Evaeva na mléko stačí malý šlehač, mají ho i v Tchibo. Stojí to kolem tisícovky.
Kávovar taky nemáme, hlavně kvůli místu. Už nám ho máma jednou chtěla i koupit, snad jsem ji to dostatečně vymluvila.
Evaeva na mléko stačí malý šlehač, mají ho i v Tchibo. Stojí to kolem tisícovky.
Kávovar taky nemáme, hlavně kvůli místu. Už nám ho máma jednou chtěla i koupit, snad jsem ji to dostatečně vymluvila.
moora u nás se říká hrušková.
Mně káva z frenchpressu chutná nejvíc, ale co máme kávovar, připadá mi FP zdlouhavý a nebaví mě ho mýt, dělám si 3 kávy denně. Takže díky bohu za kávovar.
moora zkus aeropres. Máme nějaký, o kterém chlápek tvrdil,že je z něj kafe nejpodobnější espresu. Hlavně taky nepotřebuje žádný ohřev, v práci stačí varná konvice.
Já jsem fanda Mokka konviček, ale u nás v práci by to nešlo.
Pinot Noir je to relativní, já piju mléčné kafe, tak počítám, že pro samé mytí a čištění kávovaru bych se ani nedostala k práci. ![]()
continuityjá taky, ale normálně si ho naliju do kafe tak, jak jsem to dělala u kávy z FP. Ale u našeho kávovaru to čistění od mléka není složité: mléko se nikam neleje, hadička se jen ponoří do tetrapaku s mlékem a pro propláchnutí pak použiješ stejný program jako pro mléčnou pěnu, jen hadičku ponoříš do čisté vody.
Pinot Noir no já si ho právě šlehám. To je fuk, hlavně, že vám to vyhovuje.
continuity tak to jo, já si dám jen malou kapku. Ale muži jsem kladla na srdce, kdyby někdy kupoval kávovar (protože o tom pořád mluvil), ať to hlavně nemá žádnou nádrž na mléko, že to čistit nebudu. Tak nezapomněl a vybral s tímto hadičkovým systémem a je to fajn. Ale my to po počátečním nadšení z latté a cappuccina postupně přestali používat, děláme jen čisté kafe a to je mega rychlé a pohodlné. Až jsem kvůli tomu zvýšila spotřebu. ![]()
Pinot Noir mně přijde, že nejhorší je čištění té hadičky, měli jsme to v práci a po dvou měsících už to nešlo. (A to tam jsou samý pečlivý lidé)
Pinot Noir já ten french press jen opláchnu a jednou za týden strčím do myčky. Muž doma kafe nepije, jen o víkendu, já teď teda ano, ale zase piju bez kofeinu. No místo na kávovar stejně není.
continuity nevím no, mně se nikdy flet white nepodařil tak, jak z kavárny. Takže si ho dávám tam, doma piju buď bez mléka (teď mám takové období) nebo ho tam cmrndnu jen tak.
moora chce to dát docela dost kafe. Ale chutná jinak než presso
Evaeva no to já nesnesu, musím ho i utřít a schovat do skříňky ![]()
Potrefenáhusa jojo, ta péče je složitá, dělala jsem to v práci. Já bych musela vyhodit chlebovku nebo topinkovač s konvicí, aby se jen vešel menší kávovar.
Pinot Noir na malý ani místo ve skříňce nemáme
my tam máme tolik věcí, že to se ztratí.
Evaeva ne, já myslela frenchpress, že nesnesu opláchnout a nechat někde mokrej stát. Musím ho utřít, uklidit, setřít kafe, kterého se prostě vždycky trochu rozsype, plus samozřejmě čas na mletí kávy... A to třikrát denně. Celkově je to proces strašně zdlouhavý oproti zmáčknutí tlačítka.
continuity kdyz ten aeropress potrebuje filtry, nepotrebuje?
Mam kavovar s tryskou na paru, nasleham tim a ohreju mliko a pak to toho udelam kafe. Trochu drhne vysypavani logru, takze casto pestuju cizi civilizace...
Pinot Noir mne přijde mnohem horsi vopruz cistit ten kavovar, furt to něco chce, vysypat starý kafe, nalejt vodu...furt to cistit. French press vyplachnu a stojí na odkapavaci, jednou denně strcim do mycky. Kafe si nechavam cerstve namlit, když ho kupuju.
Mame dva, jeden má sítko, druhý filtry. Ten co má filtry se prakticky nemusí mýt. Nicméně filtry mají na Alze 350ks za 140 Kč nebo tak nějak.
Pinot Noir však já to pochopila. Kafe si taky nechávám namlít, když jsem koupila zrnkové, pila jsem radši čaj ![]()
Jsem si ze čtení tady musela jít uvařit kafe :-)
My máme pákovku, úzkou od DeLonghi, nezabere moc místa. Kafe je z ní výborný, má trysku na horkou páru, kterou se dobře napění mléko a tryska se jen propláchne vodou. Z pákovky jde snadno vyklepnout logr. Pro mě je to nejsnažší na obsluhu. Frenchpress mám taky ráda, ale vysypávat z něj logr a pak mýt mi přijde větší opruz než ta pákovka.
Karja Jak píše Ounz je fajn nahřát si hrnek. My máme tu nahřívadí plochu, ale zaprvé moc nehřeje a zadruhé by to trvalo, takže pokud dělám jedno kafe, do hrnku pustím nejdřív trochu páry nebo horké vody.
moora Ve frenchpressu je na dobrý kafe velká spotřeba. Dávám snad 3xtolik, z čeho si připravuju presso.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.