Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 01. července 2023 20:46

brrr To je smutne, jsou to hrozné osudy některých lidí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:50

brrr aha, tam, kde jsem to četla já, to nebylo úplně jasně napsané. Je to hrozné!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 01. července 2023 20:51

brrr tohle je strašný. Jak jí muselo být....

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:13

Nějak je těch sebevražd strašně moc. U tchána ve vesnici skočil někdo další že střechy asi 14 dní zpět (to jsem taky už přemýšlela, jestli ho to "neposmělilo")

A my čekali půl dne na koronera, protože byl u jiné sebevraždy v okrsku.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:15

continuity u nas chtela skocit nejaka studentka.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. července 2023 21:17

Candance no to už ani nepočítám, jsme měli dva skokany u nás na sídlišti v květnu s odstupem 14 dní. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:17
Reakce na Evaeva:

brrr ježiš! A už se ví, jestli to byla skokanka? To je teda smutné.

​Ano, určitě byla. Řešili jsme to včera v práci, máme Macochu za barákem. Bratr kolegyně tam pracuje a má to z první ruky. Přelézala zábradlí, jedno dítě v manduce, druhé stáhla. Běžel za ní číšník, prý ji ještě stihl doběhnout, ale už bylo pozdě. Hrozný.

Jinak pokud jste tam nikdy nebyli, tak zábradlí je tam opravdu docela nízko a v podstatě je to vyhlášené místo, letos to nebyly první oběti.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:48

continuity Luna No, je to hrozne.

Candance U těch mladistvých je to strašné. U jedné známé dcera naštěstí nekonala díky duchapřítomnemu kamarádovi, co pochopil ,,varování,, , a u muže kamaráda dcera minulý rok dokonala.To bylo hrozne, ona se i léčila, ale nedokázali ji pomoc, prý měla prostě úplně jiný svět mimo realitu a rodiče s tím prostě nedokázali nic dělat, ač chtěli. 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. července 2023 22:57

Karja to nám řekl i ten psycholog od hasičů, že má babičku už dvakrát hospitalizovanou kvůli sebevražednému pokusu, 2x ji pustili na reverz. A řekl: a to jsem psycholog, bydlí s námi a stejně tomu nedovedu zabránit. 

Někdy to prostě nejde. To samé s tím naším dědou. On už taky prostě nechtěl být a fakt jsme se snažili ho někam dostal. Spíš byla otázka kdy než jestli. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 22:58

Karja můj kamarád z dětství skočil někdy okolo 20. Byl to několikátý pokus, celá rodina se mu snažila pomoct, léčil se,... Ale uhlídat ho prostě nedokázali ani najít nějakou efektivní pomoc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. července 2023 23:02

continuity u některých lidí je to asi mnohem horší pro okolí, pro ně samé to může být vysvobození, si asi vůbec neumíme představit. Tak to asi bylo pro toho mého kamaráda, i spolužáka, který se předávkoval pár let po maturitě. Nejvíc je mi líto těch rozšířených sebevražd nebo případů, kdy se to dalo řešit (třeba finanční problémy).

Offline Blanka
příspěvků moje polička 02. července 2023 08:28

Soucítím a myslím, že chápem ľudí, ktorí  stav  ,ktorý už nedokážu  zvládať / fyzické či psychické utrpení / chcú vyriešiť sebavraždou . Nie sú to ľahké ani jednoduché situácie, ale rozhodli sa tak. Ale čo dovedie matku, aby ukončila nielen svoj, ale aj životy svojich dvoch detí ?!  Nepoznám pozadie prípadu matky, čo skočila z Macochy, isto tak hľadala vyslobodenie z ťažkej situácie, ale prečo to urobila tým deťom ? To by som jej nedokázala odpustiť .

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. července 2023 08:35

Blanka Edith Piaf říkala, že každá matka odsoudí na smrt své dítě už jen tím, že ho porodí. Osobně bych nikoho nesoudila, vůbec, spíš politovat.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. července 2023 08:59

Blanka Nesoudila bych. Nikdo nevíme, co tak strašného se té matce muselo honit v hlavě, když byla schopná takového zoufalého činu. Třeba nesnesla pocit, že by její děti měly zůstat v tak hrozném světě. Nebo nechtěla, aby v něm trpěly bez matky. Je to hrozná tragédie.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 02. července 2023 08:59

Ja matku môžem ľutovať a  v najmenšom neodsudzujem ju, že sa rozhodla ukončiť svoj život, mala k tomu dôvody, ktoré nepoznám. Ale že to urobila aj tým deťom ?

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 02. července 2023 09:03

Blanka třeba by skončily v péči někoho, kdo je všechny týral? Umím si představit situaci, že se radši rozhodla takhle. Je to strašné, nemůžu to vyhnat z hlavy. Vadí mi tohle odsuzování bez jakýchkoliv informací.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 02. července 2023 09:08

Blanka s velkou pravděpodobností si myslela, že dělá to nejlepší i pro děti. To už se nikdo nedozví, co ji k tomu vedlo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. července 2023 09:35

Evaeva byvalemu kolegovi skocila manzelka (tez zdravotnice) pod vlak pred par lety, strasne to bylo. Minuly mesic mu zemrela dcera pri tragicke nehode v aute. Zrovna dodelala statnice...A minuly rok dcera znamych tchanu skocila i s miminkem pod vlak. Vlastne to dopadlo dobre, dite se odkutalelo a nic se mu nestalo. Ona nevim, prisla o nohy a asi se z toho uz nikdy nedostane. Ale hlavni je to dite a to skoncilo u prarodicu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2023 09:39

Pinot Noir nebo prostě na tom byla tak psychicky špatně, že nedokázala normálně uvažovat. Je to hrozná tragédie, ale vinu bych jí za to nekladla. Kdyby viděla východisko, určitě by zvolila jinou cestu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2023 09:40

Jos ty případy, kdy jsou v tom malé děti, jsou hrozné.