Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:27

continuity jezismarja,  a čo myslíš, že mu hovorím, nech na to kašle,  že už je to jedno ???

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:34

letfenixa to přece nepíšu, jen, že já toleruji přístup všech k svému zdraví, nejenom těch, co se rozhodli dobrovolně umřít. 

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 13. října 2023 21:59
Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 14. října 2023 10:35
Reakce na Blanka:

A takto ležala na posteli 9 rokov , lebo prístroj fungoval bezvadne a ona nemohla umrieť, ako si už priala . Kardiostimulátor jej síce kedysi zachránil, teda predlžil život, ale  na druhej strane potom dlhé roky žila životom, ktorý rozhodne  nechcela . Je to ťažké , ale za seba hovorím tiež, že žiadne predlžovanie a  príď, rýchly koniec .

​Je to tak... zrovna v týdnu mě "pobavila" kardioložka pravíc, že lidi s kardiostimulátorem jsou prakticky nesmrtelný. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 14:41

Karja Děkuji za reakci. Ano, rodiče si vaří, jak jsem popisovala. Ale je mi jasné, že to budu v nudoucnu muset nějak řešit, protože jsem vypozorovala, že už nevaří zcela pravidelně.

Janulik03 Díky. Už jsem našla pár alternativ ohledně dovážky jídla bez nutnosti papíru od sociálky. Objendám něco na zkoušku a uvidím. Dováží čerstvě uvařená i chlazená jídla, tak to prověřím :-).

Kokoska Tomu rozumím, jenže každý člověk je jiný a ač je to pro někoho nepochopitelné (i pro mě), tak někteří ten kontak s "péčí" nevnímají pozitivně. A neptej se mě proč, nechápu.

barbucha Děkuju. Přijde mi to logické, ale obávám se, že pokud se rodiče nějak "neumoudří", bude v podstatě HD jen víkendovka. Tedy poměr počtu trávené doby v HD a v Praze se otočí, protože nebude zbytí. To, že já si dám k obědu/večeři rohlík se šunkou, nebo salát, neznamená, že se tak mohou stravovat oni. Jak jsem psala, zatím to není akutní (oproti jiným záležitostem, které tedy již hraniční jsou), ale nechci řešení nechat na poslední chvíli. Musím být připravena na další očekávaný vývoj. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 14:47

viktorka_od splavu Evaeva Ad výživa. Já si právě myslím, že pro starší lidi je skladba stravy velmi důležitá. Když to přeženu, někteří by byli schopni jíst tatranku, vánočku a čaj celý den.

Samozřejmě, pro každého je důležité, co jí. Já se tedy spokojím s rohlíkem se šunkou, doplním to salátem, ale vím, že to není ideál. Samozřejmě vařím i normální pokrmy. Ale dostat do rodičů salát, no, moc to nefunguje :-D. Zeleninu mají rádi, ale myslím si, že jí nejedí dost. A jsme zase u toho, nevyžádané otravné rady/doporučení . Nejsem schopna se toho zbavit.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 14:51
Reakce na continuity:

Evaeva já jsem teda nenutila jíst ani děti, ten jsem akorát co to zakazovala. Neumím si dost dobře představit řešit jídlo mých rodičů. Moje máma je dost obézní a docela se zlou jsem se potazala, když jsem jen něco nadhodila.

Takze tak. Ségra teď vyprudila mámu, že by měla víc chodit,co skončilo tím, že odjela o den dříve. Dospělí, svepravni, tečka

znám. Tedy v jiných dporučeních, ale podstata je naprosto stejná. Když to tady tak čtu, tak asi funguje jediné (ve všech směrech): nabídnout, jemně doporučit, nevnucovat a smířit se s tím, že ne vše, co je myšleno dobře, bude přijto s radostí, respektive vůbec přijato .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 14:54
Reakce na Lenka22:

whiskas nevim, jak je to teď, já jsem před cca 5 lety šla na sociálku zařídit ty obědy (se souhlasem rodičů), tam jsem to domluvila, podepsala nějaké papíry, smlouvu a bylo. Rozhodně tam rodiče nemuseli ani sociálka za nima...

​Mně bylo cca před 2 měsíci řečeno, že paní ze soc.přijde k rodičům, nebo oni musí zajít na sociálku.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:05

Mha díky, ale já se rozhodně najíst nezapomínám.

Nerada bych, aby to vyznělo, že jsem nějaká svatá, non stop pečující osoba a že se nějak lituji. To bych lhala. Jen sleduji vývoj a zhoršování situace. Chci být připravena, protože nikdo jiný to za mě neudělá. Když přemýšlím, co vše může nastat, je to teď ještě pohoda. Vím, že se řada lidí stará o ležící rodiče, prarodiče, což je pak opravdu práce na plný úvazek. To je právě to absurdní. Rodiče žijí s pocitem, že je vše v pořádku. Respektive tak vystupují. Jenže já vím, že není, což je patrné při každé návštěvě, při komunikaci po telefonu, při řešení běžných denních záležitostí (nákupy, stav domácnosti, platby, docházka k lékaři a i to jídlo - kvůli kterému jsem tady zaplevelila X stránek).

Děkuji moc všem za podněty a za podporu

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:06

whiskas hmm, tak nerada sem zanáším zmatené informace, stejně už je to fuk, jak to bylo, důležité je, co ti řekli teď. Možná si to už pamatuju nepřesně. 

Offline Janulik03
20258 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:06

whiskas vieš čo, ja dúfam, asi ako každý, že tu pomoc nebudem potrebovať. Ale tiež viem, že ak by mi začal niekto v dobrom nútiť jedlo, napríklad zeleninu, ktorú fakt nejem ale že vôbec, tak nebudem nadšená. A je mi fuk ze je treba pestrú stravu. Dohliadnuť na ,zabudajuceho človeka aby pil, alebo niečo zjedol je iné ako začať dirigovať co má jesť. No uvidíme ako dopadneme. A iné je clovek s demenciou a ine clovek ktory len už nezvladne tolko ako si mysli. Byť naporúdzi , nakúpiť, robiť spoločnosť, NEPRUDIT. Každý chceme byť čo najviac sebestační a je ťažké si priznať že uz je to iné 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:17

rasaNori Strašně moc tlapkám, myslím, že to bych nezvládla. Jak píšeš, člověk musí i pracovat a ty máš na starosti ještě malé děti. Fakt se až stydím za své stesky. Drž se .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:18
Reakce na Archivářka:

rasaNori to dopadne dobře! Česká žena = švédská ocel.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:28

Archivářka Znám, tlapkám , strašný. Já takto "přesvědčovala" tatínka na jaře. Přijela jsem po cca týdnu za rodiči a viděla jsem tátu s mega oteklýma nohama, hodně špatně se mu dýchalo, mluvil poněkud z cesty atd. Okamžitě jsem mu navrhla, že ho odvezu k obvoďačce - marnost. Tak jsem jí zavolala, popsala detaily a ta mi, vzhledem k jeho diagnóze a popisu stavu, doporučila, ať zavolám rychlou, že ona by ho pravděpodobně stejně také rovnou poslala do nemocnice. Ale, co myslíš? On se bránil i odvozu do nemocnice . Přitom, když přijeli, bylo mu tak blbě, že téměř nemohl chodit. Bylo nám řečeno, že to bylo skoro na poslední chvíli. Dozvěděli jsme se, že pravděpodobně nebral předepsanou medikaci (alespoň tedy ne pravidelně) a dost si tím přitížil. Totální rozvrat vnitřního prostředí organismu, hrozilo srdeční selhání. No, v nemocnici ho dali dohromady (díky za to), jenže jak jde čas, zdá se mi, že vše směřuje ke stejnému bodu. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:30

Janulik03 Dočítám až dnes. Ach jo, nemocní oba zároveň? Doufám, že dnes už je vám oběma mnohem lépe .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:32

tv Ona řádí nějaká viróza, nebo? Každopádně, přeji brzké uzdravení a nenech se děsit místními příběhy ohledně péče o seniory - třeba ti vaši budou naprosto v pohodě a přístupní spolupráci .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:38

Blanka Smutné, děsivé. Ale asi proti tomu není obrana .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:43

Janulik03 Vypichuji a zapisuji si "NEPRUDIT" . To totiž sedí, bohužel. Člověk si v dobré víře kolikrát ani neuvědomí, že svými skvělými nápady prostě jen prudí. Budu tedy jen v pravidelných intervalech nabízet a jemně doporučovat . Snad najdu balanc.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:45

whiskas netuším, co rádí, syn je naštěstí už v pohodě, já jdu zítra k doktorovi. Stran seniorů..moje máti se stará o otce po mrtvici, několik let upoután na lůžko. Tak nevím, co by se dělo, pokud by se s ní něco stalo.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:47

tv Kolik je mamince? Péče o takto nemohoucího člověka je strašný záhul. Klobouk dolů.

A mrzí mě, že ti není lépe. Snad to nebude nic zdlouhavého a budeš brzo v pořádku.