Stěžovací vlákno
Makara Tak já si jen dnes popláču, ale vdova a dvě malé děti to budou mít už napořád těžší...
Liesel v ČS jsme s mámou několikrát vybíraly i vyšší častku když ji muž zemřel, šlo platit i kartou. Dnes prý to už neblokují, ale do dědického řízení si notář vyžádá od banky stav účtu ke dni úmrtí.
Liesel To je smutné, upřímnou soustrast.
Naštěstí účet zůstává funkční i po smrti a odchází z něj pravidelné platby, jak říká Catherinne, dá se i vybrat i platit kartou, dřív to tak nebylo, to muselo být opravdu strašné.
A když jsem u karet, opět si postěžuji, už jsem tu líčila, jak jsem přišla o kartu. Takže nová je na cestě, ovšem po tu dobu je opět blokovaná i pro online platby, mně dochází hotovost (a to tak že výrazně) a muž, který měl v pátek přiletět po dvou týdnech ze služebky v ČR mi teď zavolal, že se něco podělalo, musí zrušit letenku a přiletí nejdřív za týden! Včera jsem bezelstně zaplatila za půlroční kurz ikebany, do háje, kdybych to věděla, nějak bych se vymluvila.
Catherinne Garfie No blbý asi je, když ti dva nejsou sezdaní. To jsem říkala několikrát, že bych byla v háji. Navíc partner má nějaké i pro mě poměrně složité finanční produkty, u kterých mě odkazoval několikrát na svého kamaráda, že ten by mi to vysvětlil, kdyby něco. NO to by mi teda fakt bylo co k čemu, když bych na to zřejmě nemohla ani šáhnout. takže tohle je určitě jedna z věcí, co je potřeba řešit.
Garfieať ti pošle peníze přes western Union. ![]()
Karja určitě je to horší k řešení. Ale pokud bys měla kartu, mohla bys jí používat, ten účet prostě běží dál, akorát v rámci dědického řízení je rozhodující částka v den úmrtí. Muž má nějakou pojistku, kdy by mi prý do tří dnů vyplatili určitý obnos, tam je uvedeno, komu se to má vyplácet, nemusí to být manželé.
Evaeva u životních pojištění je výjimka, že to jde obmyšlenemu, pokud je určen, a ne do dědického řízení.
Evaeva No vidíš to, to s tou kartou by mě nenapadlo. Jen bych pak musela všechno vracet...
continuity No vidíš to, ted mi došlo, že já životní pojištění mám a mojí obmyšlenou osobou je můj táta:-D. Musím to změnit.
Karja No ty výběry a platby o kterých mluvíme jsou prostě stejné jako před tím, pokud teda máš k účtu kartu, tak to pro tebe není žádná změna. Ale jinak jasně, je to komplikovanější.
continuity To je ale super nápad, i když já teda pořád pevně doufám, že karta dorazí nejpozději v pátek!! Ale teď jsem pátrala, kde je tady Western Union a při té příležitosti zjistila, že k výběru potřebuješ "My number card", kterou nemám. Number card je zvláštní japonská úchylárna, je to obdoba ID karty s trochu rozšířenými funkcemi a není povinná, ale doporučená. Což znamená, že ji má každý kromě nás.
A taky to znamená, že pokud jsi turista, tak ve Western Union nevybereš!!!
Prosím o radu. Telefon mě vykopnul z google účtu, přihlášení (mail i heslo mám 100% správně) nefunguje, kolečko se točí a točí.
A tím pádem se mi neobnovují apky, nemůžu koupit data, nemůžu do banky, nemůžu platit telefonem, nechodí mi upozornění z kalendáře, nefunguje synchronizace...
Kam s tím? T-mobile? Nějaký servis?
andulka01s tím ti asi v servisu nepomůžou. Vystoupit a nastoupit a pak zkusit znova, nebo zkusit přihlášení přes počítač nebo jiné zařízení.
Karja jo, musela bys to vrátit. Ale u těch účtů je podle mě skoro jedno, jestli jste manželé nebo ne. Ty peníze na mužově účtu jsou sice předmětem SJM, ale ten účet je muže, já k němu žádná práva nemám, takže by stejně byl předmětem dědického řízení a stejně by trvalo než bych se k těm penězům dostala.
Evaeva Jo, prostě měl by mi všechno poslat radši hned obratem, jak se to k němu dostane, ať jsme manželé nebo ne!
continuity Moc děkuji, nic z toho nepomohlo, vypadá to na chybu v systému přístroje. Naštěstí mám záložní, to nejdůležitější jsem udělala na něm, hlavně to dobití dat mě trápilo (odjezd na 5 dní na místo bez wifi, ale s hromadou práce), dále postupuju našemu IT a doufám ve výměnu telefonu za nový (s kecama, jaký jsem ničitel) ![]()
To musí být hrozné. K účtu by se měla dostat, dnes už se dělá vyúčtování v dědickém řízení zpětně ke dni úmrtí. Hodně pak pomůže vdovský a sirotčí důchod, dnes jsou to už naštěstí adekvátní částky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.