Lamicka tohle slyším pokaždé, když padnu na nějakého frflala, což naštěstí není často. "Podívejte se na ta auta, na ty zlaté řetízky, na ty značkové hadry a všechno! Těm je houby zle a my na ně platíme!" Nejlíp se na to osvědčila ta profláknutá otázka, jestli dotyčný by nechal v podobném případě veškeré cennější věci doma a šel v odrbaných teplákách na vlak. A jestli by si užíval v cizí zemi těch 5 tisíc měsíčně s vědomím, že nechal doma třeba dům, který mu právě někdo rabuje nebo rozstřílel, nebo že má doma část rodiny, která už taky nemusí být na živu. Ale pokaždé mám chuť vrazit těm remcalům pár facek a šupem poslat někam k Chersonu.
Stěžovací vlákno
Kokoska no přesně! Já bývalé kolegyni po litanii, jak tu mají všechno zadarmo, řekla, že bych si na cestu taky vzala nejlepší kabelku a že lístek do zoo bych rozhodně nenechala propadnout. No nepromluvila na mě zbytek doby, co jsem tam byla... ne že by mi to vadilo.![]()
Lamicka oni lidi kolikrat ty ukrajinske delniky, co tu byli i pred valkou, pokladaji za skoro podradne lidi, nevzdelane, neinteligentni. Coz vubec nemusi byt pravda, jen jsou to lidi, kteri se u nich svou profesi neuzivi. Nebo za tak nizky plat, ze je vyhodnejsi pracovat tady a posilat domu penize. A ted na ty uprchliky koukaji podobne. Ze ty zeny byly kolikrat podnikatelky, ucitelky, lekarky... ktere tu urcite nechtely parazitovat na ceske spolecnosti, jen proste zachranovaly zivot sobe a detem, nechapu, ze zdejsi primitivove nevidi. Jasne, mohlo se v tom mnozstvi svezt a schovat cokoli, ale drtiva vetsina bych rekla, ze neodesla ze svych domovu jen tak "za lepsim". Ale co to rikam prave tady, tady to snad je vsem jasny.
Kokoska naprosto s tvým příspěvkem souhlasím![]()
Kokoska jo naprosty souhlas
No ale podľa všetkého tu ruská propaganda silne tlačí.
Tak samozřejmě. Neškodí pořídit Ukrajině dalšího nepřítele - tentokrát v zádech, a pořádně ji skřípnout! K tomu se russákům Slovensko dost hodí ![]()
Bělorusko je nespolehlivý, Maďaři k smíchu... postavit proti Kyjevu aspoň jednu "západní" zemi, přímého souseda, to je přece výhra!
barbucha no ale Slovaci su zase dost zbabeli, tiez ziadna velka vyhra...ja som rada, ze aspon ta saskaren co je tu v politike okrem extremistov (ano, fica radim medzi fasounov)...stale drzi pomerne pevny proukrajinsky narativ.
Mrakoplas prosim, co je to hmyzi hoax
?
slniecko to budou asi ty zprávy, že EU nařídila přidávat do pečiva cvrčky ![]()
slniecko Jj EU uzákonila pár druhů hmyzu, že kdo chce, tak může konzumovat a debilové z toho udělali, že se to bude normálně přidávat do potravin. Přitom, kdo žere třešně, višně a buřty od Babiše, tak to tam má roky i bez schválení. Prostě jenom legislativa.
Mezitím u dezolátů...
slniecko Jj, moje kamarádka přebírá v Bille jogurty, protože ty s žabkou obsahují hmyz
. Vůbec jsem nechápala o čem mluví, tak jsem chtěla mrknout, jak žabka vypadá. Místo toho jsem zjistila, že je to nějaká značka pro firmy, které chrání životní prostředí. Kamarádka má vysokou školu, vlastní firmu a je to velice úspěšná žena.
Renusatko a to ja bych ke klidne brala, protoze hmyz ke potrava budoucnosti, prirodni barvivo a protein, malo co2.
Nemyslela kamaradka to cervene barvivo karmin?
Renusatko mne do prace napsal dotaz spotrebitel, jestli je to s tou zabkou pravda. Vubec jsem o te fame netusila, takze nam trvalo asi 3 maily, nez mi to vysvetlil a ja mu to mohla vyvratit. Stale ale nechapu tu logiku, ze kdyby vyrobci pridavali hmyz do vyrobku tak tajne, ze je neuvedou do slozeni, proc by si davali na obal znacku? Zabka je znacka sdruzeni rain forest, smysl podobny jako fair trade, se zamerenim na pestitele kavy, caje, kakaa.
Kan a to je druha vec. Opravdu cvrcci mouka v kvalite pro lidske pouziti neni levnejsi nez treba psenicna.
Dnes ma pomerne vyčerpali konverzácie s 2 matkami na edupage. ![]()
Uspite ma niekto, o 4 hodiny mám vstávať a ešte stale nespim a nevyzerá ze by som mala. Tento týždeň ma totálne vyčerpal. ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články