Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline RoSa
10185 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 08:06

stes tak to řešit přes tu hmotnost a fotodokumentaci asi, no... 

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 08:20

Zuzuli tyo, tady se nekdo vysmival? vubec netusim kdes na to prisla

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:03

Tak ono to ma pokracovani, bohuzel. Napsala jsem nasim do soukrome skupiny velice osobni zpravu, dlouhou a jak nesnasim mluvit o svych pocitech tak jsem se fakt hecla, cekala jsem aspon trochu smirlivou reakci typu pojdme si o tom co nas navzajem trapi promluvit (i muz by byl rad uz s ohledem na deti aby se to nejak vykomunikovalo). A odpoved ve stylu po nas potopa jsem fakt necekala, takze asi nic a zkusim mame jeste zavolat, ale ocividne z druhe strany neni chut ani nalada na nejaky smir...tak jsem si pobrecela a karavana jede dal.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:06

stes Lituju moc. Snad se něčeho domůžeš.

49372 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:09

rasaNori tohle je mor dnesni doby:-)

ona ta pisemna forma se zda sikovna, ze si to clovek muze pekne sesumirovat, zformulovat, vysperkovat.. a druha strana pak cte uplne neco jineho, pritom nemas sanci to behem te komunikace upresnit/vubec nejak zjistit kde je problem.

smarja lidi mluvte spolu!

Offline Janulik03
20300 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:10

rasaNori je mi ľúto, že sa takto vyvrbilo, ale chce to asi čas.

Dúfam že ich to časom napadne, že takto sa nič nevyriešilo, len zhoršuje a posnazia sa už kvôli vnuckam, aj to nechcú kvôli dcére. Ach jo

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:18

viktorka_od splavu Souhlasím.  Já úplně vidím jak mi třeba moje ségra smolí dlouhou zprávu a něco se snaží vyjasnit a já na to koukám a říkám si, že jí hráblo. A opačně. Přijde mi, že ta psaná forma je tak nějak útočnější nebo co, i když to na první pohled vypadá, že si to člověk může nějak líp sesumírovat. Asi může, ale pak to chce hlavně nějaký smířlivý úvod, aby to ten druhý nebral jako výčitky. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:18

stes Ty jo, mně se takhle nedávno tvářili, že jim nepřišla vratka, respektive část věcí. Bylo to tedy  HM a já jsem, byla to moje chyba, tam vrátila nějak věci z Arketu, co se mají vracet zvlášt a za ty mi nevrátili penize. Když jsem se tam konečně dovolala, taknějak prověřili stav na skladě, jestli tam ty věci jsou a peníze mi vrátili. Ony ty eshopy velké mi přijde jdou docela na ruku a mají snahu. Tak držím palce. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:19

Garfie viktorka_od splavu Jojo přesně, když je něco už takhle načnutýho, není ta písemná komunikace uplně vhodná....Já teda mám mmj. heslo, kdo mlčí ten vyhrává, ale jako nejde mi se tím moc řídit:D:D:D:D

Offline stes
9288 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:38

Kan Karja no díky...ale popravdě, nevím už kde..PPL eviduje 1 balík a ten mám, Zalando balíky 2 a oba jakoby předané. Ono není poprvé, co mi jednu objednávku poslali ve dvou balících a ten druhý nedorazil. A ani mi neodpověděli na stížnost. To jsem oželela, páč šlo o jedno triko a ještě jsem po tom (reklamaci - nedodání) šla pozdě, ale tohle bych teda brečela. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:43

stes No jakoby ty to máš obráceně, tobě to zmizelo při dodání, to je složitější. já myslím, že ten balík fakt vychystali a PPL to někde zahrabalo. Zkus tam zavolat do obou společností, třeba se nějak domluvíte. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:55

já myslím, že se tu míchají dvě věci dohromady -  chyby ve výchově obecně a pak úzká specifická podkategorie: manipulativní komunikace. Ta podle mě nezáleží na generaci, ale spíš na tom, kdo se rozhodne ten mezigenerační přenos přetnout, v některých rodinách se to podařilo už dávno, proto to notna vidí jako záležitost svých prarodičů, jinde to používá i moje generace s malými dětmi. (Nejsem bohužel takový optimista jako dzizisketa, že by to s mileniály končilo, protože, jak to tak pozoruju v okolí, bude to pořád klidně 75 %, to jen tady se sešla taková "zvláštní" bublina. Napsala bych i 90 %, ale i za těch 6 let, co to sleduju, jsem zaznamenala mírný posun). Jediný rozdíl vidím v tom, že se o tom teď začíná mluvit veřejně a dnešní rodiče mají mnohem větší přístup k informacím, takže se do toho mohou pustit i takový jako já, kterým to by intuitivně fakt nešlo. Jsem si jistá, že kdybych byla o generaci starší, tak by mě žádná taková změna nenapadla, resp. šlo by to hooodně ztuha. Ta podpora, když si člověk najde ty správné informační kanály, je v dnešní době úplně skvělá, ale i tak to není jednoduchý. Vlastně mě na tom nejvíc trápí, že máma vůbec nechápe, že to chci dělat jinak, ale to spolu asi úzce souvisí.

Jo a jaká traumata způsobím já a jaké vychovám jedince, to se teprve ukáže.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 09:59

Bohužel je trochu mylná představa, že lidé manipulují či manipulativně komunikují jen vědomě.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:00

Anema to je pravda, ja vždy zamrznem, keď vidím/počujem rodičov mladších odo mňa s rečami mojich rodičov. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:09

Sweet Potato já si naopak myslím, 99 % lidí to dělá nevědomky, výjimkou jsou jen psychopaté.

49372 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:11

Anema akorat tech psychopatu je vic nez 1 %. jinak souhlas

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:12

viktorka_od splavu ok, plácla jsem to od boku, nechtělo se mi to hledat

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:14

letfenixa rozumím ti! Je to opravdu časté.

49372 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:24

Anema tyo beru zpet, ja to nehledala mela jsem dojem ze si pamatuju 4 % ale ono je to fakt to jedno. byla jsem na Koukolikove prednasce, mj. no a stejne mi utkvelo neco co tam nebylo:-))

Offline Potrefenáhusa
38899 příspěvků moje polička 03. zaří 2025 10:28

viktorka_od splavu ja jsem minule, jak jsem psala myslim euridike (jestli jsem spletla nick, tak se omlouvam) psala obavě kamarádce, šikanované matkou a nekdo sem dal odkaz na podcast 50 odstínu narcismu, ten podcast poslechla skoro cely a diagnostikovala minimalne dvě matky svých kamarádek, dost zajimavy