Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:53

Mrakoplas hele to je zbytecny, asi jako vysvetlovat vtip. ja bych na vyjadreni "nevim nerozumim tomu byla jsem se podivat v obchode" pri trose empatie spis cekala odpoved ve smyslu - jestli to nechces resit tak ja ti ji vyberu/nebo jestli to nechces vybirat na internetu ale chces si je prohlidnout v elektru, tak tam spolu zajdem. jako srry ale lednicky si pani asi neprohlizela v pekarne...

jo a od nekoho mladsiho bych cekala, ze si lednicku koupi sam, tak uz z principu bude nejaky handicap ne?

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:54

viktorka_od splavu Mrs.Robinson tam je blba ta hranice, jakoze do jaky miry je to v tu chvili svobodny rozhodnuti danyho cloveka(nenavstivit doktora). Kdyz nekdo trpi psychickou nemoci, ktera mu brani v lecbe nejaky jiny nemoci (coz demence bezpochyby je ten pripad), je na miste pomoci tomu cloveku, at uz je to moje dite, kamarad anebo rodic, aby se mu dostalo pece a on se mohl tim padem svobodne rozhodnout, s jasnou mysli, jestli chce lecbu podstoupit? Jestli je teda srozumitelny co tim myslim. 

49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:55

711990 jj to urcite souhlasim

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 12:56

711990 já ti rozumím a souhlasím s tebou.

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:03

viktorka_od splavu jen teda maly priklad - taky mi prislo hloupy porad mame strkat vodu, pripominat, at vypije caj, taky se branila a frflala, taky jsem to kolikrat nechala plavat. A pak prijede rychla a doktorka prohlasi Pani je strasne dehydratovana, a kouka na tebe jako To jste ji nemohli dat napit?

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:03

stejne jako bych si neprala, aby me deti nutily jist zeleninu, chodit k lekari pokud tam nebudu chtit atd. a pevne doufam, ze az budu stara, budu schopna jasne dat najevo sve prani a ze ho okoli bude akceptovat (a ze ty nasledky pak ponesu statecne;-)

​Přání můžeš dát najevo, čím jasněji tím lépe Ale ono s tím bohužel ruku v ruce často jde i požadavek, jak přesně to přání chceš splnit, a to už se někdy akceptovat nedá. To jest rodiče (většina) chtějí, aby se o ně potomci starali, když už sami leccos nezvládnou... ale někdy, i z důvodu senility, to prostě vyžadují bez ohledu na možnosti řečených potomků. Jako jo, pokud budu chtít aby mi všichni dali svatej pokoj, budu dost nerudná když nedají Ale co my víme, jak to bude.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:05

viktorka_od splavu ty tam podla mna citas nieco, co tam nie je. "A kde ses byla podivat" chapem ako otazku "v ktorom obchode". Jako takto po spickach tancovat okolo niekoho je pekne tazke. Toto mame odjakziva s otcom, desat minut vymyslat ake slova zvolime, aby sa nenastval..

49356 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:23

barbucha no to si nerozumime... ale co ja vim, jak dopadnu:-)

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:44

viktorka_od splavu To nucení k lékaři myslíš na můj případ? No, já bych otce také raději nenutila. Jenže jeho problém není jen jemný kašlík, na který stačí jitrocelový sirup, takže mi přijde logické snažit se ho k lékaři dostat (alespoň to zkoušet a doufat, že si dá říci). Opravdu mě to nijak zvlášť netěší. A nejsem si jista, jestli je stále schopen vyhodnotit důsledky svého umanutého odmítání.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 13:48

stejne jako bych si neprala, aby me deti nutily jist zeleninu, chodit k lekari pokud tam nebudu chtit atd. a pevne doufam, ze az budu stara, budu schopna jasne dat najevo sve prani a ze ho okoli bude akceptovat (a ze ty nasledky pak ponesu statecne;-)

​Tak já tátovo přání nechodit k lékařům a nebrat léky na tlak samozřejmě respektovala, jen teda na předposlední návštěvu potom na JIP po té první CMP, kdy jsem s ním ještě mohla přímo mluvit a viděla ho s přivázanýma rukama, aby si nevytrhl kanylu a jak mě docela hnusně poslal do prdele, když jsem mu odmítla odpojit elektrody EEG a mně nezbylo, než uslzená odejít, docela nerada vzpomínám.

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:00

whiskas wendulka ono je jednodussi nechat to byt, nepripominat, nenutit, respektovat. Jenze kdo potom resi ty nasledky, ze jo? Kdo tvrdnul s mamou nekolikrat za sebou nekolik hodin na chirurgii, kde ji cistili odumrelou tkan z prolezenin, protoze ty nohy proste mit podlozeny nechtela, byla protivna, kdyz jsme ji odmitali vyndat podlozky a okamzite si je skopala z postele, kdyz jsme odesli. Jedna pata se ji uz nikdy nezahojila a to mela vybornou peci v te posledni lecebne, tam se opravdu starali.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 14:13

Jo, kde jsou ty časy, kdy se budoucí nebožtík, velebně spočívaje na smrtelné posteli - poté co dooral pole a spravedlivě rozdělil majetky - poklidně loučil s rodinou shromážděnou vůkol, žehnaje dítkám i manželce, aby mohl smířen poručit duši Pánu

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:03

Kokoska myslím, že to je na péči o starší asi to nejhorší - rozhodnout, kdy to je možno nechat na jejich rozhodnutí..

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:11
Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:15

Pavlena presne

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:16
Reakce na letfenixa:

viktorka_od splavu akého blbce? Veď keď nevie, v ktorom obchode, bez pytania sa to nedozvie.

​vzdyť @berus píše, že maminku nutí používat podstatná jména místo zájmen, asi nešlo o to zjistit, o jaký přesně se jedná obchod

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:17

olte aby se nemusela porad vyptavat a pidit, co tim chtel basnik rici?

Offline olte
753 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:19
Reakce na Kokoska:

olte aby se nemusela porad vyptavat a pidit, co tim chtel basnik rici?

​ne, z kontextu vyplývá, že se maminku snaží "trénovat"     

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:23

Já mám jednu veselou. Muž má dovolenou, přibylo nám na zahradě dalších 12 stromů, zatím se stále tvářim, že zahrada je mi ukradená, ale začíná to nabírat nějaký směr o kterém jsem netušila, když tu vidím dva javory dva duby a břízu...Psala jsem sousedce, co pro nás má nějaké keře, že "se radši nekoukám co se venku děje" na to mi napsala "za chvíli už to ani neuvidíš".... Tak já nevim,co to tady je za projekt. Já na tu zahradu nemám, tu jsem uplně vyřadila ze svých kompetencí jakože na dalších 10 let, ale co to bude, asi les.

Offline berush
465 příspěvků moje polička 10. listopadu 2023 15:24
Reakce na olte:

​ne, z kontextu vyplývá, že se maminku snaží "trénovat"     

​přiznám, že je tam i to trénování, snaha zastavit spíš zpomalit ten propad. To, že nechce k lékaři je další věc, u covidu to odmítala tak dlouho, až byla v takovém stavu, že jsem přes odpor volala záchranku. No, možná to dělám špatně.