Jos Českolipsko je za rohem ![]()
Stěžovací vlákno
Kan Na zahrade mame zmije i vceli uly. Zmije si tu sporadane zily driv nez jsme se objevili my a jsou plache. Ale cernou vdovu bych s dovolenim radila do jine kategorie a nevypoustela
. "Normalni" pavouky neresim, tedy bojim se jich jak cert ale racionalne vim, ze jsou uzitecni a nezabijim je.
Jos pavouci mi nevadí vůbec, ale mít na zahradě zmije, bydlím dávno jinde ![]()
Já se teda přiznám, že od doby, co jsem tady 300 metrů od domu málem šlápla na hada se večer bojím na terasu sesbírat prádlo.
.
Jos No super, žiješ pěkně v symbioze, já jsem teda pro mír v přírodě a věřím, že si dokáže poradit. Jediné co beru, je potravinový řetězec. Mmch pavoukama krmí své larvy vosa Hrabalka. ![]()
Evaeva Jsme u lesa a na hrane pozemku se nekdy sluni na kamenech. Videl je nastesti jen muz a ja jednou utekla pred zmijim mladetem, co mi chtelo vniknout do domu
. To jsem jecela dost. Ale ony jsou opravdu plache. Ale u tchanu na chatenekomu pobliz kdysi utekli hadi. Jenoho napichla tchyne na vidle u seniku a jednoho zakousl jejich pes. To jsem tam par let nechtela jezdit! A nevim, co to bylo, nejaka cerna uzovka asi
Jos no já bych umřela, z hadů mám naprosto iracionální skoro fobii.
Jos my máme na zahradě zřejmě užovku(y), zatím jsem ji neviděla, ale teď 2x jsem našla pod pivoňkami svlečenou kůži. Máme užovku i doma v teráriu a jsme všichni tak nějak v symbióze (i s kočkama) :-D
rasaNori prosím taky o foto, děkuji :-)
Jos až se mi na zahradě objeví chřestýš, tak ho do nepošlu do lesa, jasně. Ale tady bych to zbytečně nedramatizovala.
rasaNori taky bych prosila foto, děkuji
Raduza Jestli se nam nekdy objevi na zahrade chrestys tak ani nevim co bych delala, jestli bych byla schopna zachovat si duchapritomnost, protoze to fakt necekas. U nas se par roku zpatky objevili v prirode dve krajty, ktere asi nekdo vypustil, tak ani chrestys neni uplne sci-fi bohuzel
. A ted tu nedavno nekdo daval tu exotickou uzovku co nasel.
Jinak jak ted hledam ruzne info o ceste po Asii, tak uz jsem nekolikrat narazila na seriozne minenou radu, ze pokud vas uskne had tak ho kvuli identifikaci mate vzit sebou k lekari
.
Černá kočka Jo, to je vtipná rada, to mi právě minule říkala japonská kamarádka, když jsem jí líčila moji příhodu s hadem, že ať jí ho příště chytím, že hady miluje a nějakého by chtěla. Měl skoro dva metry!!! ![]()
Černá kočka jako ta rada vzít sebou hada se objevuje i od průvodců víc než by člověk chtěl. V Asii a Africe je fakt velké množství a bohužel podání včasného a správného (!!!) protijedu je výhoda. Samozřejmě druhá věc je realizace, kterou si v praxi představit neumím. Nevím jestli bych se zmohla aspoň třeba na fotku, kdyby se to mi nebo někomu v okolí stalo![]()
rasaNori také foto, děkuji.
ja nepredpokladam, ze ten had se ma nosit zivej..
Stačí ho vyfotit a napsat si vedle rány čas.
Černá kočka krajty královské máme doma, já bych ty chuděry vyhozené klidně adoptovala. ![]()
Ale ty jsou absolutně neškodné, pokud nejsi myš.
Před jedovatými mám respekt.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.