Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online Lenka22
2645 příspěvků moje polička 12. října 2023 16:08

whiskas nevim, jak je to teď, já jsem před cca 5 lety šla na sociálku zařídit ty obědy (se souhlasem rodičů), tam jsem to domluvila, podepsala nějaké papíry, smlouvu a bylo. Rozhodně tam rodiče nemuseli ani sociálka za nima...

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 12. října 2023 17:31

notna to je vlastně moc krásný (myslím ten partner)ze člověk není postavený před volbu buď a nebo. 

U nás manžel vymyslí i takové drobnosti,které by mě nenapadly. Poličku pro sluchátka a tak podobně.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. října 2023 17:40

Já si myslím ale že mezi zajištěním obědu a kontrolou jídla je poměrně rozdíl. Jinak si myslím, že vařit dokud to jde, je žádoucí, ale musí ten dotyčný chtít. Tady bere obědy hrozně moc důchodců, i ti co jsou čiperní, je tu nějaká snížená sazba na obědy z jídelny, že to vyjde skoro jak vaření doma.

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 12. října 2023 18:01

Starým lidem často mizí pocit hladu a žítně, nemají ani tolik chuť k jídlu. Proto jim často stačí rohlík. Moje babička měla dovoz a stejně to vyhodila do popelnice :(

Offline Lamicka
14191 příspěvků moje polička 12. října 2023 18:01

Karja jj, školní jídelny, když jsou blízko a senioři tam mohou dojít, jsou skvělé řešení

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. října 2023 18:13

Lamicka Jo, tohle je jídelna jedné firmy, ale ty snížené ceny mají, buď pro důchodce a nebo pro bývalé zaměstnance v důchodu, teď si nejsem jistá uplne.

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. října 2023 18:35

Lamicka

A má to úžasnou výhodu, že vidí děti. A podle povahy jsou buď rádi, jak si ty děti pěkně hrají nebo se zdravě nastvou, že tohle za jejich mladí nebylo. Obojí prospěšné.

whiskas

Dálkově Objímám, to je taková hrozná dřina. Při tom všem řešení jídla pro rodiče se nezapomeň najíst!

Offline Kokoska
34954 příspěvků moje polička 12. října 2023 18:49
Reakce na Ginger:

viktorka_od splavu pro me ten cas zacit dohlizet na stravovani a pitny rezim nastal ve chvili, kdy nase seniorka mela problem se sebeobsluhou.  

​To u nás se muselo dřív, to si ještě máti vodu nebo čaj dokázala nalít, ale neudělala to, nebo si i nalila, ale jen tak z toho ucucávala, aby se neřeklo. Následkem čehož trpěla na problémy s močovým měchýřem a pak i s ledvinama, to už musela do nemocnice a během dvou dnů z 80% soběstačné a jakžtakž chodící osoby byl totální ležák. A vlastně se z toho už nikdy úplně nevzpamatovala, během toho posledního půl roku měla dost vážné problémy snad 4x a ta poslední infekce ji zahubila, už byla strašně vyčerpaná.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 12. října 2023 19:19

Kokoskatak u nas to bylo podobne, hlavne piti byl problem, ale vse se udalo, kdyz mam ji vratili z rehabilitacni kliniky jako lezaka, co neusel ani 5 m. Moc tezky to bylo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2023 19:56

Karja takhle si chodili pro obědy mužovi prarodiče. Kromě zajištění stravy to mělo i tu výhodu, že se museli každý den trochu upravit a vyrazit ven. 

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 12. října 2023 23:38
Reakce na notna:

Pokud tam nejsou blbé vztahy, tak asi člověk nenechá toho prarodiče/rodiče o suchým rohlíku a vodě z kohoutku.

​To jistě ne (ať jsou nakonec ty vztahy jakýkoliv). Ale dneska se to dá ošetřit tou donáškou, aniž by člověk musel sám osobně otročit u tý plotny, jsa sám dosud zaměstnanej! To jsem měla na mysli... prostě je to volba těch rodičů, jestli chtějí teplý obědy. 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 12. října 2023 23:53

Kokoska 

U mamky to bylo nějak podobně.Většinou je to problém mezi mozkem a močovým měchýřem. Z relativně zdravé ženské byl druhý den někdo úplně jiný. Vysvětlovali mi to a asi to bylo pochopitelné ale já to radši hned pustila z hlavy...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 13. října 2023 07:13

Tchán se nechal po dvou týdnech teplot a kašle a nechutenství  a nekonečných debat, že nikam nepůjde, dopravit k praktické doktorce se slovy "Ty ženský se proti mě spikly!" No vezla ho sanitka přímo z ordinace do špitálu se zápalem plic. 76 let, svéprávnej, normální člověk, supr děda...

Není to stížnost, jenom takovej povzdech ke zdejší debatě. Doufáme s mužem, že budem v tomhle věku soudnější.

Dneska jdeme s dcerou k mým rodičům - tradiční kolečko nákup, úklid, zahrada.

Máme ještě oboje rodiče...

Jsme před branami klubu pečujících.

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 13. října 2023 08:11

Archivářka nám opět odjeli tcháni na 2-3 měsíce do zahraničí, a nechali nám tu na péči své rodiče, prababi je 84, a druhým taky okolo 80. Švára si v den jejich odjezdu zlomil nohu, má nechodící sádru, a švagrová neřídí...mám chuť odkráčet středem, neb kromě firmy mám 2 malý děti, nově doma 2 koťata a starýho psa

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 13. října 2023 08:34

rasaNori to dopadne dobře! Česká žena = švédská ocel.

Online Janulik03
20258 příspěvků moje polička 13. října 2023 08:48

Vcera len menšia slabosť v práci, po príchode domov som našla muza uplne KO. Rano uz obaja polomrtvi. Nejaky hnusný moribundus. No davno sme neboli taki zrichtovani. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. října 2023 08:52

Archivářka

Janulik03 Tak to lituji velmi u nás v práci jsou taky lidi nakašlaní.

Online Janulik03
20258 příspěvků moje polička 13. října 2023 08:55

Kan je toho veľa teraz

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 13. října 2023 09:17

Janulik03 To je pech, ze jste nemocní zároveň. Vždycky se hodí, když jeden může  pečovat o toho druhého. Ať je vám brzy lépe!

Online Janulik03
20258 příspěvků moje polička 13. října 2023 09:29

notna no syn bol chorý celý týždeň, tak sa opatera otočí. Stačí nam vybrať lieky a nakup nechať v kuchyni. Zas to aspon budeme mať naraz za sebou