Kan Ony jsou ty generace rozděleny po hodně letech, ale někteří ti mileniálové jsou už rodiče dnešních puberťáků, které trápí ve větší míře deprese, úzkosti, sebepoškozování apod. To taky není nic pěknýho. Vůbec si netroufám ty starší generace soudit a myslet si, že jsem lepší. Na nich se rodiče taky nějak podepsali.
Stěžovací vlákno
Dík, žes to napsala. Čímž nechci říct, že jim to přeju!
Já samozřejmě taky ne! Doufám, že to tak nevyznělo.
Že to bude dělat jinak než její rodiče prohlašovala už moje matka, ročník '48.
Moji víru v to, že jsem nic zásadního při výchově vlastních dětí neposrala, nejlíp asi ilustruje fakt, že oběma preventivně platím psychologické seance. ![]()
Stejně si budou myslet, že za minimálně půlku jejich problémů můžou rodiče, ale tak to je život. Člověk dospěje ve chvíli, když se zvládne podívat pravdě do očí: že už je to fakt jen na něm a těm rodičům odpustí.
Že to bude dělat jinak než její rodiče prohlašovala už moje matka, ročník '48.
Moji víru v to, že jsem nic zásadního při výchově vlastních dětí neposrala, nejlíp asi ilustruje fakt, že oběma preventivně platím psychologické seance.
Stejně si budou myslet, že za minimálně půlku jejich problémů můžou rodiče, ale tak to je život. Člověk dospěje ve chvíli, když se zvládne podívat pravdě do očí: že už je to fakt jen na něm a těm rodičům odpustí.
Amen
Janulik03 ja myslim, ze ty deti si to uvedomi, az jim samym ty jejich deti odrostou, a vic zase prilnou k rodicum. aspon tak to citim ja![]()
continuity Člověk dospěje ve chvíli, když se zvládne podívat pravdě do očí: že už je to fakt jen na něm a těm rodičům odpustí.
![]()
continuity ty holkám terapii platíš. A někdo přijede k rodičům s slyší Cože, ty chodíš na terapie? To jsme byli tak strašní rodiče? Měli jste se u nás tak strašně špatně?
To, že každý něco pokazí, je jasný. Ale je dobrý si to umět přiznat.
Evaevajá nevím co přesně jsem pokazila, prostě jsem smířená s tím, že něco tam bude, protože z tak nedeterministického úkolů jako je výchova nových lidí nelze vyvaznout bez chyb. To prostě není reálně možné.
Chyby děláme všechni a myslím, že ani moje máma si nemyslela, že je neomylná. To není žádné generační specifikum, opravdu.
continuity to nemusíš vědět, co přesně. Ale když to naťukne to dospělé dítě, tak to třeba připustit, pobavit se s ním o tom. Já přece netvrdím, že si tvoje máma myslela, že je neomylná, ale dost rodičů si to zřejmě myslí nebo se tak aspoň chovají.
Dneska se o předávání generačního traumatu a vzorců hodně mluví, to si myslím, že generační specifikum je. Stejně jako se víc mluví o duševním zdraví.
Evaeva no dnes už je to ve stavu, že spousta lidí se identifikuje se svojí diagnózou. To jsem prosím nevydumala já, ale někde to psala psycholožka. To mi přijde zas jako opačný extrém, který je taky pěkně blbý.
Evaeva Já jsem rodičům teda odpustila, protože nás fakt vychovávali podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale když jim vysvětluju, že něco dělám jinak, protože si myslím, že mi to jejich řešení škodilo, tak se přesně takhle urazí, že jestli byli tak strašní rodiče.
DruI to jsou asi dvě odlišné věci ![]()
Já ani nemám, co odpouštět, nebo jsem možná odpustila dávno, nevím. Ale některé věci z mého dětství neotvírám. Je teda pravda, že když vysvětluju, proč něco dělám tak, jak dělám, tak je to zajímá, berou to. A já teda zase nevytahuju, že některé věci z jejich strany nebyly v pohodě. Takže asi všichni víme, ale radši o tom nemluvíme![]()
Zalando nebo PPL mi ztratily balík za raketu. V obj.je zásilka uvedena jako dvě zásilky ,obě převzaté. Stejne cislo. Jenže dorazil jen jeden balik a po druhém se slehla zem, protože pod číslem zásilky existuje jen jeden. PPL ma vsechno ok, vevydejnim miste nic nelezi a Zalando mlči. Nemusím popisovat,jak mi je....prachy i věci v pr..li.
Ja teda nevim, kde nekdo v prispevku, kde dzizisketa doufa, ze casy se meni vidi to, ze milenialove budou neomylnymi a dokonalymi rodici, ze na to potrebuje reagovat, ze jeho deti stejne budou mit trauma ![]()
Tohle kopani kolem sebe a vykladani jinym, ze jsou stejne spatni a stejne jejich deti budou traumatizovany... co mi to jen pripomina...
Cele tema bylo o tom, ze destigmatizace psychologicke pece a taky ono predavani generacniho traumatu, jak pise Evaeva , je ted proste tema. Je to soucast velke casti obsahu o vychove, takze to je tak nejak logicky generacni tema, protoze ho konzumuji prave rodice malych deti.
A fakt to neni o tom, ze milenialove si o sobe mysli, ze budou neomylni rodice, ale o tom, ze se sami na sobe rozhodli pracovat a konkretne tohle dal nepredavat. Protoze jestli se tu shodneme na tom, ze to manipulativni chovani se k potomku obecne spatne je, stejne jako na ne ventilovat sve osobni psychicke problemy s tim, ze ja jsem v poradku a dejte mi pokoj a zvyknete si, pak mi ten vysmech prijde fakt mimo za to, ze nekdo se rozhodl to u sebe zmenit.
Já bych jen chtěla upřesnit, že jsem psala o komunikaci a jednání nejen vůči dětem v dětském věku, ale - možná především - vůči dospělým potomkům a jiným příbuzným, známým, kolegům, podřízeným atd.
stes jak můžou mít dva balíky stejné číslo? a máš protokol od kurýra, že ti byl předán jen jeden, vč. údaje o hmotnosti? teda nezávim tuhle situaci... ![]()
Zuzuli Celé téma pro MNE od začátku je o komunikaci v té nejbližší rodině a pomoci, když se někdo cítí špatně, protože já jsem tu prvotní zprávu tak četla nebo na mě dělala takový dojem. A divila jsem se té hromadné reakci mlčet a neřešit. Takže debatuji nejen o destigmatizaci psychologické péče, ale o širším tématu, kde jsou i traumata, která si neseme.
Nikomu jsem se nevysmívala! Naopak jsem se snažila psát o tom, že mám pochopení pro starší generaci, která se chová tak, jak se chová, protože oni mají jinou výchovu, která je takto naformovala. A protože mám toho puberťáka, tak vidím, že i přes snahu dělat ve výchově to nejlíp, jak umím a vyvarovat se chyb, které cítím na sobě od svých rodičů a vím, že stejně tak to dělají moje kamarádky, stejně ty děti přes všechnu tu snahu řeší velké problémy. Akorát jiné. Přitom se očekávalo, že právě tou změnou ve výchově, příspupu k nim apod. ty děti budou víc šťastné a spokojené. Tak jsem napsala, že prostě se vyhneme jednomu a objeví se nečekaně jiné. A tak, jak máme pochopení pro sebe, svoje děti, tak bychom měli mít i pro ty rodiče. Většinou se snažili nebo snaží být lepší než ty jejich.
Opravdu nevím, kde v tomto vidíš kopání kolem sebe a vykládání jiným, že jsou špatní.
Zuzuli A ještě podotknu. Do debaty bez osobních útoků, kde se vyměnovali různé pohledy na věc, názory a zkušenosti, jsi vnesla osočení z výsměchu a kopání kolem sebe. Hm, co mi to jen připomíná...
RoSa do výdejní místa přišel jeden balík,kde byla půlka věci. Na Z mám celou objednávku.rozdelenou do dvou částí nebo dodávek, a u obou je napsáno,že bylo doručeno a když dám...sledovat zásilku...tak oba balíky nebo části obj.mají stejně cislo a ve výsledku napsáno ze doručeno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.