Teď už tady chybí jen kajícné doznání těch, co ty sz notna napsaly. To by byla bomba![]()
Stěžovací vlákno
Luna neneeee![]()
Archivářka Ta registrace kvůli falunské uzence mě zaujala. Dosud jsem o ní slyšela jen v Dětech z Bullerbynu ![]()
Já taky spíš čtu než píšu. A přesně, kolikrát bych rada přispěla do diskuze, ale většinou jdu s křížkem po funuse.
A přiznám se, že jednou jsem u nás na hřišti potkala 711990 , dokonce jsme spolu i lehce pokecaly. Akorát mi vůbec nedošlo, kdo to je, nedokázala jsem si ji zařadit, asi jsem jen blbě čuměla, jak jsem furt přemýšlela, odkud ji znám :)
tenzie coze fakt?
jezis posli mi detaily:D
711990 hele mohl to být tak březen, byla si na hřišti v Bubenči (mám podezření, žes tam byla se dvěma zdejsima diskutujicima) a pohovorily jsme spolu u klouzacky :) Děti se nám jmenujou stejně, tak tam byl začátek hovoru, a ještě jsme stihly probrat, že jsme od těch dětských bot jako cunata. To bylo tak v kostce všechno :) ale jsi moc milá a moc ti to slušelo (chtěla bych to taky tak umět).
tenzie jezisi
ja presne vim! A jo, byly jsme tam vsechny tri!
Prosím, jak to bylo s tou falunskou uzenkou? U nás doma to je označení pro něco, co se vždycky zapomene koupit. Tak k tomu termínu mám vřelý citový vztah![]()
Dúfala som,že aj vďaka deťom marieu budú tí dvaja sestrini "divosi" večer unavení a akonáhle budú v posteli, budú v ríši snov.A oni oba večery ešte o 22:00 boli hore
Zato ja som mala/mäm chvíľami pocit,že zaspím aj po stojačky:)
pecka
Kdysi (byla jsem ještě bezdětná) mě pozvala na domácí večírek kamarádka s dvěma malýma dětma, její muž měl nějakou večerní akci, tak že jako uspíme děti a my si otevřeme víno a v klidu pokecáme...long story short, o půlnoci nás obě probudil její muž, obě jsme spaly v dětském pokojíčku s miminem a tříletej si na zemi skládal lego! ![]()
Garfie ![]()
a vidíš jaký to byl nezapomenutelný večírek!
Mha "kousek falunské uzenky, té nejlepší..." si objednají všechny maminky z Bullerbynu, když jdou Anna s Lisou nakupovat. Cestou do města si k tomu vymyslí i písničku, jaká je to legrace. Holky nakoupí všechno všem ze seznamu a uzenku zapomenou :)
Evaeva Tak mně to ani nevadilo, já šla tehdy z večírku do večírku, ale chudák kamarádka na mateřské!
Její muž si z nás občas dělá srandu do teď, tříletýmu bude 18!
Garfie já před 15 minutami servala děti, muž už spí.
Nejenom, že nešly spat v 11, jak jsme byly domluvené, ale ještě tady pred půlnocí mlátí klíčemi. Vrátily se z tábora s totálně rozhozeným biorytmem, spát v jedenáct se jim zdá brzo. Nezbyde než je ráno natvrdo budit.
continuity Ani mi nemluv, ty prázdniny je totální rozhoz. Navíc, jak je tady časový posun, tak dcera si třeba volá nebo píše s kamarádkama, nemám na to, ji poslat spát. Ale četla jsem nějaký zajímavý článek o hormonech a jak ovlivňují denní režim a tam psali, že puberťáci mají posunutý biorytmus o dvě až tři hodiny dozadu, takže jít spát v jedenáct je třeba jako pro nás v devět a že proto je i to typické ranní vyspávání...no zkrátka dost mi to psychicky pomohlo! ![]()
Myslím, že se řešilo, co to vlastně je "falunská uzenka" a jak se to jí. Manžel ji tenkrát přivezl zrovna ze služebky ze Švédska - konzistencí to bylo něco mezi točeňákem a jemnou sekanou. Nejlepší způsob, jak ji jíst, bylo opéct kolečka na pánvi a k tomu teplé jablkové pyré a brambory. A o Dětech z Bullerbynu v té dávné debatě taky byla řeč.
Garfie o tom posunutém biorytmu vím, ale hlavně ta mladší spát potřebuje. Ona by normálně usla, ale dá si to jako cíl, jít spát až o půlnoci.
Hlavně je zítra vezu k ségře a našim a tam se fakt chodí spát dřív. Na nějaké performace ve trištvrte na dvanáct nikdo není zvědavý. Zas naše máma se s tím nebude mazat a bude je ráno budit.
continuity No tak si tím nelam hlavu, vyřeší si to oni. :-) Ale chápu, já to taky pořád řeším....přijde mi, že zase v takové pubertě ještě nejsou! ![]()
Garfie no přesně, taky si myslím, že ještě to teprve propukne. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.