Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:48

whiskas 74

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:50

tv To je ještě mladice . Ale vážně, musí to pro ni být dost vyčerpávající, i psychicky. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. října 2023 20:30

whiskasJá bych to s tím jídlem nepřeháněla. Pokud jí jakz takž a nevynechávají zcela nějaké důležité složky, jakože třeba by nejedli vůbec maso, nebo vůbec ovoce, nebo jedli jen pečivo, tak bych je nechala. Věřím, že nemají chuť k jídlu a prostě na saláty už to není, moje babička by salát teda kromě okurkoveho asi nikdy nesnědla a bylo spousta věcí, co nejedla nikdy, třeba rýži, ryby, takové až základní věci...Prostě dbej na to základní, víc toho stejně nedosáhneš a zbytečně budeš dávat energii a je otravovat s vecma, co nejsou zas tak zásadní. Držím palce. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:28

Karjamě třeba syrová zelenina vůbec nedělá dobře na trávení. Některé druhy nemůžu vůbec a předpokládám, že věkem to bude spíš horší. 

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:31

continuity jo, syrová zelenina je těžko stravitelná a nemocní a/nebo staří by ji moc neměli (to jsem si nevymyslela, tak mě instruovala lékařka)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:08

continuityJasně, tomu věřím, mně to teda nedela nic, ale věřím, že tem starším lidem to nemusí dělat dobře a nejsou na to zvyklí.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 16. října 2023 06:51

whiskas ještě že se tady člověk může vypsat. A při čtení příspěvků se trochu uklidnit, že všude je to stejný.

Tož statečně vzhůru do dalšího týdne!

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 16. října 2023 09:13

whiskas 

Holky mají pravdu s tou stravou, není potřeba to nějak hrotit. Vždyť jsem ti popisovala stravovací návyky mých prarodičů... sladké koláčky k snídani, k obědu polívka a hezky pěkně knedle s nějakou omáčkou (maso samozřejmě), poté sladký dezert minimálně bábovka, kávička s dobrou šlehačkou... a pokud se večer odbyli nějakým salátem s pečivem, tak to byl salát pochoutkový nebo bramborový plus uzenina k tomu. K pití? Sklenička piva k obědu, možná večer ještě jedna, babička i bublinky Zelenina?! Leda tak jedna mrkev v polívce, která se vyhazovala anžto by ji děda nepozřel.

No a byli tady, zvlášť babička, bezmála do stovky. Zažili válku, koncentrák, po válce jim zničili život komunisti - člověk by řek že nalomený zdraví museli mít. A ta strava rozhodně nebyla z nejlehčích ani nejzdravějších.

Tak je to asi individuální, a měnit seniorům celoživotní návyky asi moc nejde.

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 16. října 2023 10:11

Vypravila jsem se včera do M+S pro čaj, kafe atd., a přihodila ještě lahev červenýho, abych nepřijela ke zřítelnici s prázdnou. Při ukládání těch krámů do tašky mi flaška vyklouzla, roztříštila se na tisíc kousků a mocně mi zacákala jednu nohu. Škoda, že noha zrovna vězela v bělostných converskách No, už jsou v popelnici a jediná útěcha tkví v tom, že je už zjevně po jejich sezóně

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. října 2023 12:07

barbucha Ale to naštve i tak. Dvě škody

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 16. října 2023 12:38

barbucha Chápu, že v naštvání letěly conversky do popelnice. Ale kdyby byly náhodou jen v odpadkovém koši, tak napíšu nevyžádanou radu. Bílé conversky od červeného vína jdou vyprat v pračce dobře. Bohužel mám vlastní zkušenost, kdy mě na festivalu zlila červeným vínem jedna hodně opilá dáma. 

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 16. října 2023 12:56

barbucha V popelnici!

I kdyby nešly vyprat, nějaká puberťačka by je jistě ocenila (a řádně dotvořila:)

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 16. října 2023 22:52

Jezismarja, uz zacinaji vanocni reklamy v TV! Ale co se divim, v Bauhausu uz meli vanocni strom a ozdoby.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 16. října 2023 23:17

Kokoska V Globusu už mají kolekce aspoň dva týdny.

Offline clothilde
2060 příspěvků moje polička 17. října 2023 05:40

brrr Kokoska 

Vánoce budou za 67 dnů

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 17. října 2023 10:19

notna nešly vyprat!

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. října 2023 10:22

barbucha posolit nebo polit bilym vinem

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 17. října 2023 10:25

brrr clothilde mně by ta masírka stačila se začátkem Adventu.

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 17. října 2023 10:58

barbucha Tak to je pech :-(

Offline berush
465 příspěvků moje polička 17. října 2023 22:55

Představte si, že jdete dát podzimní výzdobu na hrob a hrob ... tam není. Tedy urnové místo. Jen vybetonovaná díra, náhrobek, urny pryč. Tohle se stalo mojí mámě, když šla na hrob, kde je náš otec, jeho rodiče, prarodiče a bratr. Stará se takto asi 20 let, měsíc co měsíc jediná z rodiny. Nevěděly jsme jestli jít na policii nebo co dělat. Máma šla k tetě a strýcovi (otcův bratr) a ti taky o ničem nevěděli, ale že to řeknou synovi (náš bratranec) ať se s náma spojí a jak budeme postupovat. V noci asi na základě toho, co jme rozvířili, přišel hromadný mail od jiného bratrance, že protože jejich otce nebylo kam uložit, koupili nové hrobové místo a všchny urny tam přesunuli. Aniž mámu nebo mě a sestru kdokoliv kontaktoval, zeptal se na názor... máma v šoku, nese to těžce. Dopr... dopr... dopr...kdo jim dal právo???