Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kora
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 12:28
Reakce na Zuzuli:

Myslím, že ten táta mel výuční list bez maturity.

​čímž je automaticky odsouzen do kategorie úplný idiot..

Offline Zuzuli
3764 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 12:34

Kora

nemyslela jsem idiot, to jsem, pokud vim, rozhodne nenapsala. Spis ze nema zkusenost s vysokoskolskym studiem a tamnim hodnocenim a tak se chyta toho, co zna. Znamek. A proto mozna tolik rodicu na znamkach trva. Ze treba nerozumi probirane latce, nedokazi posoudit znalosti deti, ale dostanou takhle naservirovanou zazitou stupnici hodnoceni, kterou znaji a dokazi s ni nejak pracovat

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 12:52

Zuzuli tak já myslím, že systém hodnocení na vysoké škole dokáže pochopit každý, pokud mu je vysvětlen, i ten s tím výučním listem. Přišlo mi to takový trochu zbytečný, ta poznámka.

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 12:54

Kora

Pochopila jsem to jak to Zuzuli vysvetluje

pokud tátu něco odsoudilo do nějaké negativni kategorie, tak to, že spochybňuje vyživovací povinnost vůči studujícími dítěti. Jaké má on vzdělání fakt nerozhoduje. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 12:59

continuity pochopila jsem to jinak

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:03

notna Syn má teď jen slovní hodnocení a dostal pololetní vysvědčení na šest stran!!!

Vůbec si nedokážu představit, kolik nad tím učitelka stráví času, i když na tom hodnocení určitě pracuje nějak průběžně. 

Jinak teda k tématu, zrovna minulý týden jsme od ní dostali zajímavý dopis, nejraději bych vám ho sem okopírovala celý. :-) Ale ve stručnosti něco v tom smyslu, že několik dětí je v poslední době ve stresu kvůli testu z matiky (což je jediná věc, kde dostávají nějaké hodnocení) a že bychom jim měli vysvětlit, že výsledkům nepřikládá velký význam, ale že je to jen díl z celkového hodnocení. A že test nebo nějaký kus papíru dítě nijak nedefinuje a je v pořádku dělat chyby, protože se z nich učíme. Bylo to hezké. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:04

Garfie šest stran je teda hustý! A ten dopis, to je přesné.

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:06

Kora tak já předpokládám, že potomek se ve vlastním zájmu snažil systém vysvětlit. A ne opravdu ne kazdy může pochopit důležitost vzdělání pro život, někdy je zatím jen pouhý nedostatek empatie. 

Zažila jsem víc rodičů, kteří vůbec nechápali vyznam vzdělání a děti od studií různě odrazovali nebo jim rovnou natvrdo řekli, že je už živit nebudou. Není to vůbec výjimečné. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:13

Garfie na střední byly stížnosti, že matikar hodnotí netransparentne, protože nemáme moc známek. On říkal, že presne vi, kdo umí na jakou známku i bez premrsteleho testování. Ale že pokud se nám to nelíbí, budeme psát každý tyden písemku na známky a udělá z toho průměr. A jak řekl, tak udělal.

Nepřekvapivě se výsledky třídy nijak nezlepšily, jen musel nějakým spolužačkam prilepsovat, aby se dostali na medicínu, protože ty důležité pisemky samozřejmě ve stresu zvorali.

Offline Lamicka
14176 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:23

Candance a ona to ma takhle i jinak se skolou?

Protoze mi to neco pripomina - chci byt nejlepsi, 1- neni dobra znamka, hlasila se na vsechny souteze apod. Dost jsem se bala prechodu na 8 lety gympl, kam moc chtela, aby tam nemela moc stresu, nakonec se to tim vyresilo. Chytila tam nejakou lehkost, porad patri k lepsim, ale hrozne ji vyhovuje, ze k nim pristupuji jako k partnerum, ne jako k detem ve skole, hodne rozhodnuti nechavaji na nich. Uci se dost, ale uz nema ty velke nervy. Jako obcas taky ujede, mam taky chut rict, ze nemela cucet do mobilu a delat projekt, ale asi to sama vi. 

Offline Lamicka
14176 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:29

Tahle debata se mi hodi. Jsem ted trochu frustrovana ze skoly, mladsi ted prinesl 3, protoze zapomnel vypocitat 3. sloupecek s nasobilkou. Co na tom, ze nasobi bez chyby od 1.tridy...a z ukolu, ktery jsem doma kontrolovala, dostal 2, protoze policka vybarvil jinou pastelkou nez bylo v zadani. Policka s B vybarvete zelene a on je vybarvil modre. Co na tom, ze vyplnovani B, P, V... mel spravne. Mne to prijde uplne mimo. Latce rozumi a dostane spatnou znamku za barvicky. 

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:30

Garfie Jé, takovou učitelku bych pro děti chtěla. Ale do Japonska se kvůli tomu nestěhuju :)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:32

Lamicka ani ne. Spis kdyz "zaspi" a nakupi se ji ucivo a treba vic pisemek najednou. To spis chyti nervy, ze to nestihne. Ale vetsinou stihne, hned kdyz se uklidni. Ale spis ji musim uklidnit ja. Taky presla na gympl. U ni je problem, kdyz vypadne z toho zajeteho systemu - prazdniny a nemoc. Pak.prijdou tyto place. 

Ted dela anglictinu, ukoly a tak, olympiadu asi ne. Takze si nakonec po tom placi k uceni sedla. Ale musela jsem ji prikazat vyluxovat, zavesit pradlo a uklidit. Pak teda oznamila, ze ma moc uceni. Nevi, ze ji to pradlo a lux ceka.

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:38

Lamicka Takovou učitelku má syn od sestřenice, strašně mě to mrzí, protože na moje doporučení ho dala do "naší" školy. Jenomže obě moje děti tam měly skvělou učitelku a ta, kterou chytli oni, je nová...jako její syn je takový typ vzorného chlapečka, šikovný, chytrý, poslušný, ale být tam můj, tak z toho může být velký průšvih. Prostě mu musíš vysvětlit, že známka není až tak důležitá a hlavně jim nepřikládat význam ty sama. Příští rok snad bude mít někoho jiného. 

A to co popisuješ s dcerou mi připomnělo můj boj, ona se uči dobře, ale já mám takový ten pocit, že by jako volný čas měla trávit nějak hodnotněji (rozuměj místo čučení do mobilu číst kvalitní literaturu  případně vyskládat myčku (Candance). Ale pak si sama sáhnu do svědomí...no je to těžké! 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:41

Garfie presne. Ja tu pisu neco do prace a kde furt visim?

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:41

Lamicka no to je naše školství v kostce. Kolikrát se známkami hodnotí i kázeňský přestupek - zapomenutý úkol.

Naše češtinářka napíše dítěti zpětnou vazbu k slohu, že si ma dávat pozor na pravopis a přečíst to si po sobě. No jenže u nás to už teď čte celá rodina.

V poslední době vážně uvažuji, ze je nechám na tu dyslexii nebo co to mají za poruchu oficiálně otestovat, aby měli papír. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:46

Garfie já si paradoxně myslím, že tyto vzorné děti to odskacou nejvíc, protože ty "problémové" se nějak vzepřou a rodiče to musí řešit, minimálně se k tomu nějak postavit. Zatím co u těch poslušných žádný problém není a podpoří se přesně ty vlastnosti, které jim jako dospělým budou na škodu. 

Offline Sweet Potato
40264 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:47

Dana Němcová.

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:55

continuity Jo, já myslím, že tak nějak to vnímá i ta moje sestřenice, ona je taková bojovná a tyto věci ji strašně nasírají. Přitom syn je úplně v pohodě. Ale máš pravdu!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 13:55

Garfie To slovní hodnocení, z každého předmětu stránka, jsme taky měli. Bylo to mnohem víc než známka.

Jenže já to přesně slyšela a souhlasím, že problém jsou rodiče. Ono ten systém, bez známek, byl kolikrát problém i pro ty, kteří to dítě ne takovou školu dali. A o některých svých kamarádkách ani nemluvím. Těch řečí, co jsem slyšela, jak budou blbí a na střední nebudou umět nic a oni jim v 9 musí dát vysvědčení a oni mají jen 1 a nebo 2 a ta hrůza.

Tak teď má syn zase známky, mimochodem samé jedničky . A sám teda říká, že ten systém je k ničemu. Naučit ráno v tramvaji, napsat na 1, zapomenout a nic se neděje. Že ta škola bez známek mu dala víc.