Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 10:17
Offline tv
4197 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 11:52
Reakce na Archivářka:

Když přijdete domů v noci z vigílie a na stole je vzkaz od dětí: "Máme zamravencovanej špajz!"

​Že já sem lezla...tak mravence jsem v bytě ještě neměla. Lezou mi na digestori.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 09. dubna 2023 12:20

Archivářka eless S Ferdy žijeme už asi půl roku, zbavit se jich tentokrát nejde. Vždycky dělali cestičky, kam stačilo dát hřebíček. Teď jdou na to fikaně, vynořují se z různých míst. Ani ty domečky moc nepomohly, protože jsme nevěděli, kam je vlastně dát.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 09. dubna 2023 13:26

brrr My s nimi žijeme roky. Náš dům stojí prakticky na střeše mraveniště. Obvykle na jaře proniknou do kuchyně, párkrát vytasíme biolit a zase odejdou. Jenom jsem je nečekala uprostřed noci!
Horší bývá stav, kdy se vyrojí v bytě u tchánů v patře NAD námi. Všude křídlaté mrtvolky... Ale na rojení mravenců je ještě chladno

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 15:09

GChK Ach jo. Upřímnou soustrast. My máme v rodině to jaro stejně smutné. Tchýni teda nechápu a klidně bych jí řekla, že na oslavy, v takový den, nemám náladu. A vůbec nechápu, že to někoho napadne. Drž se.

Offline Paris
příspěvků moje polička 10. dubna 2023 20:35

Dcera dělá ve čtvrtek a v pátek přijímačky na střední. Evidentně z toho máme obavy jen já a manžel. Ona to má dost na háku. Přestože jsme jí několikrát domlouvali (což většinou končilo hádkou... protože těžká puberta), přípravám moc času nevěnovala. Pár testů si zkusila, ale zdá se mně to málo. Čeština jí docela jde, tak pokud to nepokazí ze stresu nebo nedostatkem času, tak by to nemuselo dopadnout špatně. Ovšem u matiky vidím, že by příprava zasloužila větší pozornost. I fyzické testy dost podceňuje. Letos je opravdu silný ročník a konkurence veliká.

Tak nevím... jsou všichni deváťáci zodpovědní a jen naše dcera je rebel? Čekají teď někoho z vás přijímačky dítěte?

Offline letolet
745 příspěvků moje polička 10. dubna 2023 23:51

Paris ano, já včera nemohla ani usnout, protože se mi hlavou honily kombinace "co bude když...". Osobně v přípravě vidím taky rezervy, ale zase si říkám, že přece stále chodí do školy, kde se teď v M a Č připravují víc cíleně na zkoušky a doma průběžně taky něco delá. Kdyz ji dnes babička říkala, že je z toho už teď nervózní,  tak odvětila něco ve smyslu, že je ráda, že to vzala babička na sebe... Spíš  než neznalosti se obávám nějakého momentalniho zkratu, ale zase jsou na to dva dny. Nezbývá než všem držet palce.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 00:57

Paris  asi horší, moje puboška předevčírem požádala o nějaké testy na vyzkoušení, čeština ok, matiku dnes jeden test a nic moc. Co už, je to prostě mezi ní a vesmírem. Jinak hloupá není, stresem z přijímaček zatím netrpí a já holt budu sweg matka a budu jí držet palce 

Offline Denisa
10 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 04:47
Offline Paris
příspěvků moje polička 11. dubna 2023 06:00

letolet no, na její škole tomu opakování před přijímačkami moc nedají. Žádné zkušební testy jako na druhé škole u nás ve městě. Tvoje dcera té přípravě aspoň trochu dala. U nás se obávám, že na dobré skóre z matiky budou i dva dny málo. Zvlášť s přístupem, že se o geometrii a pár dalších oblastí ani nepokusí, protože jí to dlouho trvá. Jasně, může si to nechat na konec, ale ne to vypustit úplně.

faustefra asi jako u nás. Jen my jsme asi nejhorší rodiče, protože jí občas připomeneme, že by se měla připravovat. V rámci našich domácích rozhovorů, když řeknu, co když to nedopadne, tak řekne, že jí nevěřím. No, ale vidím výsledky té matiky a jsem realista. A prý jí to je jedno. Ale znám ji a vím, že pokud to nedopadne, tak jí to jedno nebude. Ale to už bude pozdě. Bude nešťastná, pokud bude muset na jinou školu, než si vybrala. A pak budu nešťastná i já. To jsem jí řekla teď o víkendu, když mně říkala, že se na ní budeme zlobit, když se nedostane. No, hlavu jí neutrhneme, ale jedno nám to nebude. Snažili jsme se jí promluvit do duše, že by se měla přípravě věnovat víc. Nabízeli pomoc s testy. Víc už neudělám. Teď už jen přepnu na tvůj přístup a budu jí držet pěsti.

Díky, že se tady můžu vykecat. Takhle na rovinu jí vše říct nemůžu... to by zrovna sebevědomí moc nepřidalo.

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 06:05

Paris letolet faustefra Držím palce s vámi, ať to dobře dopadne.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 06:55

Paris uf, achjo, drzim vam palce! 

Online Garfie
28528 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 07:05

Paris Tohle je těžký stres, soucítím. Víš aspoň kolik bodů bylo potřeba k přijetí loni? Třeba by tě to trochu uklidnilo. 

Offline letolet
745 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 07:06

Tabea děkuji. Nejraději bych letos přeskočila už rovnou někam do srpna.

Paris přístup "16 vůbec nezkousim ani nečtu, je to zbytečný" znám. Před dvěma roky jsem nervačila taky a klaplo to na první dobrou na obou školách. Tak se trochu uklidňuji tím, že výsledky podává teď ta mladší podobné, ale navíc školy a obory si vybrala dost pečlivě sama a zklamání by bylo velké. Kdyby se aspoň všude dokola neomylalo to o nejsilnějším ročníku, to mi nikdy nepřidá.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 07:27

faustefra Paris letolet Držím palce, ať jim to klapne.

Offline Kokoska
34873 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 08:31

Drzim vsem palce  at to deti dobre zvladnou! Ja jsem si uzila s obema, hlavne teda se synem. Az po letech priznal, ze zkousky na osmilete gymnazium zkazil schvalne, protoze chtel zustat s kamaradem na zakladce. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 09:53

Paris letolet faustefra držím všem palce a soucítím. Ale pokud jsou vaši pubosi v pohodě, je to dobré. Mě přijde super, že si vybrali i školy i obory. 

Já nám takovou splachovací starší ( ve smyslu no stress, jinak se zatím nějak učí) a nakonec napsala v páté třídě přijímačky z češtiny nejlíp z celé třídy, i když opravdu v češtině nejlepší nebyla (ani zdaleka).

Švagrův kluk z češtiny udělal co věděl, zbytek, kde to šlo natipoval a taky nakonec dobrý.

Nás to čeká příští rok, ale říkám si, že nějak to už dopadne. 

Online Garfie
28528 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 10:06

Jinak já se přiznám, že teď mám takový lehký splín, dcera si musela vybrat jeden předmět ze čtyř, který bude studovat příští rok, psala jsem o tom v jp vlákně. Včera jsem vyplňovala dotazník, pořadí těch předmětů, k tomu co ji baví a jaké má zájmy a předpoklady k dalšímu studiu...a přišlo mi tak nějak líto, že vlastně žádný z těch předmětů jí úplně nesedí. Nejvíc ji bavila čeština a na přijímačkách na gympl ji napsala na plný počet bodů. A najednou mi přišlo líto, že ji teď prakticky pomíjí....

Jo a mimochodem, vybrala si nakonec Computer Sicence na prvním místě a na druhém drama, slušný rozptyl. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. dubna 2023 10:08

Paris drzim palce, snad to da. Ono je to neurcite, protoze horsi zaci muzou byt pripraveni a dobri vybouchnou. Je to ve hvezdach. 

S temi pripravami je to peklo. Ja pripravovala dceru na osmilety a ke konci uz to taky bylo hrozne. A to jsme prosli jen stare testy a par cviceni v nejakych knizkach. Vsazela jsam, ze se vybicuje. Dnes jsme se pohadaly, protoze ji ceka nejaka olympiada a ona chce dopadnout dobre,tak jsem chtela, at si projde stare. A jsem trapna matka, co ji nuti do vseho. A muz se pridal. Ja jsem urazena a ona surfuje na mobilu.