whiskas nevim, jak je to teď, já jsem před cca 5 lety šla na sociálku zařídit ty obědy (se souhlasem rodičů), tam jsem to domluvila, podepsala nějaké papíry, smlouvu a bylo. Rozhodně tam rodiče nemuseli ani sociálka za nima...
Stěžovací vlákno
notna to je vlastně moc krásný (myslím ten partner)
ze člověk není postavený před volbu buď a nebo.
U nás manžel vymyslí i takové drobnosti,které by mě nenapadly. Poličku pro sluchátka a tak podobně.
Já si myslím ale že mezi zajištěním obědu a kontrolou jídla je poměrně rozdíl. Jinak si myslím, že vařit dokud to jde, je žádoucí, ale musí ten dotyčný chtít. Tady bere obědy hrozně moc důchodců, i ti co jsou čiperní, je tu nějaká snížená sazba na obědy z jídelny, že to vyjde skoro jak vaření doma.
Starým lidem často mizí pocit hladu a žítně, nemají ani tolik chuť k jídlu. Proto jim často stačí rohlík. Moje babička měla dovoz a stejně to vyhodila do popelnice :(
Karja jj, školní jídelny, když jsou blízko a senioři tam mohou dojít, jsou skvělé řešení
Lamicka Jo, tohle je jídelna jedné firmy, ale ty snížené ceny mají, buď pro důchodce a nebo pro bývalé zaměstnance v důchodu, teď si nejsem jistá uplne.
viktorka_od splavu pro me ten cas zacit dohlizet na stravovani a pitny rezim nastal ve chvili, kdy nase seniorka mela problem se sebeobsluhou.
To u nás se muselo dřív, to si ještě máti vodu nebo čaj dokázala nalít, ale neudělala to, nebo si i nalila, ale jen tak z toho ucucávala, aby se neřeklo. Následkem čehož trpěla na problémy s močovým měchýřem a pak i s ledvinama, to už musela do nemocnice a během dvou dnů z 80% soběstačné a jakžtakž chodící osoby byl totální ležák. A vlastně se z toho už nikdy úplně nevzpamatovala, během toho posledního půl roku měla dost vážné problémy snad 4x a ta poslední infekce ji zahubila, už byla strašně vyčerpaná.
Kokoskatak u nas to bylo podobne, hlavne piti byl problem, ale vse se udalo, kdyz mam ji vratili z rehabilitacni kliniky jako lezaka, co neusel ani 5 m. Moc tezky to bylo.
Karja takhle si chodili pro obědy mužovi prarodiče. Kromě zajištění stravy to mělo i tu výhodu, že se museli každý den trochu upravit a vyrazit ven.
Pokud tam nejsou blbé vztahy, tak asi člověk nenechá toho prarodiče/rodiče o suchým rohlíku a vodě z kohoutku.
To jistě ne (ať jsou nakonec ty vztahy jakýkoliv). Ale dneska se to dá ošetřit tou donáškou, aniž by člověk musel sám osobně otročit u tý plotny, jsa sám dosud zaměstnanej! To jsem měla na mysli... prostě je to volba těch rodičů, jestli chtějí teplý obědy.
U mamky to bylo nějak podobně.Většinou je to problém mezi mozkem a močovým měchýřem. Z relativně zdravé ženské byl druhý den někdo úplně jiný. Vysvětlovali mi to a asi to bylo pochopitelné ale já to radši hned pustila z hlavy...
Tchán se nechal po dvou týdnech teplot a kašle a nechutenství a nekonečných debat, že nikam nepůjde, dopravit k praktické doktorce se slovy "Ty ženský se proti mě spikly!" No vezla ho sanitka přímo z ordinace do špitálu se zápalem plic. 76 let, svéprávnej, normální člověk, supr děda...
Není to stížnost, jenom takovej povzdech ke zdejší debatě. Doufáme s mužem, že budem v tomhle věku soudnější.
Dneska jdeme s dcerou k mým rodičům - tradiční kolečko nákup, úklid, zahrada.
Máme ještě oboje rodiče...
Jsme před branami klubu pečujících.
Archivářka nám opět odjeli tcháni na 2-3 měsíce do zahraničí, a nechali nám tu na péči své rodiče, prababi je 84, a druhým taky okolo 80. Švára si v den jejich odjezdu zlomil nohu, má nechodící sádru, a švagrová neřídí...mám chuť odkráčet středem, neb kromě firmy mám 2 malý děti, nově doma 2 koťata a starýho psa![]()
rasaNori to dopadne dobře! Česká žena = švédská ocel.
Vcera len menšia slabosť v práci, po príchode domov som našla muza uplne KO. Rano uz obaja polomrtvi. Nejaky hnusný moribundus. No davno sme neboli taki zrichtovani.
Janulik03 Tak to lituji velmi u nás v práci jsou taky lidi nakašlaní.
Kan je toho veľa teraz
Janulik03 To je pech, ze jste nemocní zároveň. Vždycky se hodí, když jeden může pečovat o toho druhého. Ať je vám brzy lépe!
notna no syn bol chorý celý týždeň, tak sa opatera otočí. Stačí nam vybrať lieky a nakup nechať v kuchyni. Zas to aspon budeme mať naraz za sebou
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.