Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 17:15

To mi přijdou šílený zkazky s temi stenicemi. To jsme někde v Africe?

Já vím, že už za nás chodily informace, že vězni mají lepší standard (co se týče místa a vybavení než VS studenti. Pokoj 6,5m2 pro dva lidi např. A na výběr těsně po revoluci moc nebylo. A ten Strahov byl vybydleny už když jsem tam bydlela na výletě z gymplu. 

Ale teda ty štěnice jsou vrchol všeho.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 17:32

Ty jo, ja na Strahove bydlela ctyri roky, naposled teda na jare 2015, ale stenici jsem nikdy nepotkala. A ani nikdo nerikal, ze je na bloku maji. To se to tam ted takhle rozlezlo? Je mozny, ze se objevily za covidu, kdyz studenti byli skoro rok a pul doma na online vyuce? 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 17:35

continuity my meli v prvaku na koleji pokoj cca 20m, mozna ani ne, a bylo nas tam pet, normalne 2 palandy a jedna valenda. Ale bylo tam cisto, uklizely jsme si totiz samy. 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 18:30

Zuzuli Prý je to problém posledních měsíců. Strahovské koleje teď dost slouží či sloužily jako ubytovna.

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 18:33

Zuzuli Sweet Potato muz rika, ze za nej tam byly stenice dost, pry to casto deratizovali.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 18:36

Lamicka tak to jsem chytla nejake okno. Nastesti. Ja bydlela i na vice blocich, v prvaku chvili na sestce a pak na dvojce, ve druhaku na sedmicce a pak dva roky na osmicce. A nikde jsem nic zivejsiho, nez plisen na strope ve sprchach, nastesti nepotkala. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 18:58

Kokoska no uklízeli jsme si sami, jediná služba byla výměna ložního prádla. A pak ty postřiky pravidelné. Když jsme pak měli naději na dlouhodobé stejný pokoj, i jsme si vymalovali.

Ale ten prostor byl šílený, na technickém kreslení pauzaky na výkres A2 a mě se to pořádně neveslo ani na stůl, který měl 60cm. Kdysi tam bývala rysovna, ale za nas už dávno zrušena, byli borci, co si kvůli tomu občas vyvěsili dvere z pantů. Jo to byly časy, Yesterday. 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 19:23

continuity no jasne, jeden mrnavej stul a 3 zidle na 5 lidi. Nastesti 2 holky bydlely nekde jinde, kolej mely jen pro jistotu. A nam stacila ke studovani vetsinou postel, studovna sice existovala, ale byla to strasne neprivetiva mistnost.

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 20. zaří 2022 20:59

No, tak nám asi pošesté posunuli očekávaný termín opravy vodovodu.

To pak v osm večer na sídlišti potkáváte narozené postavy s kyblema, které hledají zásobovací cisternu, ve které ještě zbyla nějaká voda. Právě jsem umyla nádobí v matonce.

Doma je nasranej muž, který si včera po návratu z hospody nezvladnul dát sprchu a protože vodu měli pustit ve 12 nedal si ji ani v práci. Nevím k čemu máme ty internety.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. zaří 2022 21:10

Zuzuli V dobe, kdy tam bydlel muz, by tam neprezily ani ty stenice. Nekdo jim vysklil okno, tak to se spolubydlicim zalepili izolepou a novinami  a dali to snad az do jara. Pamatuju si, jak jsem se vzdycky musela upsat nejake babe do knihy, na chodbe poblikavala jedna dve zarivky a pod vsemi dvermi se linuly zvuky strilecek. Byla jsem v prvaku na stredni a tohle mi prislo jako slusny undeground. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2022 21:15

Jos za mých časů se naopak okna schválně rozbíjely, protože jimi táhlo a rozbití zajišťovalo rychlou výměnu za novávětšina mých spolužáků teda poprváku prchla na jiné koleje, hodně jich šlo do Podolí, kde měly vždycky dva pokoje vlastní hygienické zázemí.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 06:27

Jak to tu čtu, tak zlata sinkulka v Dejvicích...

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 06:29

Evaeva v Podolí jsem bydlela prvního půl roku, a pak se po haluzi podařil právě přesun do Dejvic přímo ke skole:D

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:06

Evaeva ja prave strasne rada vzpominam, jak jsme na Strahove sedavali na rysovnach v mezipatrech a spolecne jsme s lahvi vina a pivem rysovali a pocitali. I tam za nami jezdil zbytek kruhu, co bydlel jinde. O atelierovem tydnu jsme si navzajem pujcovali material na modely a tak. A naopak jsem neznala nikoho, kdo by bydlel v Podoli, to uz bylo moc daleko

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:37

Já mám na Strahovské koleje zcela zásadní a silné vzpomínky, děsné byly vždycky, ale holt mládí, láska a tak..

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 18:54

Jsem zralá na panáka dneska. Ze všeho, co mě potkalo od rána raníčka. Konkrétní nebudu, jen potřebuju upustit páru, nádech, výdech, dorazit večerní směnu doma a jdu hledat, jakou zátkou bych mohla otočit. 
ad štěnice: štípance jsem si přivezla z Barcelony. Teda tam mě v hotýlku v Barri Gotic doštípaly tak, že jsem se po návratu obávala svrabu. Vůbec jsem netušila o co jde, stěžovala jsem si na recepci hotelu jak naivní blbka, personál se musel královsky bavit... po příletu jsem nechala kufr přede dveřmi a letěla na kožní, obsah jsem  barva-nebarva následně vecpala do pračky a kufr spálila nemocniční desinfekcí tak, že z něj skoro odpadlo "samsonite". Domů jsme to naštěstí nedovezli a zajímavý je, že muž neměl ani pupínek...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 20:22

marieu my měli jednou štěnice v pokojíčku. Taky jsem neměla ani štípanec, ségra byla šíleně poštípaná. Nevím, kudy k nám přilezly, asi jsme si je dovezly z nějakých cest, ale zbavit se jich nám dalo zabrat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 20:23

Zuzuli já jsem jako pražák byla úplný vyvrhel

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 20:30

Evaeva tady ve vchodu se objevily v jednom z bytů (novostavba) a dělaly se kvůli tomu obrovský manévry- původní požadavek byl na desinsekci všech bytů na společném patře s tím postiženým, všechny bytů pod sebou se společnými stoupačkami, a všech společných prostor. Což se dělalo samozřejmě chemicky. Byty se musely nechat prázdné na několik hodin, stejně tak se nesmělo projít chodbami po ošetření. Štípaly z toho oči řádně, lidi si dávali skladované potraviny na balkon... z těchto důvodů pak většina druhé kolo ošetření odmítla- někteří (malé miminka) i to první. Naštěstí se další výskyt neukázal.