Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:23

Friga No a až časem se ukázalo, že tudy cesta nevede:-(. No to asi dokázalo naštvat už dost majitelů. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:29

dzizisketa ten mensi je fajn, ale my bychom radi prece jen o trochu vetsi a muzi se nelibi ta plocha strecha. Ono se nejspis jeste neco objevi. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:38

Karja presne tak. Ono se da opravit tak, ze se zevnitr rozebere stena a nosne sloupky se podriznou a podeprou kovovou nohou a spodek steny se nejak dostavi cihlama ci tak nejak. Ale cena budou desitky tisic euro. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:54

Friga Mně ten menší případá že je chvilku před rekonstrukcí, tak to je takový no....určitě se ještě něco objeví. 

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 23:25

Friga No, ten menší je fakt pidi, ale má fajn zahrádku. A moc se mi líbí, jak má každý dům saunu (ano, vím, že je to ve Finsku normální).

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 05:09

dzizisketa To je sranda, na mě přesně tak působí naopak ten druhý. Připadám si tam jako v paneláku. :-) U prvního to podle mě dělá hlavně kuchyň, tu vyhážeš raz dva. 

Friga Ten druhý se mi zdá fakt maličký, ale pokud nemáte/neplánujete děti, tak úplně v pohodě. Moc se mi líbí ta venkovní terasa. Ale co je fakt pruda, je vstup, kdy přes "špinavou" část jdeš do pokojů nahoře. A tady je to extrémně nešťastné, do těch schodů vejdeš hned z venku, však je i vidět, jak jsou dole okopané. 

Ten první se mi líbí víc, má docela potenciál. Nepromítne se ta nutná rekonstrukce nějak v ceně? Jako že byste zkusili vyjednávat?

Offline Jimik
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 08:25

Garfie Taky byla moje první asociace u toho druhého domu panelák, ale asi to dělá ta dispozice kuchyňské nudle průchozí do obýváku. 

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 08:30

Jimik Určitě a možná i ta okna. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 08:35

Friga Hen mensi se mi take moc nelibi, pusobi na me strasne stisnene a daleko vic retro nez ten prvni.  Zalezi jak moc planujete prestavovat. Z vlastni zkusenosti i dum, ktery "potrebuje asi jenom fasadu a par uprav" se postupne predelava cely. Jenom s prostorovym rozlozenim mistnosti az tolik neudelas, kor na malem prostoru. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 08:55

Garfie ten maly je takovy panelak, vzdyt je z panelu , predsin ma blbou, ale aspon nejakou ma, navic ma zastreseny vstup s malou teraskou, takze clovek si muze ocistit boty tam. Jinak ma pudorys dobre rozvrzeny, vesli bychom se tam. 
Casto je predsin jen uzoucka chodbicka na sirku dveri nebo vejdes rovnou do obyvaku, treba tady nebo tady. 

O cene se tu bezne vyjednava, pokud se nejedna o takzvany nabidkovy prodej, kdy se smi nabizet kupni cena od castky uvedene v inzeratu a vyssi. Ale nemyslim si, ze bychom to ukecali o tolik, chtelo by to cenu dolu o aspon 20 tisic €. 
Treba tady tehle dum se da koupit pocinaje od uvedene castky. Kdyby nebyl tak vysoky mesicky poplatek za vytapeni a fond oprav, tak bychom o nem uvazovali. Stavebne by mel byt v poradku, ale je na nas moc drahy. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:06

Jinak ten mensi a vsechny ty dalsi radovky patri do neceho jako je druzstvo, clovek plati mesicni prispevek, ktery obvykle zahrnuje vytapeni (pokud neni elektrinou) a udrzbu. Majitel domu je podilnikem v onom druzstvu, ktere je registrovane jako podilova spolecnost. Druzstvu patri obvykle nosne zdi, fasady, okna, rozvody vody, zachodove misy a pod. Nejake vyraznejsi upravy dispozice se musi hlasit a nemusi byt mozne. Treba ani neni mozne si bez povoleni naistalovat zavesenou zachodovou misu. Na druhou stranu, pokud se neco rozbije, oprava se plati z fondu. Ma to vyhody i nevyhody. Treba tady v jednom druzstvu se objevily ony problemy s plisnema a druztvo to nechce resit a majitele maji svazane ruce s opravou, protoze napadene konstrukce nejsou jejich a nemuzou je tedy opravit. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:14

Jos ten prvni by urcite chtel novou koupelnu, kuchyn, novou drenaz okoli domu a minimalne do fasady vyvrtat odvetravaci otvory ve spodni casti cihloveho oblozeni. Jeste lepe prestavet ten spatny zaklad, jak jsem psala vyse. To by se delalo zevnitr, takze by se tam nedalo bydlet. Zatim jsme se rozhodli vyckavat, nastesti moc nespechame, protoze soucasny byt pak chceme pronajmout a ne prodat. Jen bydlime stisnene a myslim, ze ve vetsim by se nam lepe dychalo. Hlavne chceme kazdy vlastni loznici. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:27

Friga Dekuju za rozsireni obzoru, to jsem netusila s tim druzstvem. Kazdopadne ten prvni dum ma dobre udelane fotky, libi se mi jak je to vyfocene a pusobi na me moderne. Ten posledni je taky moc pekny. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:34

Friga to fakt nekdo da takovej ranec za dum,ktery pak ani neni cely jeho?

To bych tedy neudelala.Ten treti ve vnitr vypada nejlip.

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:57

Zarinya ono to druzstvo ma svoje vyhody, clovek se nemusi moc starat o udrzbu a tak, jen je blby, kdyz je druzstvo blby. Tyhle druzstva tu jsou bezny, maj to vsechny bytove domy, radovky, uskupeni dvojdomu. Jen rodinne domy a jednotlive dvojdomy tam nepatri.
Pak tu jsou jeste domy ci byty, kde si clovek koupi pravo bydlet nejcasteji za 25-40 tisic € a pak jeste plati neco jako najem, to uz mi prijde jako dobra blbost. A samozrejme normalni najmy tu jsou taky.  

My hledame v nizke cenove hladine. Domy v okoli Helsinek jsou drahy. Treba nad 300 tisic je uz vyber mnohem vetsi, ale na to nemame. 
Tim tretim myslis ten, kde neni predsin? Tam je problem, ze pokud se v koupelne v patre zpomali odtok ve sprse a voda stoji na podlaze, tak to kape dolu do kuchyne. Oprava druzstvem probehla tak, ze pry trubky jsou v poradku, takze oprava neni nutna, staci jen jednou mesicne vycistit odtok. Myslim, ze problem je nekde v podlaze, kterou proteka voda. To fakt nechceme, navic na fotkach vypada mnohem lip nez ve skutecnosti. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 09:59

Jos ten posledni se mi taky libi, jen v kombinaci toho, ze uvedena prodejni cena je minimalni a mesicni poplatek druzstvu je asi 600 €, tak je uz na nas moc drahy. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 10:03

Friga ja myslela ten treti (bilej),ktery by se vam libil,ale je uz drazsi.

Na jednu stranu hezka radost(kupovat dum)ale na druhou dost stres.Tak ti preju at se brzy objevi co vam bude vyhovovat.

ja bych do toho s tim druzstvem sla asi jedine pokud by ten dum stal o polovinu min,ale vzdyt ten druhy dum(radovka,placata strecha stoji skoro jak ten prvni.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 10:05
Reakce na Friga:

Jos ten posledni se mi taky libi, jen v kombinaci toho, ze uvedena prodejni cena je minimalni a mesicni poplatek druzstvu je asi 600 €, tak je uz na nas moc drahy. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 10:37

Dnes me k ranu probudila migrena.....tak jsem si sla vzit prasek.No,ted po x hodinach migrena horsi,a ja zjistila,ze jsem si vzala misto sumatriptanu neco na zaludek.

A to jdu dnes prvne do prace po nemoci s tim krizem,ktery furt neni stoprocentni,ale odpocinula jsem si.Tak ted je vsechno jak mavnutim proutku pryc a pripadam si jak stoleta babicka.

A aby toho nebylo malo tak jsem jeste zacla krvacet mimo cyklus.Vybornej den!

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 23. zaří 2022 10:41

Friga samozřejmě, že nejhezčí je ten třetí dům! :)

Ten první mi přišel dost zanedbaný a druhý, pokud je družstvo částečným majitelem čehokoli, bych vynechala úplně. 

Překvapily mě u těch prvních dvou tapety všude, to vážně působí dost archaicky, hlavně vzhledem k těm vzorům a la devadesátky. A odstranit tapety a udělat omítku taky nemusí být legrace za hubičku, mám s tím z paneláku zkušenost.