Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 00:18

viktorka_od splavu Ten přesun do novýho telefonu mi taky dal párkrát zabrat (hlavně když ten původní nemáš k dispozici), ale nakonec se to povedlo vždycky. (apple, csob). 

Jinak mě teda dost naučil pobyt v cizině, konečně jsem musela začít naplno využívat datovou schránku a ty bankovní apky...:-) Jen teď jednou jsem musela volat do banky, protože se mi kvůli podezřelé transakci dočasně zablokovala karta (odblokovat by asi šla online, ale chtěla jsem se poradit, jestli ji nemám zablokovat úplně). Tak mě vlastně překvapilo, že tam musím volat na placenou linku, že nemají nějaké online spojení, stál mě ten rozhovor dost peněz!  (a mile mě překvapilo, že mi banka pošle novou kartu do JP zadarmo!) 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 00:23

Garfie nj mne se do toho vetsinou nechce davat moc usili a tim si to zbytecne zkomplikuju:-) na tu dalku by me asi mrsklo

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 00:36

viktorka_od splavu Jo, to je nepříjemný, proto třeba děti ještě nemají aktivovanou platební kartu (aka vánoční dárek od babičky), nějak nevím, jak to na dálku udělat. Ale tak to ničemu nevadí, babička jim posílá kapesné a oni k němu nemají přístup, ideál.  Jinak ta platební karta se mi teda zablokovala v dost nevhodnou chvíli, muž je na služebnce v ČR, já jsem tady sama, online platby a apple pay mi sice zprovoznili hned, ale platby přes telefon tady často nefungují, takže bez karty a se zbytkem hotovosti jsem trochu nervozní. :-) Včera jsem zrovna líčila mámě, jak teď poctivě dětem denně vařím do školy oběd, abych je nemusela platit.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 00:44

Garfie

Zavisi od banky, ale kartu lze někdy aktivovat normálně přes bankovnictví nebo mobilní banku. 

Nemůžete mít lokální účet? Přijde mi to celé dost nepraktické, i kvůli převodům peněz a tak. 

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 00:57

continuity Myslíš ten dětský? To vůbec neřeš, babička chtěla dětem dát malý praktický dárek, který nebude náročné převést a založila jim oběma účty. Koukala jsem na to a nepřišla jsem na to, jak ty dětské karty aktivovat, kdysi mi přišel nějaký kód, ale už je dávno neplatný, další se mi nedaří získat. Vůbec je nepotřebují, dostávají od nás kapesné v jenech. Je to spíš taková vtipná historka, k vyřešení po návratu. :-)

Jinak muž pochopitelně má lokální účet, takže všechny místní převody a podobně platíme z něj, peníze na moji útratu mi dává v hotovosti. Já mám svoji kartu ke svému účtu, platím z ní spíš výjimečně a využívám ji na online platby, právě tu mi zablokovali. Online ji mám k dispozici, ale kdyby mi teď došly peníze, tak jsem v háji, nedokážu vybrat a na většině míst ani zaplatit, bezkontaktní platby tu moc nefungují. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:19

Garfie

Myslela jsem ten tvůj účet. 

Já jsem teda extrém, mám aktuálně tři platební karty a o další chci požádat. kdyz to videl kdysi můj anglický šéf, tak málem omdlel, že nikdy nevidel človeka s tolika kartami. To jsem měla ještě pracovní kartu. Ale v tvé situaci bych nebyla moc komfortní. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 11:08

Já si teda pořídila tu aplikaci do mobilu, anžto mi banka vyhrožovala že zruší to sms potvrzování. Zřejmě na základě řevu vážených klientů (včetně mě) se nějak rozmysleli a nechali obojí, což mě teď štve dvojnásob! Podvodníci prolhaný.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 12:01

continuity Pro mě mi to asi přijde zbytečné. Já tady žádné peníze nevydělávám a na to, aby mi tam posílal muž, to už je fakt jednodušší mi dát v hotovosti. Navíc tady jsou banky strašně nepružné, otevírací doba minimální, anglicky nemluví, i muž vždycky odkládá návštěvu, co to jde. :-) Pamatuju, že při prvním pobytu nám zůstaly na japonském účtu nějaké peníze, muž ztratil jakýsi přístupový kód, internetbanking neexistoval a trvalo nám asi dva roky, než jsme to z nich vytřískali. Já už jsem tu naštěstí dlouho, vím, kde mi přijmou apple pay a kde ne, ale stát se mi to jako turistovi, veselé to nebude! 

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 12:05

Garfie a proč ti posílají novou kartu, proč ti tu původní jednoduše neodblokovali?

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 12:17

SunEclipse Kvůli tomu jsem tam volala, abych se poradila, ale doporučili mi ji zablokovat trvale, protože očividně někdo má přístup ke všem citlivým údajům. V bance mi řekli, že se by to mohli zkusit znovu. Vypadá to, že někdo se naboural do systému hotelu, který mám rezervovaný.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 12:43

barbucha Hele klidně si stáhnu do mobilu i aplikaci pekla, ale pokud budou platební terminály fungovat jak česká pošta, tak je mi to k ničemu. Nákupy v pátek večer a nešlo zaplatit bezkontaktně ani kontaktně, v jednom obchodě mi dokonce prodavačka řekla, že jsem překročila limit. Nevím jestli to bylo wifi, bankou, nebo čím, ale bylo nás víc. Takže klidně víc platebních číčovin, ale ať to teda funguje a nemusím od benzinky odjet bez placení, vybrat v bankomatu a jet zpět zaplatit. Jo a nejsem na Vysočině.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 13:39

barbucha zrušit ty SMS musí na základě nějakého nařízení EU. Popravdě mně překvapuje, že to ještě některé banky mají.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 13:48

Kan na Vysočině jsou s kartama problémy?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 14:51

tv Poslední věta.

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 16:26

Kan právě , poslední věta. Myslím, že dotaz tv znamenal: "Proč píšeš, že nejsi na Vysočině? Oni tam bývají nějaké problémy s kartama?"

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 16:45

Pořád čekám, co se děje s těmi kartami na Vysočině.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:06

Pinot Noir U nás, my jsme teda blíž ke Středočeskému kraji, se občas muži objeví karta v mojí peněžence. Zachytila jsem, že u rodičů se děje to stejné. Ale opačným směrem ode mě k muži to nikdy nejde.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:14

Karja aha, takže paranormální jevy!

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:28
Reakce na SunEclipse:

Kan právě , poslední věta. Myslím, že dotaz tv znamenal: "Proč píšeš, že nejsi na Vysočině? Oni tam bývají nějaké problémy s kartama?"

​Přesně.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:28