MaeGandal No, na nájezdu se mi to přesně stalo včera cestou ze servisu, moc příjemný to bylo
aspoň to dítě jsem výjimečně neměla s sebou.
Vari Taky mě to už napadlo, jestli by nebylo lepší se ho zbavit. Ale doteď šlapalo jako hodinky a jinak ho mám ráda
dobře se řídí a celkově mi vyhovuje. Tak ještě doufám, že se to nějak utřepe a povede opravit.
Stěžovací vlákno
Kdysi jsem tu psala elaborat na téma příjezdová cesta ke stodole. Sousedka se dost uklidnila, snažíme se dodržovat jejich pravidla, sic je to občas na masli, ale ok. Ale v poslední době jsem si všimla, že po dotčené cestě chodí venčit psa jedna starší paní tady z ulice. Máme na tu stranu kamery, tudíž jsem párkrát koukala, jak moc se pes kamarádi s našima kytkama. Ona ho v klidu nechá obchcat cokoli na pozemku a vůbec ji to netrápí. Ale tak na jedlé věci se nedostane, tak jsem nad tím mavla rukou. Ale dnes, dnes jsem ji vyhodila s rozběhem. Protože jsem teď ráno strkala holky do auta, a milá paní se vůbec nezinyrovala si přijít pokecat až k autu, a Fifina mi ochcala nově zasazenou boruvku. A paní se ještě nafucila, když jsem jí řekla že si opravdu nepřeji aby nám chodila venčit psa na náš soukromý pozemek. Ten komunismus je ve starších lidech strašně zazrany
rasaNori úplně tě chápu, skákala bych z kůže.. Ale obávám se, že to je přístup k venčení a la "vesnice". Tuhle mi kdosi povídal, jak byl na vsi na chalupě a venčil psa a sbíral exkrementy a dostal ohromně vysmáto stylem: to je hned vidět, že jste z města..! ![]()
Garfie Maďarsko je hukot. Taky bych asi uvažovala, kam emigrovat, jenže rodiče, zázemí..
Ale furt lepší, že tam je i někdo normální, mně se proměnila maďarská kolegyně z normální holky na: covid neexistuje, očkování jsou čipy a smrt, za válku může Ukrajina a my žijeme v krásné zemi, která podporuje rodiny, ale jen pravé rodiny (zdůrazněno !!) složené z muže, ženy a aspoň tří dětí. ![]()
![]()
![]()
Pavlena průser je tom, že když tam žiješ, do těchto interakcií se dostáváš každou chvíli. já už mám v rodine zakázaná témata a je to teda vopruz, buď se dohadujes nebo se některým věcem prostě vyhybas a dobré řešení to nemá.
continuity no jasně, já si vůbec nedokážu představit s ní sdílet kancl..
Zbytek týmu je naštěstí normální..
Pavlena no a teď si představ, že jich máš takových pět, co se boji, že když se Ukrajina brzo s russkem nedohodne ( rozumněj nevzdá se nebo je rovnou nepřestane podporovat západ), Putin na nás hodí jadernou bombu. A toto řeší u piva. ![]()
Jos . - Asi to ani nechci rozebirat, nejak je ve svete porad hur. Ukrajina, Polsko a Slovensko a jejich cesta k nesvobode, klimaticke zmeny..
Niečo mi ušlo ? Ako to je myslené s tou cestou k nesvobode - na Slovensku ?
Blanka Slovensko je mysleno tim, ze nadchazejici volby nema sanci vyhrat zadna "normalni" strana, protoze tam proste zadna neni. Znalejsi at me klidne opravi. Bud to bude Smer nebo koalice odstepeneho Smeru s nekym dalsim (populisti, fasisti). To ze Fico tvori rovnitko s organizovanym zlocinem je jistota. Chtel by prosadit zakonem omezeni politickych stran podporovanych napr. ze zapadu, proste si utvari zakon obrazu svemu. Proste to tam smeruje k podobnemu obrazku, jaky vidime v Madarsku a v Polsku. A navic na Slovensku sili ty proruske tendence, jak pise continuity
Jos já už jsem si řekla, že se do těchto diskuzi nebudu zapojovat, protože je to tady hodně tenký led.
Tady jsou k tomu čisla.
Příčinu vidím hlavně v tom, že Slováci hodně věří desinformacim, nejvíc ze střední Evropy a zároveň tam Rusko hodně intenzivně působí.
Co se týče demokracie, je to trochu jiná vec. Nadějné je Progresivní Slovensko, ale bůhví jak to dopadne. Pokud zostaví vládu Fico, tak to bude prúser, ale možná ne zas takový, protože justice a obecně ten systém spravedlnosti se po té Kuciakove vraždě dost vyčistil. Na rozdíl od ČR, kde to má Babiš pořád dost zabetonované.
Pavlena hej, otec práve predáva dom v Maďarsku, lebo s tým už nechce mať absolútne nič spoločné.
k Slovensku sa nejdem vyjadrovať, lebo za Á z tých čísel ma ide klepnúť
...ale za Bé nemám okolo seba nikoho, kto by takto zmýšľal, tudíž absolútne netuším, čo tých ľudí k tomu vedie.
Dobrou správou aj keď malou je, že moja dcéra ako prvovolička pôvodne voliť nechcela, že ju to celé nezaujíma, ale už jej vytiekli nervy a rieši voličský preukaz. Tak dúfam, že sa zmobilizujú aj iní mlaďasi, čo študujú v zahraničí - z jej triedy je to tak 80-90% z ich maturitného ročníka, čo šlo študovať preč.
ako ja viem, toto sú len odrobinky, ale niečoho sa človek držať potrebuje
...
No ale podľa všetkého tu ruská propaganda silne tlačí.
slniecko úplně nejstrašnější je, že lidi, které znám já a kteří jedou ten narativ: Ukrajinci na tom mají svůj podíl viny, nepatří do žádné z těch sociálně ohrožených skupin. Ani omylem, je to spíš rovnou vyšší nebo vyšší střední třída.
continuity a myslíš, že je to tím, že mají pocit ohrožení (kvality života, bohatství, zázemí ve státu), že jim uprchlíci nabourávají jejich svět, nebo jen obyčejný nedostatek rozhledu a určitého vzdělání?
Ja nas nechcem obhajovat, podla mna to tu uz len podpalit, ale ma prekvapilo, ze v niektorych otazkach nebolo na tom Cesko az o tolko lepsie. Drzte sa tam, nech mam kam emigrovat :D

barbucha Já teď mluvila o expatech v Japonsku, vlastně se odtud lidi nechtějí vracet ani do Evropy, ani do Ameriky. Ani do Číny. :-) Jediná země, kam se mi zdá, že jdou lidi rádi, je Korea.
Garfie nad tim jsem premyslela, kdyz vypukla valka a u me se objevila panika, kam bychom jako sli, jakou zemi a svetadil zvolit. No a vubec nevim. (ale urcite by tam muselo byt teplo a more
)
andulka01 ne, vidi ty, kteri jezdi v SUV a maji znackove kabelky (cituji byvale kolegy), akorat vyuzili valky z ziskani viza
Byla jsem teď u zubaře a došlo na mou noční můru - staré stoleté plomby přestaly těsnit a vytvořily se kazy. Naštěstí jen dva malé, ale plomby se musí dát pryč postupně všechny (4). Paní doktorka mi vyčíslila cenu té první, napřed jsem padla do mdlob a pak jsem jí řekla, ať mě objedná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články