Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 10:54

Garfie tak mne se jeste nestalo, ze bych dostala leku vic, spis nekolikrat mi lekar zduraznoval, jak mam urcite vsecko dobrat - urcite cely tyden a v kabicce pak bylo mnozstvi na 5 dni

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:12

viktorka_od splavu No tak to je teda ale dost divný! To se mi asi ještě nestalo, já mám fakt spíš problém s tím, že mi doma zůstávají přebytky. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:17

viktorka_od splavu no tak to platí u antibiotik. Ale když mi doktorka psala jednou kortikoidy v lékárně vydali 100 tablet snědla jsem tři. Ale je fakt, že moc léků na předpis neužívám. Resp. za to, co užívám, platím 100- 200kc za prášek, tak to si hlídám sama. 

Dost se plýtvá i s temi trvalymi medikacemi. Muž má nové prášky na tlak a z těch prvních tady máme 2 krabicky. 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:21

Garfie aha tak to mne prebytky zustanou treba u kapek do oci nebo na kasel, ale u tablet ne

continuity uff, tak to vubec, a trvale beru akorat HST a to mam vzdycky na 3 mesice, pak si reknu o dalsi, nevim jak by se mi to mohlo hromadit. leda by ten lek prestal sedet a dostala bych jiny, to ale dopredu nevis a ten zbytek vratis do lekarny, ne?

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:23

viktorka_od splavu U těch trvalých věcí to asi není problém, ale když ti doktor předepíše něco na akutní nemoc, i kdyby to měl být brufen...prostě tady dostaneš přesně tolik tablet, kolik ti lékař předepsal (a to i když to je volně prodejný lék). 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:26

Garfie

jo tak u leku na bolest ci horecku to beru tak, ze a) vezmu si jen kdyz potrebuju a to nevim predem ani ja ani doktor b) co zbyde je na priste, pac boleni ci horecku mas co chvili. ale japonci mozna moc nemarodi?

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:32

viktorka_od splavu zbytek vrátíš, ale jde to do spalovny. Takže už je to zaplacené a vyhozené. 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:35

continuity jo, ale vyresit to japonskym systemem fakt nejde, to by sis do te lekarny musela chodit kazdy den

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:35

viktorka_od splavu No fakt je, že moc asi nemarodí, tady se celkově o zdraví dbá víc, mám takový dojem. Ale třeba muž byl vyříznout nějaký výrůstek, zašili mu to a dostal léky proti bolesti, tak v lékárně mu dali třeba tři (už přesně nevím). A to jsou zrovna věci, co doma moc preventivně nepotřebuješ, nebo si je ani nevezmeš bez porady s lékařem. 

Nebo jsme kupovali léky na kašel, pro mě léky a pro dítě sirup, volně prodejné. A pokladní (tady jsou lékárny součástí drogerie) zavolala lékárnici a ta se vyptávala, proč kupujeme dvě balení stejné látky....jako prodala nám to, ale nechala si to vysvětlit. 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:41

Garfie jj tady se taky dost vyptavaji, vic nez driv, asi nejaky trend:-)

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:46

viktorka_od splavu Ono jak co, já pár takovýchto léků na předpis zbylých doma mám, prostě mně to přešlo dřív než jsem to dobrala. Můžu jmenovat třeba léky tlumící kašel, tam je jich třeba 20-30 ale ten dusivý kašel je tak na 5 dní. To si myslím, že nikdo nedobere za jednu nemoc. Mně docela i léky prochází, ty volně prodejné. 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:46

viktorka_od splavu Ale to je dobře! :-) 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 11:55

viktorka_od splavu nám nedávno zbyl penicilin, protože syn má sotva 20 kilo, takže bral půl tablety. Takže zbyla polovina balení. Odevzdala jsem to do lékárny a spálí se to. V době, kdy je penicilin nedostatkový a jiní ho shání po všech čertech, že jo.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:16

viktorka_od splavu no tak každý den ne, ale ta trvala meditace hneď na tri měsíce, aniž by se zkoumal efekt je prostě blbě. 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:17

Pinot Noir tak to je vazne skoda

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:17

Pinot Noir no ale jak by sis to líp představovala? Jakože zrecyklovat? Jako zní to jednoduše, ale od doby, kdy léčivo opustí lékárnu, není lékárna schopná garantovat, že bylo léčivo např. skladováno za předepsaných podmínek a nedošlo tedy ke snížení jeho jakosti. 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:19

Lama_z_Lana no přesně tak, jak v Japonsku - dostal by půlku a druhou půlku jiné dítě. Když to jde tam... 

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:19

Lama_z_Lana ne, jak pise Garfie, dostal by jen pul krabicky. pak je otazka, co by lekarna delala s tou druhou pulkou:-))

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:21

Pinot Noir u nas to myslim neni mozny, asi by to neslo vyuctovat pojistovne, nehlede na to ze v neorigo baleni se asi leky neprodavaji

u nedostatkovyho antibiotika bych to zkousla, ale kdyby mi jinyho leku davali odsypano, nelibilo by se mi to...

49355 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 12:22
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu no tak každý den ne, ale ta trvala meditace hneď na tri měsíce, aniž by se zkoumal efekt je prostě blbě. 

​to asi jo, ale to bude spis otazka na doktora jak si to organizuje.. urcite 3 baleni napsat nemusi