Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 19:58

Navic zatim ta mobilni appka pry neumi vsechno, napr. stahovat datove vypisy, coz ja nutne potrebuju. Takze bych ji stejne plne nemohla vyuzivat.

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:06

Kokoska Určitě je to o něco náročnější než když stačila na ověření plateb sms zpráva, já jsem spíš chtěla uklidnit @dorota, že  v zadávání platebních příkazů se nic nemění a pokud preferuje bankovnictví na pc tak v tom může pokračovat. Ta komplikace s ověřováním v aplikaci je kvůli lepší bezpečnosti a není to rozmar bank, všechno to zabezpečení stojí obrovské peníze, nikdo by to nedělal jenom z rozmaru, aby naštval klienty.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:12

Kokoska ony ty aplikace obecne neslouzi k tomu, aby nahradily to kompletni bankovnictvi v pc, ale abys mohla vyuzit ty vyhody telefonu, napr ty qr platby, to je fakt bezva vec. chapu ze u firemnich je to treba neprakticky, vlastne se zeptam v praci jak se to resi, kolegyne co zadavaji platby vubec nemaji firemni mobil, tam to fakt nedava smysl

49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:12
Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:14

Černá kočka sporitelna uz davno SMS nema, ja tomu zabezpeceni a duvodum rozumim. Nerozumim, proc nemuzu mit jen ten klic, ktery je sam o sobe bezpecnejsi nez SMS. Asi nemusim rozumet vsemu.

A myslim, ze uz stacilo, nechtela jsem vyvolat debatu na 5 stran!

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:14

Černá kočkaděkuji, tahle diskuze už tady jede po několikáté. Každý čeká, že peníze budou v bezpečí a behat do banky se už nikomu nechce. Útočníci jsou čím dál vynalézavější. Je zo proste tak. 

Jinak si myslím, že penize budou i za tom sloučením. Pokud už drtivá většina klientů používá i klíč i aplikaci, úplně postrádá smysl udržovat dvě aplikace. Ty problémy se navíc spíš násobí než sčítají. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:15

viktorka_od splavu abych MOHLA, o tom to je. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:16

viktorka_od splavu tak u těch firemních účtu je to přes mobil samozřejmě blbost. Většinou někdo platby zadává, jiný schvaluje. 

Ale když má běžný občas zaplatit složenky, je to super. Mě už dost otravuje, když dostanu fakturu bez QR kódu. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:19

continuity ja ti mam na 90% veci asi trvale prikazy, uz ani nevim, kdy jsem videla slozenku. Mozna 2x za rok za popelnici.

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:23

viktorka_od splavu Ve firmách se použivá většinou elektronický klíč buď ve formě čipové karty nebo tokenu.

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:26

Kokoska Náhodou je dobře, že se to tady otevřelo, je to dost praktické téma.

49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:28

continuity až když jsem to poslala tak mi došlo že ony to určitě nedělají v internetbankingu:-)

jinak teda čsob naopak má oboje aplikaci i klíč cíleně, bez klíče se ani nedostanu do té aplikace a při výměně telefonu ten klíč přestal fungovat. no peklo, už měsíc se chystám do banky naštěstí to není pro mě primární účet ale i tak mě pěkně štvouKokoska jasně, je to pro tvý dobro ať chceš nebo ne

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:34

viktorka_od splavu no to přestane, ale přemýšlím, že to nějak šlo obejit. Zkus tam zavolat.  

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:37

Kokoska tak dětem platim kroužky, tábory, jídelnu, pojistka na domácnost se navyšuje podle inflace. Nelze mít na vše trvalý příkaz. 

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:39

Černá kočka Viem, že to je na overenie, že nemusím robiť platby cez aplikáciu. Ale aj tak mi to nevyhovuje. Moja banka to zatiaľ nevyžaduje, ale myslím, že je to otázka času, kým to nebudú vyžadovať tiež.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2023 20:48

MP Meri to máš super babi! Bohužel na to v těch 80 někdo už prostě mentálně nemá. Naše babička po 80 začala fakt zaostávat, pořád na tom byla v porovnání vrstevníky velmi dobře, dokonce spravovala účet a další úřední věci svému synovi (který v 50 asi ještě nikdy neplatil kartou ), ale najednou začalo být znát, že se toho víc bojí, trvalo jí to mnohem déle, na všechno si psala návody (jako klikni tam, pak zadej,....). V podstatě co se nenaučila do té doby, to už si neosvojila (jinak internetové nákupy, platby, fotky ve sdíleném albu zvládala dobře)

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 22:17

viktorka_od splavu dá se to přenastavit přes přihlášení do bankovní identity.

Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 22:31

Cože? Moje oblíbená Fio banka už nebude posílat jen kód k autorizaci? U menších částek ho ani nechce.

49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 22:36

continuity SunEclipse diky, díky, konečně se mi to podařilo zprovoznit:-)) teď už jen aby mě vždy poznala přední kamera:-P

se mi konečně sešlo mít po ruce telefon, noťas, a chuť kliknout na "zavolejte mi" - jelikož jsem nevěděla že mě to jen prozvoní automat, tak jsem to tam párkrát stopla když jsem nechtěla s nikým mluvit

49352 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 22:37

JankaM jo, to pořád nechce, ale ověření už je taky v aplikaci (já ji používám tak mi to neva)