Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 22:35

leona mp mojzisova. Najit si nekoho, kdo to fakt umi. Hodne mi to pomohlo na spodni cast zada, esicka a bedra

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 26. zaří 2025 23:22

leona mp pokud jsi absolvovala fyzio bez výsledku, zkusila bych ortopeda. 

Já si na ty capsaicinove náplasti vyrobila alergii.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 09:33

leona mp

Já mám na bolest v bederní oblasti soubor cviků, které mě naučil fyzioterapeut a je to jednoduché, pokud cvičím, záda mě nebolí. Byla jsem i na ortopedii, ale tam mi řekli, že z jejich pohledu je to ok a ať si najdu fyzio. Pořád na to fyzio čas od času docházím, abych zkontrolovala správné provádění těch cviků, případně mě naučí nwj nové. Na začátku mi taky opravdu hodně pomohlo dechové cvičení, které mě naučil fyzioterapeut.

Čili já bych radila objednat se na ortopedii pro kontrolu a v mezičase si najít kvalitního fyzioterapeuta, a pak mít morál na cvičení.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 27. zaří 2025 10:06

leona mp muž teď kvůli silným bolestem bederní páteře podstoupil kaudální obstřik, prý nic moc ten zákrok, ale konečně je to něco, co mu zabralo. Jo a je v péči neurologa, který to naordinoval

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 10:41

leona mp jinak já osobně s tím mám zkušenost takovou, že mě z toho dostali na rehabilitačním odd. Na Homolce (teď už možná Motol?) - cvičení v bazénu, "na sucho", masáže, nějaká elektromagnetická obruč, parafínové obklady... taky se tenkrát paní dr. zmínila, že tomu lze ulevit nějakým chvatem na kostrč, dělá se to konečníkem - tak to jsem teda odmítla, ale třeba by ti to mohlo pomoct...

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 10:58

RoSa to je prave chmat od te Mojzisove. Mobilizace kostrce. Nic hroznyho, ale efekt velky.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 14:42

Zuzuli Ja jsem slysela, ze to dokaze pomoc s celou skalou problemu, vcetne bolesti pri menstruaci?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 14:48
Reakce na Jos:

MP Marge to uz bych si trochu vymyslela. Urcite muze, ale tohle je domena spis neurologie. U tohohle natazeni vazu neni ani na MRi nic videt, je to funkcni. A muze to mit strsnw variabilni obraz. Muzes mit bolesti ale taky zatuhnuti krku, ramen. Ale trochu varim z vody, jak pisu vim o tom bazalne. V CR bych ti rekla at s tim klidne nekam zajdes, klidne po nejakem klidovem intervalu na fyzio, ale v US vubec netusim. Cast potizi muze byt spojeno i s tou komoci mozku. Par dni nwz si to sedne, muzes mit trosku problem s pameti, motani hlavy, nepozornost...taky fo tebe narazil tank! 

​No to teda! 

Mimochodem, Jeep Wrangler je moje oblibene auto a uz jsem parkrat uvazovala, ze bych si ho jednou poridila. Ale nejak se mi prestal libit

Ja s tim na tu fyzioterapii zajdu. Uz to planuju dlouho, protoze jsem si vedoma, ze mam spatne drzeni tela, a krcni pater me poboliva leta. Ovsem kdyz tam pujdu ted a reknu, ze se to zhorsilo po autonehode (coz je pravda), tak poslou ucet pojistovne te ridicky. 

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 15:39

MP Marge v tom to bylo u me prave uplne kouzelne. Ja mela vzdycky hodne bolestivou menstruaci a celkem nepravidelnou. Pak jsem se kvuli bolestem SI skloubeni a brneni v leve noze dostala na mojzisovou, tam se zjistilo,  ze z toho, ze v praci sedam u pocitace nakrivo mam uplne vyosenou panev a zatuhlou celou panevni oblast. Fyzioterapeutka mi odblokovala vsechny obratle, kycle a prave i tu kostrc a ja ten cyklus poprve v zivote do sebe nehazela ibalginy, proste to nebolelo. Plus jsem pak hodne rychle otehotnela. Krom te mobilizace je k tomu cela serie cviku, hodne z nich mi ukazovala fyzio i po operaci prsou, ze s malou obmenou funguji na celou pater.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 15:52

Zuzuli Ty jo, tak to je super! Byt v CR, sla bych hned! Tady asi Mojzisovou nikdo nezna... Jednou jsem si jeste v Chicagu tu mobilizaci kostrce vyhledala a nasla jsem JEDEN odkaz na fyzioterapii nekde v severnim Chicagu, kde to znali, jinak vubec nic.

Ale nekam uz bych zajit mela, ja musim tu pater i panev mit v hroznem stavu. Vyosena jsem zarucene; pred lety my chiropraktik ukazal na RTG, ze mam levou nohu kratsi, takze jsem kvuli tomu cela na storc. A jak sedim v praci na zidli, radsi nemluvit - zricenina hradu Trosky hadr! 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 27. zaří 2025 16:52

Zuzuli prozradíš, ke které fyzio jsi chodila na to odblokování?

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 16:54

Mermaid poslu sz

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 17:26

Paní Mojžíšová učila mého manžela na FTVS. Ona byla velkej svéráz, ale vzpomíná na ni s láskou. Ovšem byl moc rád, že to odblokování kostrče řešili pouze teoreticky. Kamarádka, která studovala rehabilitaci, vyprávěla, že jim Mojžížová rozdala latexové rukavice a zkoušeli si to na sobě vzájemně :-).

Offline leona mp
příspěvků moje polička 27. zaří 2025 21:47

Všem moc děkuju, hodlám zkusit všechno. :-) 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. zaří 2025 14:51

Tak to vypadá, že jsem na jaře dala do kontejneru pytel s kabátem na uskladnění, místo pytle na vyhození (ten jsem našla uskladněný)

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 15:15

bublifuk ajajaj, tlapkam to je moje noční můra.

Dnes jsem vlezla do našeho pronajatého sklepa, který je fakt velký a když jsem viděla to boží dopuštění! každý, (hlavně teda muž) tam všechno strci, aniž by popřemýšlel, kde to má mít místo. Pět IKEA tašek plných věci bez ladu a skladu. Behem pěti minut jsem mu třeba našla pumpičku na kolo, kterou hledal minulou neděli hodinu.

Pustila jsem se do úklidu, se závazkem, že sezónní věci znovu zredukuji do těch třech banánových krabic, ve kterých to vždy bylo, než jsme se rozlezli.  Už jsem téměř hotová, ale vyčerpalo me to tak, že mám chuť to vykydat rovnou z okna. 

Jedna krabica s teplými satami a oblíbeným svetrem nejak navlhla a smrdí to zatuchlinou. No snad to vyperu. 

Je to letos nejaké náročné. Jediné dobře je, že jsem něco zhubla, takže pohodlné obleču i pár věcí, které jsem na jaře už oblékala nerada. Akorát si nemůžu nic koupit, skříně pořád plné věci, co se mi líbí. 

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:38

Ve srovnání s jinými problémy spíš banalita, ale bouchla jsem se do brňavky (říká se tak tomu místu na lokti i u vás?) a na chvíli mi úplně ochrnula ruka od ramene až po špičku malíčku, a teď, po třech hodinách mě ten loket pořád bolí a brní mi malíček. Přitom to bylo jen takové lehké ťuknutí do dveří!

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:39
Reakce na bublifuk:

Tak to vypadá, že jsem na jaře dala do kontejneru pytel s kabátem na uskladnění, místo pytle na vyhození (ten jsem našla uskladněný)

​Ježiš, to je teda pech!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:40

Pinot Noir uááá, brňavka (i u nás) je mooc nepříjemné místečko.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 12:41

Zuzuli mohla bych taky poprosit kontakt na tu fyzioterapeutku? Diky moc!