Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 21:23

Mermaid nema samecka, zatim dostala do sklinky listi a vetve, propichane vicko, a cekam na zazrak asi...

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 21:49

rasaNori přes web nějaký chovatel pavouků by ji nechtěl? Zoo? 

A mám teda husinu jen to čtu...

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 22:27

rasaNori

Jak jsi ji poznala, ja ji teoreticky poznam ale kdybych ji videla v dome "nazivo", tam by mi to necvaklo. A klidne bych ji vysala nebo nechala tak.

Otazka: muze byt uz oplodnena? Oni muzou klast vajicka i nejaky cas po, ne? Jak dlouho ji mate doma?

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 18. zaří 2023 22:39

rasaNori škoda, že nebydlím blíž. Bych ti přijela toho pavouka zašlápnout.

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 01:03

Pinot Noir tak už vím komu v případě nouze volat

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 01:18
Reakce na rasaNori:

Mermaid nema samecka, zatim dostala do sklinky listi a vetve, propichane vicko, a cekam na zazrak asi...

​Myslíš na sebevraždu třeba?  Musím říct, že díky tobě tady (asi jako většina ostatních) pilně studuju a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých vědí! Doma bych ji teda nechtěla. :-)

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 05:45

Pinot Noir

Catherinne viď, taky mi z toho pomyšlení, že něco takovýho najdu doma, není dobře. Ani vygooglit jsem to nemohla, musel se kouknout muž a popsat mi to

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 07:13

rasaNori tohle říká Google. Jinde jsem se dočetla,  že postupem času a změnou klimatu k nám stejně dorazí.  Já bych ji klidně vypustila.  A snažila se nemyslet na tu teorii, že pavouci se vrací do domu.Bydlet bych s ni nechtěla.

Vyskytuje se u nás už několik let a rozšiřuje se. Žije ve vysokých travách, kde si splétá kokony - tedy jakési zámotky, do nich pak samice na konci léta klade vajíčka. Její výskyt byl hlášen například v Ústeckém kraji, ve středních Čechách, na Litoměřicku, Mostecku a naposledy Českolipsku

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 08:48

Pinot Noir Ja jsem naopak hodne rada, ze bydlim dostatecne daleko . Raduza Ze se sem postupne zmenou klimatu dostane je hezka vec, ale proc tomu aktivne napomahat. Jestli neni vylouceno, ze je jedovata, tak je moznosti jen likvidace nebo nejaky chovatel/zachranna stanice pro volne zijici zivocichy. Nebo jedovateho hada byste taky pustili? Asi ne ze...

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 08:59

Candance prakticky to poznas, ver mi:D mam teorii ze jsme si ji privezli ze spanelska v zime, takze mrnavou, bydli s nama tedy pravdepodobne uz 3/4 roku, a kdybych se nerozhodla pouklizet takovy slepy roh za kvetinacem, tak by s nama bydlela asi jeste dlouho.

Catherinne zoo ji nechce, co by delali s jednou:)

Pinot Noir ja na pavouky neslapu z principu, ne ze bych to neumela, ale nicim je jen v praci.

Garfie takhle je pry vcelku neskodna, pokud ji nenastves. Tady jsou od jara do podzimu porad otevrene dvere ven, much tu je dost, tak tu byla asi hodne spokojena:D

Raduza my tu mame pavouku hodne, i tech fakt velkych pokoutniku, ja to prubezne vyhazuju ven nebo splachuju, nestitim se.

Dostala mouchu, vypada nadsene:D

Kdo chce fotku, at se ozve, Tak Betty byla spokojena:D

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:02

rasaNori já prosím chci fotku

Ať vím, co mám zašlápnout, až se to objeví u nás.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:07
Reakce na rasaNori:

Dostala mouchu, vypada nadsene:D

​A máte nového mazlíčka Jak je ten jed nebezpečný?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:07

Jos Na hada bych si pozvala odborníky, mít ho teda v domě, na zahradě bych to vůbec neřešila. Včela je pro mnohé taky nebezpečná, tak ji budeme taky zabíjet? 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:09

Evaeva to se nevi, neni to tak nebezpecne jako klasicka cerna vdova, teda pry:D Moje mama ma strach z pavouku, holky si to od ni nosi kdyz je hlida, tak se jim doma a venku snazim ukazat, ze pavouci zas tak desivi nejsou. Takze kdyz si maly dite chtelo sahnout, tak jsem musela vysvetlit ze ac to normalne nezakazuju, tak u tehle fakt ne:D

Online DruI
5584 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:10

rasaNori Tak mne tvoje dobrodružství s pavoukem tak zaujalo, že se mi o tom tvém pavoukovi dneska v noci zdálo. Jeli jsme spolu tramvají :o)

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:11

DruI doufam ze aspon sedela sporadane na sedacce:D

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:49

rasaNori mít doma dvě malý děti a něco, o čem se moc neví, jak je to jedovatý... no tvůj boj!

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 09:59

Kokoska to je i difenbachie

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:06
Reakce na Pinot Noir:

rasaNori škoda, že nebydlím blíž. Bych ti přijela toho pavouka zašlápnout.

​A já bych to po tobě s radostí zametla na lopatku. Jako u mě by to bylo bez diskuze no:-D 

rasaNori Difenbachii musí děti sežrat, musí být aktivní ony, nestane se to aktivitou difenbachie ani zlou náhodou, že na ně difenbachie spadne atd.

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:09

rasaNori a nože můžou požezat a sporák spálit, že. Jak jsem psala, je to tvoje volba, já bych to mít doma nechtěla ani bez dětí, a že těch pavouků tady hlavně přes léto s náma bydlí dost!