Potrefenáhusa to namletý kafe rychle stárne, melu si vždycky jen tu svou dávku.
Stěžovací vlákno
notna Ounz No to nahřívání je takový pro mě už moc štráchů navíc. Já piju to kafe poměrně často a nebaví mě se s tím nějak frflat, proto odmítám i ta ruzná udělátka. Měla jsem frenchpres i tu konvičku, ale se zvyšováním vypitých šálků se mi s tím nechtělo mazat a skončila jsem na rozpustném. V kavárně dostanu asi téměř vždy horké kafe, ale v těch domácích podmínkách ne, tak nevím, jestli to tak ty domácí kávovary třeba nedělají? U tchánu jsem měla horké, ale zase ten jejich kávovar se mi vůbec nelíbil esteticky:-D. Je to se mnou složitý! mám pít čaj
Dostala jsem pochvalu v práci, je to ve stěžovacím, protože já vždycky, vždycky když mě pochválí nebo mám pocit, že dobrý, stíhám, orientuji se,...tak někde vypluje nějakej můj prušvih. Já pak z toho nemám ani radost, už si jen říkám, co jsem kde zas zase zapomněla, udělala blbě:-D
Já jsem ted teda dočetla a všechny ty postupy mi přijdou, jako hodně štráchů navíc, co určitě nebudu chtít dělat.-D
Dcerku jsme si vcera ze skolky odvedli zvracejici, neudrzela v sobe ani vodu. Schytala to autosedacka, potah na gauc, tri deky, jeji postel... A pod prackou se pri kazdem pracim cyklu zacala objevovat velka louze
je to cca pet let stara pracka, co nam tu docasne zustala po predchozich majitelich. A podle toho, ze jsou futra v koupelne u zeme trochu nabobtnale, predpokladam, ze nezacala tect az ted nam.
Tak ja jdu hledat novou pracku a susicku
Pinot Noir když my máme fakt desnou spotřebu, mlejnek máme ruční a to je fakt pro vzpěrače
Zuzuli vždycky se pračka rozbije při takové příležitosti. Nám taky. Je to k vzteku.
Potrefenáhusa Mam 11lety Krups a taky pomalu dodelava a to kafe uz mi vubwc nechutna. Ze tez preferuju FP. V praci mi presso chutna moc, ale ten kavovar je asi za 60tis, to doma nedam no
. Ale rada si tu prectu tipy na eventualniho nahradnika....
Máme DeLonghi Nesspreso. Vyjde to nejdraz, coz je uplne blby, už mame všechny další věci včetně mlejnku, konvicky atd atd. Kvůli ceně. Jenže pohodlnost vítězí a když přijdu z práce,tak mám dvojitý cokoliv za dvě minuty včetně ohřevu.
Potrefenáhusa a než to namelu, vzbudí se mi dítě
Je tak, jak píše karja, už moc štráchů. Rozpustné mi nechutná, tohle je dobré a tak akorát pracné.
Kávovary. To je téma u nas na dlho.
A potvrdzujem, že Pinot Noir má pravdu. Stlacim gombik. To že sem tam treba doliat vody, posypať zrnká a vysypat odpad, je to najmenej.
Mali sme s hadickou ale ked sa pokazil, oprava stála skoro ako nový.
Tak mame len s tryskou a to stačí prefuknut horucou parou.
A dá sa nastaviť teplota vody, takže kava je horuca.
Karja Jestli ti vyhovuje instantní, tak nenajdeš jednodušší variantu. Já si instantní taky občas dám, když mám chuť na velký hrnek bílé kávy. Ale jinak mám kávu ráda kvůli vůni a chuti, dělám si ji pro radost, tak mi ty štráchy kolem nevadí. A piju 1-2 denně maximálně a někdy si nedám nevůbec.
Ty automatické kávovary by měli mít nastavení teploty vody, si myslím. A my z pákovky máme hodně horké.
Karja V kavárně mají ty hrnky často nahoře na pákovce, tak se ohřívají od toho přístroje. Při přípravách typu french press se prostě uleje trochu horký vody z rychlovarky do hrnku a ohřeje se tím, než zmáčkneš třeba ten FP. A udělá to hodně!
My teď provozujeme V60 - teda sambo. Ještě ho to baví ![]()
Karja mas mit kavovar na kapsle a zvyknout si na studeny mliko. Gurmani placou, mne to chutna ![]()
KokoskaJá piju rozpustný se studeným mlékem, ale i tak je to teplé. Ty kapsle mi nejedou, jako některé se asi dají, ale spousta jich má divnej vocas.
Karja my jsme kvuli tomu ruznemu crcani s pripravou kavy presli z dripu a rucniho mlynku na obycejny prekapavac z tchiba a jsme uplne spokojeni uz tretim rokem a vubec nelitujeme![]()
Nejčastěji používám dripper, překapávaná káva mi chutná asi nejvíc. Pak mám dvě velikosti mokka konvičky a pro návštěvy nebo opravdu hodně špatné dny překapávač na 0,8 litru.
Na espresso a varianty z něj chodím do kaváren.
Karja mně kapsle celkem chutnají, ale toho odpadu
doma bych to nechtěla.
Koukám kolik ušetřím času, místa i peněz, když kafe vůbec nepiju ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.