Fakt přemýšlím, že se odhlásím z naší rodiny. Oslavu proběhlých tří neoslavených prázdninových narozenin začala řešit moje starší dcera, měla nějakej nápad, co uvaříme na oběd, a následnou svačinu, které by měly proběhnout po odsouhlasení termínu střední (já a sestra) a nejmladší (moje dvě dcery a její dvě dcery) generací, tuto sobotu u našich, poprvé se do toho máma zapojí, pokud, tak jen letmo a mimochodem, pokud bude zrovna schopna a lucidní. Starší dcera měla skvělej nápad, ale neřešila dosud úplně logistiku (co kdo nakoupí, kam se to doručí, aby se to patřičně upeklo, dokončílo, a mohlo se podávat). Když jsem požádala o přípravu jedné suroviny sestru, rozporovala to, že zmraženou drůbež nechce kupovat, a čerstvou už (v biokvalitě) koupit nelze. Nabídla se, že udělá cokoli jiného. Po mém sdělení této informace dcerce se tato naštvala (jsou s tetou v napjatých vztazích konvenční (dcera MUDr.)/alternativní medicína, že to moc řeší, že prostě něco objednáme na Rohlíku ( ale do té doby tu logistiku nějak neřešila). Naplánovaly jsme teda doručení suroviny k pečení /aka baby krůty) k našim, kde se o to po práci budu muset postarat já, protože dcera trvá na své verzi, a hejtuje tetu, že to moc řeší. Zbylé rodinné příslušnice řeší svoje vlastní problémy, do přípravy se nenabídly zapojit.
Do toho jsem ve stresu, čerstvě v nové práci, levý rameno bolí jak sviňa a nevím, jestli to nebude na operaci (tzn. komplikace ve zkušebce v nové práci), nevyspím se, a moje pozice smiřovače a souhlasiče mě fakt začíná štvát (je to trochu sobecký, protože chci udržet smír v rodině, aby se všechny zapojily nějak do péče o naše).
Jak to tak po sobě čtu, tak příště se nezúčastním jakékoli domluvy a řešení, primárně budu řešit rodiče, a zbytek se postará sám o sebe. Nebo taky ne. Dík za odložení.