whiskas 74
Stěžovací vlákno
tv To je ještě mladice
. Ale vážně, musí to pro ni být dost vyčerpávající, i psychicky.
whiskasJá bych to s tím jídlem nepřeháněla. Pokud jí jakz takž a nevynechávají zcela nějaké důležité složky, jakože třeba by nejedli vůbec maso, nebo vůbec ovoce, nebo jedli jen pečivo, tak bych je nechala. Věřím, že nemají chuť k jídlu a prostě na saláty už to není, moje babička by salát teda kromě okurkoveho asi nikdy nesnědla a bylo spousta věcí, co nejedla nikdy, třeba rýži, ryby, takové až základní věci...Prostě dbej na to základní, víc toho stejně nedosáhneš a zbytečně budeš dávat energii a je otravovat s vecma, co nejsou zas tak zásadní. Držím palce.
Karjamě třeba syrová zelenina vůbec nedělá dobře na trávení. Některé druhy nemůžu vůbec a předpokládám, že věkem to bude spíš horší.
continuity jo, syrová zelenina je těžko stravitelná a nemocní a/nebo staří by ji moc neměli (to jsem si nevymyslela, tak mě instruovala lékařka)
continuityJasně, tomu věřím, mně to teda nedela nic, ale věřím, že tem starším lidem to nemusí dělat dobře a nejsou na to zvyklí.
whiskas
ještě že se tady člověk může vypsat. A při čtení příspěvků se trochu uklidnit, že všude je to stejný.
Tož statečně vzhůru do dalšího týdne!
Holky mají pravdu s tou stravou, není potřeba to nějak hrotit. Vždyť jsem ti popisovala stravovací návyky mých prarodičů... sladké koláčky k snídani, k obědu polívka a hezky pěkně knedle s nějakou omáčkou (maso samozřejmě), poté sladký dezert minimálně bábovka, kávička s dobrou šlehačkou... a pokud se večer odbyli nějakým salátem s pečivem, tak to byl salát pochoutkový nebo bramborový
plus uzenina k tomu. K pití? Sklenička piva k obědu, možná večer ještě jedna, babička i bublinky
Zelenina?! Leda tak jedna mrkev v polívce, která se vyhazovala anžto by ji děda nepozřel.
No a byli tady, zvlášť babička, bezmála do stovky. Zažili válku, koncentrák, po válce jim zničili život komunisti - člověk by řek že nalomený zdraví museli mít. A ta strava rozhodně nebyla z nejlehčích ani nejzdravějších.
Tak je to asi individuální, a měnit seniorům celoživotní návyky asi moc nejde.
Vypravila jsem se včera do M+S pro čaj, kafe atd., a přihodila ještě lahev červenýho, abych nepřijela ke zřítelnici s prázdnou. Při ukládání těch krámů do tašky mi flaška vyklouzla, roztříštila se na tisíc kousků a mocně mi zacákala jednu nohu. Škoda, že noha zrovna vězela v bělostných converskách
No, už jsou v popelnici a jediná útěcha tkví v tom, že je už zjevně po jejich sezóně ![]()
barbucha Ale to naštve i tak. Dvě škody![]()
barbucha Chápu, že v naštvání letěly conversky do popelnice. Ale kdyby byly náhodou jen v odpadkovém koši, tak napíšu nevyžádanou radu. Bílé conversky od červeného vína jdou vyprat v pračce dobře. Bohužel mám vlastní zkušenost, kdy mě na festivalu zlila červeným vínem jedna hodně opilá dáma.
barbucha V popelnici! ![]()
I kdyby nešly vyprat, nějaká puberťačka by je jistě ocenila (a řádně dotvořila:)
Jezismarja, uz zacinaji vanocni reklamy v TV! Ale co se divim, v Bauhausu uz meli vanocni strom a ozdoby.
Kokoska V Globusu už mají kolekce aspoň dva týdny.
notna nešly vyprat!
barbucha posolit nebo polit bilym vinem
barbucha Tak to je pech :-(
Představte si, že jdete dát podzimní výzdobu na hrob a hrob ... tam není. Tedy urnové místo. Jen vybetonovaná díra, náhrobek, urny pryč. Tohle se stalo mojí mámě, když šla na hrob, kde je náš otec, jeho rodiče, prarodiče a bratr. Stará se takto asi 20 let, měsíc co měsíc jediná z rodiny. Nevěděly jsme jestli jít na policii nebo co dělat. Máma šla k tetě a strýcovi (otcův bratr) a ti taky o ničem nevěděli, ale že to řeknou synovi (náš bratranec) ať se s náma spojí a jak budeme postupovat. V noci asi na základě toho, co jme rozvířili, přišel hromadný mail od jiného bratrance, že protože jejich otce nebylo kam uložit, koupili nové hrobové místo a všchny urny tam přesunuli. Aniž mámu nebo mě a sestru kdokoliv kontaktoval, zeptal se na názor... máma v šoku, nese to těžce. Dopr... dopr... dopr...kdo jim dal právo???
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.