Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:38

Karja

No měl by se trochu procvičit v kalkulacich a ty náhrady mzdy do nich zahrnout, když už se rozhodl zaměstnávat lidi. Jako chápu, ze to firmy musí trochu korigovat, protože (někteří) zam-ci umí byt vynalézaví (třeba půl směny u praktika na preventivní prohlídce, objednána jak napotvoru přesně uprostřed pracovní doby). 

edit: jasné, že u spousty doktoru si termín moc vybírat nemůžeš ....

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:45

Makara jako já se pokaždé, naposledy dnes s termínem za rok, snažím o termín 15 hod +, ale když už někde mají tak dlouhou ordinační dobu, odmítají mě na ni objednat

(A jo, taky si doktory většinou napracovávám, ale mám hodně přesčasů, tak to nebolí)

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:47

Lekári na Slovensku ani poobede nerobia. Pokiaľ ide o nás (ja,  syn, moji rodičia) týka sa to len zubára.  Obvodný a detská do pol 12, napríklad. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:51

Zujá chodím k zubní hygienistce na osmou ráno a gynekolog dela jeden den v týdnu do šesti. Nejhorší je zubař. 

.

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:52

ZuJo, taky mě minule pobavila sestra. Říkám,  co nejpozději odpoledne. Tak mám termín na 13.00.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:55

letfenixa asi zrovna vasi lekari poobede nepracuju, ale u nas normalne ano. Vacsina do 15-16.00. Moja gynekologicka ma jeden den dokonca do 19. 

Detska tiez pracuje len pol dna (raz doobeda, dalsi den poobede) ale to preto, ze ma este jednu ambulanciu v inej obci.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 22:14

Moji doktoři taky mají alespoň jeden den v týdnu do večera, do 18 třeba. Ale ranní termíny jsou taky dobrý, ne? Jasně, že ten doktor potřebuje taky vyplnit ten čas mezi 10 a 15:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 22:16

Karja ty jo, tak aspoň choď na ty očr, vždyť takhle to máš skoro jak ten švarc systém

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 22:22

EvaevaNestraš s očr prosím tě. Ja myslím, že ta bude ten poslední hřebík do rakve:D

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 05:14

Evaeva Má jít na dlouhý oběd, nebo si dopřát siestu!

Tady v Japonsku doktoři úplně běžně pracují o víkendu, zatím jsme byli dohromady v součtu 4x a 3x z toho v sobotu nebo v neděli. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 06:35

Mrakoplas môj obvodný ma 1 dlhý deň, tj od 9 do pol 3.

Ešte aj dent. hygienicka robí do 13. Aj očný. A v tom chodia aj na obed. Áno, na dverách majú hodiny do 15. Oficiálne administratíva a návštevy doma. To nechodia vôbec. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 07:53

letfenixa tady na ty prodloužené hodiny tlačí pojišťovny. Třeba VZP má vyšší kapitacni platbu, pokud má lékař alespoň 30 hodin pro pacienty, minimálně jeden den do 18 a nějaké doby na objednání. Samo by se to taky asi nestalo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:01

letfenixa návštěvy doma?To koná tak ten praktik, ne?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:39

letfenixa jako ta administrativa s poistovnami je vraj fakt pekelna. Ale naozaj nerobia na celom Slovensku lekari len doobeda, aspon teda u nas nie.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:11

Garfie Tak my taky pracujeme o vikendu, ale ve spitale  Ale ti ambulantni kolikrat utekli prave z te nemocnice a vubec se jim nedivim, ze vikendy uz delat nechteji. jak to jinak v Japonsku vubec je? Doktori workoholici jsou tam porad v praci predpokladam....
PL maji vetsinou jeden den do vecera, moje gynekolozka ma mensi kliniku (je jich vic lekaru) a ordinuje kazdy den aspon do sesti. Problem byvaji klasicky zubari.  

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 12:10

Mrakoplas ja to s tou administratívou úplne chápem, ale lekar odide o12, a potom je tam uz len sestricka. Ktora chodi tano o pol 7, a lekar o 8.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 12:42

Mě dost překvapilo, když jsem se objednávala na magnetickou rezonanci a nabídli mi termín někdy před desátou večer. Měla jsem malé mimino, takže jsem nemohla. Tak jiný, v půl osmé večer. Na to jsem kývla s tím, že kdyby jim někdo odpadl, tak vzhledem k tomu miminku bych radši šla někdy přes den. Tak jsem nakonec šla v sobotu v 8 ráno Myslím, že tam jedou skoro nonstop. 
Jinak teda můj praktik, gynekoložka i zubařka mají ordinaci aspoň jeden den do večera, zubařka dokonce do 20 h. Ale úplně to nevyhledávám, ke stejné zubařce chodí celá naše rodina a švagr tam takto jednou zůstal viset skoro do desíti, během dne nabrala skluz a táhlo se to až do večera. 

Offline stes
9257 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 17:11

Muj zubar dela od 8 do 3 a v patek vubec. Gynekolog od 8 do 4, v patek do 12. Rhb od 9 do 4, hodinova pauza na obed, ct do 12, v patek zavreno. Neurolog 7 az 15, středa zavreno. Ani jeden z nich neslouzi v nemocnici a na papiry maji sestru. Mezi soukromou praxi a zamestnanci v nemocnici je nebetycny rozdil, no.

Offline Jitka77
1934 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 18:44

Moje zubařka i gynekoložka jedou stylem jeden den dopoledne, druhý odpoledne. 

A teď se dívám, že úřední hodiny městského úřadu jsou standardně do pěti (obligátní pondělí a středa), ale s možností online objednání až do půl sedmé. Prostě když bude někdo potřebovat takto pozdě, oni tam na něj počkají. 

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 10:19

Jos Já vůbec netuším jak to tady je. My chodíme na takovou menší kliniku, kde jsou ambulantní ordinace, mají otevřeno sedm dní v týdnu, ale jak se střídají doktoři, to netuším. Tady třeba nejsou nějak dlouhé čekací doby, říká se, že je tady k počtu obyvatel poměrně málo nemocnic, ale zatím jsme se vždycky objednali do týdne (nikdy to nebylo akutní). Myslím, že lidi se tady obecně víc starají o zdraví a taky velkou část těch běžných vyšetření a očkování organizuje radnice, dostáváme běžně pozvánky na očkování a podobně od města. 

A teda na lékařské téma musím dodat, i když už jsem to tu jednou říkala, že v lékárně dostanete léky na předpis přesně. Žádnou celou krabičku, prostě do sáčku odstřihnutý přesný počet léků, který budete potřebovat. To se mi dost líbí.