Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2022 20:31

marieu my jsme to nikde nehlásili. Ale zbavili jsme se jich, tak předpokládám, že se nerozšířily. I my je měli jen v našem pokoji. Naštěstí, není to vůbec hezký.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 20:33

Evaeva neumím si to představit... stačil zážitek z dovolené na místě.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 22:00

rasaNori pockej. Sinkule nebyl pro zahranicni? Vzdyt to je luxzs. Asi jsi nebyla na Jizaku ( to byl luxus proti Strahovu)

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 21. zaří 2022 22:01

Když jsem se mrkla do diáře na zítra, tak tam mám 5 melírů za sebou... jako sice 2 menší, ale 5! 

nevíte kdo to takhle objednával???

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 09:38

Candance nebyla, normální kolejepokoj pro dva měl celý 2,2 na šířku, zato 3luzaky byly velkoryse pojate:D

Offline Makara
3646 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 13:03

Catherinne jo, jo postěžuj si. I toho viníka můžeš vidět - zrcadel máš dost.

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 19:14

Ja si sem odlozim delsi stiznost. Uz dlouho se chceme prestehovat do vetsiho, nejlepe neceho s mensi zahradou. Pred letem to neslo, protoze jsem studovala a nedostali bychom hypoteku. Ted mame hypoteku prislibenou a nemuzeme najit nic vhodneho. Budto je to drahy, moc daleko od Helsinek nebo ma to drahy zpusob vytapeni ci problematicke reseni zakladu, kdy je velka pravdepodobnost, ze plesnivi a je napadena houbami drevena konstukce domu. Na jare prijatelnych domu byla v nabidce spousta.
Nejvic me stvou ty blby zaklady, clovek objevi pekny dum, necha si poslat blizsi informace a zjisti, ze jinak vhodny dum nema cenu kupovat, protoze bydleni v nem muze zpusobovat zdravotni problemy. Treba tenhle dum se mi hodne libi, mel by potencial, kdyby nemel ty spatny zaklady. 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 19:37

Friga soucitim. My jsem v podobne blbe situaci, kdyz jsme si chteli vzit hypoteku a vyresit si bydleni, tak jsem onemocnela a nic z toho nebylo. Takze pristi rok a uz jsem blbe zatizena tim, ze jsem si dovolila mit ve triceti rakovinu, a vsechno pujde jen na muze. Takze se fakt bojim, jestli vubec neco prijatelneho najdem. Celkove me ceny za byty v prisernem stavu dost desi.

A ten dum je nadherny, ma obrovsky potencial. Taky bych byla zklamana. Blbe zaklady jsou ve smyslu, ze neni dostatecne izolovany od zeme a proto vlhne? 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 19:42

Friga ten dům je úžasnej, co je s ním zle? jak se vůbec staví domy ve Finsku? dřevostavby?

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 19:46

Friga Tlapkám, ale zároven  se těším na vybíraní domku ve Finsku. Po Japonsku už tady máme dost zkušeností!

Držím palce, at se nějaký objeví.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 20:05

Friga Ten dům vypadá hrozně pěkně a nove. Jak se to jako zjistí že to má špatně základy? Jakože se to už s tím blbě stavělo třeba kvůli ceně/rychlosti a prostě to bude ma už z podstaty nižší životnost a horší podmínky?

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:18

Zuzuli viktorka_od splavu Karja odpovim vam vsem spolecne. Dum je z roku 1980, tehdy se bezne pouzivalo konstrukcni reseni, nazev by se dal prelozit jako falesny sokl. Duvodem si nejsem jista, ale cena a rychlost stavby nejspis vliv mely. Reseni spociva v tom, ze spodni cast drevene nosne konstrukce a izolace vnejsich sten domu jsou za zvenci viditelnym betonovym soklem na urovni zeme ci dokonce pod ni. To dela z domu nachylny na problemy s vlhkosti, je dulezita kvalitni drenaz okoli domu. V nejhorsim pripade ve dreve a izolacich zacnou rust plisne a houby, ktere vypousteji do vzduchu v dome zdravi skodlive latky, pak je dum neobyvatelny. Je to tady velky problem domu a i verejnych budov a skol prevazne ze 70. a prvni poloviny 80. let. Dlouhodoby pobyt v prostoru, kde jsou tyhle plisne muze zpusobovat problemy s dechem, astma ci ruzne priznaky pripominajici dlouhodobe nastydnuti a rymu. 
Tento dum dle nezavisleho odborneho posouzeni problemy s vlhosti zatim nema, ale konstrukce je potencialne rizikova a ocividne je jedna drenazni trubka ucpana, takze to vyzaduje vymenu nejlepe celeho drenazniho systemu (je puvodni) okolo domu, coz je velka investice a je nutne to udelat brzo. 

valesokkeli je ten falesny sokl a alaohjauspuu je spodek drevene kostrukce domu

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:22

Zuzuli dekuju a taky soucitim! Budu drzet palce, at najdete neco pekneho, az to bude aktualni. To s tou hypotekou je teda pekne na pytel, nenapadlo by me, ze tvoje onemocneni muze zpusobit i takovou komplikaci. 

Offline Tabea
8107 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:24

Friga tyjo, to je fakt škoda. Jak může mít 40 let starý dům špatný základy?

Drzim palce, ať se brzy něco bezvadnyho objeví a vy to dostanete. 

Offline Tabea
8107 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:27

Friga docetla jsem. Dekuju za vysvětlení a držím palce. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:32

brrr dekuju, zatim asi vede tenhle dum, je to sice mensi, ale je vic v lese a bliz obchodu a nema to ten problematicky zaklad. Ale zase ma plochou strechu. 
Ale jinak by se vic libilo neco trochu vetsiho. 

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 21:37

Tabea dekuju

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:08

Friga 

Líbí se mi, že i finsky je sokl sokkel (nebo tak nějak podobně). Jinak mně se víc líbí ten druhý menší, ten prvni má pro mě kromě těch zakladů nepříjemný osmdesátkový vibe.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:22

Friga Aha, no to zní celkem reálně na pytel, jak to popisuješ, ale něvěš hlavu, jakmile máte financ i cizí, tak to už se něco musí časem objevit!

Offline Friga
2151 příspěvků moje polička 22. zaří 2022 22:22

Karja tak jsem se koukla, proc se takhle stavelo a duvod je bezbarierovost, protoze podlaha domu je takrka na urovni zeme a nejsou potreba schody.