dojít, ale zase si umím představit, že když bude nejhůř, bude se péct třeba jenom chleba a rohlíky.

Na školy, soc.služby, nemocnice a domácnosti by mělo dojít až jako na poslední, a k tomu snad nedojde, právě proto, že se promýšlí už dopředu různé scénáře a mluví se o šetření plynem kde se dá.

A třeba vytápění na míň stupňů ve škole a nošení svetrů tak na tom nevidím zas tak nic hrozného, oproti tomu, že o tisíc kilometrů dál ty děti v těch školách někde ve sklepě nebo na nádraží umírají kvůli bombardování.

Offline Gatita
8635 příspěvků moje polička 18. července 2022 09:40

Tabea jako ted nekdy v Nemecku? Je fakt, ze u vas asi otuzovani dost jede, mam tam kamaradku a rikala, ze skolka chodi ven za kazdeho pocasi, v desti, blate. U nas nechodi ven skoro nikdy. Zas teda delaji spoustu zajimavych indoor cinnosti. 

Tady moc nevim, jak by to bylo. Ja tedy uhelne prazdniny nezazila, ani zadna jina mimoradna volna, jen jednou nas poslali na tyden domu, kdyz pulka tridy lehla s pravou chripkou, a jednou jsme meli extra volno, kdyz tu zasedal MMF. Tenkrat jsem byla z kazdeho volna nadsena, ted jsem uz v pozici rodice, tak to vidim jinak:)). Ne, vazne, fakt se dam asi na modleni, aby deti mely normalni dochazku, prijde mi to nejak cim dal tim dulezitejsi, to uz se s covidem dost ukazalo. Klidne jim obliknu tri svetry:)

Offline barbucha blogger
35875 příspěvků moje polička 18. července 2022 09:52

Gatita 

Jasně, pro hospodářství obecně (i pro ty školy asi) to bude horší než pro prostý lid, kterej se jednoduše oblíkne do svetrů a ovčích bačkor. I možná těch rohlíků bude míň.

Ale málo platný, jsme ve válce! Zaplaťpámbu, že pro nás ještě relativně "bezpečný"!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2022 10:11

Ono dost to odnesou zase i restaurace, drtiva většina z jich vaří na plynu, jinak mají maximálně konvektomat a mikrovlnku.

To nemouzou ustát, my teda určitě ne. Už jsem doma zahájila trochu paniku, zatím jsem za hysterku. Ale už jsem z toho covidu trochu vycukana, při lockdownu Wuhanu jsme si tu doma u zpráv taky ťukali na čelo ...

Offline Černá kočka
1773 příspěvků moje polička 18. července 2022 10:26

MP Meri Jako myslíš, že by restauracím vypnuli plyn? Restaurace by asi nevypínali, tam je spíš horší otázka ceny toho plynu a dalších vstupů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2022 10:28

Gatita já si teda pamatuju chřipkové prázdniny, asi 14 dní, které byly nějak blízko Vánoc a ještě navazovaly na mojí chřipku A pak v roce 2002 jsme měli povodňové, což bylo fajn, protože naše městská část povodní vůbec zasažená nebyla.

Zimu ve škole jsme měli jednu sezónu taky, nějak došly peníze a ředitel se rozhodl stáhnout topení a koupit toaleťák. Vím, že nějaké holky to hrozně řešily, a když bylo míň než 18 stupňů, podle školního řádu nás poslali domů.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 18. července 2022 10:31

MP Meri pokud nemate rocni odber > 630 MWh tak vam nikdo nic zastavovat nebude, stejne jako domacnostem

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2022 10:33

Černá kočka viktorka_od splavu Nene, to je jasný, že něco poteče. Ale za jakou cenu. Náklady můžou vyhnat cenu jídla na neprodejnou částku. 

Offline Tabea
8117 příspěvků moje polička 18. července 2022 10:34

Gatita ano, bylo to v zimě tenhle školní rok. Ve třídách měli/mají co2 měřáky, podle nich se větralo. 
V naši školce chodí ven za každého počasí. Jen kdyz fakt hodně leje, tak ne. Když přestane, tak jdou.  Ale nechodí na procházky, jsou na zahradě. Nevybavuju si, že bych tu někdy viděla školky jen tak korzovat, jako to znám z rodného města. Pokud někam jdou mimo školku, tak na hřiště, do parku, do knihovny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2022 10:57

Tabea u nás naopak hodně korzují, ale taky chodí, i když trochu prší. Ale chodí málo na hřiště nebo nějaké přírodnější plochy:(

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 18. července 2022 11:07

MP Meri to se ale bude tykat cen vseho, a vsech podnikatelu, to je uz pak asi jedno

Offline baltik
4982 příspěvků moje polička 18. července 2022 11:47

a je to nekde nejak srozumitelne zpracovano? ze jako kolik je spotreba ktereho segmentu a jak to dokazeme pokryt, kdyz rusky plyn vubec nebude? ja doted myslela, ze je ve hre i varianta, ze proste nebude zadny plyn