Jos my máme taky oddělené účty, prostě z těch "historických" důvodů, ale popravdě mi to spíš vadí. Každý máme i několik spořáků a já se pořád mužem ptám, kde a jaké, protože když se s ním něco stane, já budu nějakou dobu bez prostředků. Ten model společný plus každý svůj mi přijde lepší.
Stěžovací vlákno
Mama sa učí pracovať so smartfonom práve kvôli internetbankingu, lebo platby musí potvrdzovať cez SmartToken.
Já si udělala svůj vlastní účet až po diskuzích na parfu![]()
A jinak tlapkam Pavlena,![]()
Jsem taky pachatelkou dobra , ať se jim to líbí nebo ne. Poslední souboj byl se SIPO a pevná linka. Zatím vedu, ale na obzoru další výzvy...
Karja to je dobrej point ![]()
Tiež už som zviedla pár bojov, napr presadzujem k našim umyvacku, tak ani za svet.
Kokoska Nestraš, já mám taky jen george klíč a apku v mobilu nechci.
brrr jinak to pry nepujde. Strasne nemam rada, kdyz jsem k necemu nucena.
Kokoska banky jsou taky nuceny, brzo to čeká všechny. Oni si fakt nechtějí zbytečně nasirat klienty, i když uznávám, že zvenku se to tak může jevit.
Na ty smsky tam byla výjimka myslím na rok. Teď to úplně nesleduji.
Kokoska jaz teda nuceni taky hodne nerada, ale tady tomu odporu k aplikacim vubec nerozumim, proc?
Moje brzy 80 letá babi mi nedávno psala na messengeru, jestli bych ji mohla poslat odkaz, kde se muže zaregistrovat, aby mohla používat ChatGPT
Tak to je můj vzor, taková chci jednou být.
Proto se snažím sledovat veškerej cvrkot, AI, TikTok aspoň z povzdali ... ale i tak cejtim, ze stačí chvilka a ten vlak člověku ujede. Třeba věci jako NFT, obecně digital token, Blockchain atd. ... to jsou věci, kde cejtim, ze už mám problém chápat.
MP Meri pokud tě to uklidní, tak co se týče blockchainu, rozumím trochu dokonce i ty matematice za tím, ale nepoužívám nic z toho.
Pro sebe si myslím, že to nečeká až tak žhavá budoucnost, jak se to jeví podle diskuzi na sociálních sítích. Jednu dobu to byl šílený buzzword, furt se vymýšlelo, kam ten Blockchain naroubovat, ale technicky vzato, je to jen technologie a ještě taková, která úplně mění způsob organizace společnosti bez nějakých zjevných výhod do začátku (pokud nejsi anarchisticky stoupenec ztohoven
).
Par geeku na bitcoinu vydělalo majland, ale to bylo ohromné štěstí, které se stane jednou za historii a teď došli k závěru, že nepotřebuji stát a vše vyřeší technologie. Bez těch peněz by ještě rádi nakráčeli k doktorovi se státním zdravotním pojištěním.
viktorka_od splavu protoze pro me je to naprosto zbytecny, nechci z mobilu pracovat s firemnimi ucty a posilat penize, leckdy i dost velke castky. A taky ty mobilni aplikace jsou vetsinou jinak usporadane, nemam to proste rada. Nepotrebuju to v mobilu mit a vadi mi, ze musim.
viktorka_od splavuTiež odmietam mať aplikáciu banky v mobile. Pre mňa je to nekomfortné, potrebujem to vidieť na väčšej obrazovke. Nemám rada dotykové ovládanie, potrebujem platby, prevody odkliknúť myšou. ANepíšem napr. bežne ani maily cez smartfón. A nič cez smartfón nekupujem. Áno, som konzervatívna. Používam mobil na telefonovanie, smskovanie, četovanie, čítanie správ na internete. Nemám v telefóne takmer žiadne aplikácie navyše okrem tých, kt. sú v ňom nainštalované od výroby.
Kokoska tak tu apku můžeš používat jen na ověření, peníze můžeš posílat, jak jsi zvyklá. Sporku nemám, ale mám jinou banku na Slovensku, která to má stejně.
dorota Jestli tady nejde o nedorozumění, ta aplikace je nutná kvůli ověřovacím kódu, internetové bankovnictví na počítači můžeš používat dál a platby zadávat jak si zvyklá, akorát místo ověřovacího kódu v smsce bude kód vygenerovaný v mobilní aplikaci. Nebo mi něco uniká @continuity?
continuity Bylas rychlejší
.
continuity no vzdyt jo, nejde o to, ze bych s tim neumela pracovat. Jen ten fakt, ze nestaci klic pro potvrzeni a MUSIM to mit komplet, mi vadi.
continuity Rozumět matematice na pozadí se ani nesnažím, mým cílem je být v obraze, abych jednou rozuměla svým dětem. Minule jsem poslouchala nejakej podcast od Petra Máry, což je v podstatě mainstream pro laiky a trochu jsem se zděsila, když jsem se orave chvilema při povídání o Blockchainu apod. úplně ztrácela. Budu si muset trochu doplnit vědomosti.
Btw nedávno mi nekdo psal, že chce koupit moje fotky jako NFT. Tak aspoň mi ta znalost k něčemu byla, ze jsem odhalila, že je to pravděpodobně spam (signifikatni teda byla i ta nabízená částka
)
Černá kočka ona uz ted sporitelna mela aplikaci, tzv. Mobilni klic, jen to ted sloucila s komplet bankovnictvim. Bude se muset prihlasit do banky v mobilu pres uzivatelske jmeno a PIN a pak odmitnout pokracovat s mobilni aplikaci a pokracovat na PC. Stejne tak pri platbach. Doted stacilo pri prihlasovani i po odeslani platby zadat PIN a rovnou to jelo dal. Zbytecny kroky navic.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.