Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 17:34

Kora jo, to se stalo ségře, úplně usoplená a dušná táhla pro xyzal a v lékárně jí nabídli homeopatika, jestli třeba nechce začít polehoučku tím.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 18:18

Tak zas ale lékárna není prodejna, je to zdravotnický zařízení. Já to docela kvituju, že se zajímají. Stovka brufenu mi nepřijde úplně standardní množství, co má někdo pro sichr ve skříni, kdyby ho bolela hlava. 

Letos se myslím nadužívaj hodně. Ale v těhotenství mi odmítli prodat nosní sprej, dostala jsem mořskou vodu. To jsem byla trochu překvapená a otrávená, uznávám :-)) 

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:04

Kora Aranel njn, asi jsem zatim mela stesti na rozumny lidi.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:06

S tím penicilinem to je fakt věčnà Škoda, syn ho měl taky, taky má 20kg, takže bral půlku a dr. kladla muži na srdce a moc prosila, ať ji tu druhou půlku doneseme, že pro ni bude mít okamžitě uplatnění, pokud bychom ji nepotřebovali. No samozřejmě jsme ji potřebovali i pro mladšího, takže se kluci o balení přesně podělili.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:17
Reakce na žluťásek:

Tak zas ale lékárna není prodejna, je to zdravotnický zařízení. Já to docela kvituju, že se zajímají. Stovka brufenu mi nepřijde úplně standardní množství, co má někdo pro sichr ve skříni, kdyby ho bolela hlava. 

Letos se myslím nadužívaj hodně. Ale v těhotenství mi odmítli prodat nosní sprej, dostala jsem mořskou vodu. To jsem byla trochu překvapená a otrávená, uznávám :-)) 

​No není, no. Já to nemám domů, ale do korporátu, ukrajinky pořád něco bolí, tak rozdávám. A i kdybych to mělá domů, je to volně prodejné, takže je po tom každýmu kulový.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:20

A víte, co nás strašně štve? Jak si spousta lidí nechá napsat antibiotika pro sichr s sebou na dovolenou. Pak je většinou vůbec nepotřebujou a končí v likvidaci. Máme kolikrát jen pár kousků a najednou není pro aktuálně nemocné:( To teda skřípeme s kolegyněma zubama. Vůbec nevím, jak se tady tenhle nešvar rozmohl. Ale zamyslet by se měli hlavně ti ochotně předepisující lékaři...

Online Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:29

tina Ježiš, to se fakt děje? 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:29

Kan zkus příště na ten "Brufík" benzínku nebo drogerku, tam ti to daj bez těch blbejch dotazů, když ti to tak vadí...

Jinak to, že sis Euphyllin nevyzvedla, by doktor zjistil, pokud by po tom vysloveně pátral a podle mě na to žádnej nemá čas ani energii. Takže když to užívat fakt nechceš, lepší nevyzvedávat a nechat v oběhu pro jiné.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:34

Pinot Noir jo, fakt hodně Teď jsem měla u táry pár, oba měli recept na atb. a pán byl ještě velmi rozhořčen, že jemu lékař vystavil recept na sedmidenní Augmentin, zatímco ona měla třídenní Azitromycin. Tak to nakonec ani nechtěl.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:34
Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:40

tina tak my patříme k těm, kteří si ty ATB kvůli dovolené předepsat nechali a rovněž ještě i jiné léky, které nám doporučují při konzultacích v ambulanci Cestovní medicíny (vše si pochopitelně platíme stejně jako očkování). A docela by mě zajímalo, jakou jinou alternativu bys mi tedy poradila? Ano - zatím jsme je naštěstí nepotřebovali, ale co kdyby....? Každý netráví dovolenou v civilizovaných zemích s dostupnou lékařskou péčí. Nebo se vyptáváte klientů na cíl dovolené než se strašně naštvete?

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:49

Kammila v tomhle případě pro to asi lze mít určité pochopení, ale na cesty po Evropě mi to přijde úplně mimo. (To nám lidi dost ochotně sami od sebe sdělujou.) Aspoň kdyby jim to psali na jejich úhradu (některý by to jistě od vyzvednutí odradilo) ale ne všechno na pojišťovnu.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:54

tina ta úhrada ale závisí na tom, co napíše na recept snad lékař a ne dovolenkář ne? Kdyby jim ho striktně vystavil jak má, nedocházelo by k těm situacím nebo se mýlím? Protože nám nikdy lékařka z cestovní medicíny nevystavila recept na pojištovnu. Takže problém je i v lékařích, kteří se k tomu propůjčí

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:56

tina Tyjo, loni jsem objela šest obyč lékáren a tři nemocniční, než se mi povedlo sehnat jednu krabičku antibiotik. Měla jsem teplotu, bylo mi blbě a obíhalo to se mnou nemocný dítě. To bych taky byla naštvaná, kdybych věděla, že si to někdo vybírá pro sichr na dovolenou. Na pojišťovnu ještě

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 19:58

tina to se mamce stalo v dávných dobách. Jela s námi poprvé k moři, tak zašla za obvodní, čekala, že nám předepíše nějaký fenistil a kapky do očí. Jenže tam byl zrovna záskok a ten jí chtěl dát hrozné množství léků včetně ATBTen doktor ještě loni ordinoval, shodou okolností jsem tam byla s kluky a skoro s těmi atb odešli taky. Crp měli 8

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:01
Reakce na tina:

Kan zkus příště na ten "Brufík" benzínku nebo drogerku, tam ti to daj bez těch blbejch dotazů, když ti to tak vadí...

Jinak to, že sis Euphyllin nevyzvedla, by doktor zjistil, pokud by po tom vysloveně pátral a podle mě na to žádnej nemá čas ani energii. Takže když to užívat fakt nechceš, lepší nevyzvedávat a nechat v oběhu pro jiné.

​Díky, díky. 

Na benzince zas nekoupím stříkačky a jehly.

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:08

Kammila podle nás je to obrovský nešvar posledních let. Dřív jsme se s tím setkávali minimálně. Vůbec nechápemu ochotu lékařů v době nedostatku antibiotik a vzrůstající rezistence je předepisovat tzv. na požádání. Navíc je pak velká pravděpodobnost, že budou užita chybně nebo zbytečně. O úhradě samozřejmě rozhoduje předepisující. Jak píšu, naprosto výjimečně je to na pacienta jako samoplátce, takže ještě zátěž pro zdr. systém.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:12

tina nevím co myslíš posledními léty. My je dostali předepsané poprvé ve středisku cestovní medicíny v roce 2012 a nikdy jsme tam nedostali jediný recept na pojišťovnu. Problém vidím v tom, že lidi o to většinou požádají praktika a ten jim vyhoví. To už ale je o jiné debatě. My třeba mj. jsme vezli určitou medikaci na potíže při výškové nemoci a jednomu účastníkovi zájezdu to nejspíše v 5000 metrech zachránilo život..a stejně tak to může být s těmi atb

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:15

žluťásek přesně tohle jsou ty případy, kdy bych tu jednu krabičku v šuplíku před nějakým dovolenkářem nejradši "zatloukla", protože vím, že za chvíli ji může sakra někdo potřebovat... Fakt je to neveselej džob....

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:17

Kammila ano, já mám na mysli především praktiky