já jsem taky volala praktické, mela ještě volnou vakcínu v lednici. Bylo to minulé úterý.
Stěžovací vlákno
Zuzuli kluci tyhle olizovačky taky měli, samozřejmě. Ale nějak na to nedošlo no.
Len jinak jsem v týdnu četla, že hospitalizace je u žloutenky pořád povinná. Nevím co je na tom pravdy, ale dost se ten infektolog vztekal, že spousta lidí to vůbec nepotřebuje a stačí jim se izolovat doma.
continuityTyjo, to jsem vůbec nevěděla. Ale nedává mi to smysl, vždyť to spousta lidí prodělá prakticky bez příznaků, prostě zůstanou doma, dokud jim neskončí izolace.![]()
Lenu té epidemie v 2009 to chytnul kámošky táta od její mámy, která vůbec nevěděla, že je nemocná. a tehdy jim na hygieně řekli, že pokud je to takto v domácnosti, (kde mu ona i připravovala jídlo a zároveň nevedela, že je nemocná) tak se prakticky té infekci nedá moc vyhnout, i když si všichni "myjou ruce" protože ten virus je dost odolný. Taková ta běžná hygiena člověka, co není zdravotník na to absolutně nestačí.
continuity To jo, ale když už jsou všichni v domácnosti pozitivní, tak je to přece bezpředmětný? Tak je to v tom našem případě, a hospitalizovaní nejsou všichni. No asi se začnu modlit, tuhle zkušenost opravdu nepotřebuju.![]()
tv ja se vlastne divim ze se divis, protoze roupi, vsi, skrkavky a koneckoncu i ten svrab jsou fakt nejcastejsi v detskejch kolektivech
Možná je to tím, že jsme maloměsto, mala škola. U nás se řešilo (mé děti ve školce) maximálně vši a neštovice. Tady u nás na další parazity prostě nejsme zvyklí.
Lennevím,prodávám jak jsem koupila. Je možné, že byli vyhodnocení jako postinfekcni. Takto to bylo i s tou paní,co píšu. Nakazila muže, to se prokázalo, ale ona už do nemocnice nešla.
continuity Evaeva prakticka mi rekla, ze se mam objednat do ockovaciho centra, kdyz tu vakcinu chci
Byla jsem v te pulce rijna na prevenci, overila jsem si tam, ze jsem plne ockovana na becko, a na dotaz na acko me odkazala jinam
Zuzuli pěkný!
Zuzuli no já tu moji praktickou asi začnu nosit na rukou, očkuje i COVID, což prý taky každý praktik nedělá.
Když jsem tam už byla, hned jsem dostala sprda, že mám prošlou prevenci, a zadavku na krev.
Tyjo, zajímalo by mě, jaká je pravděpodobnost, že by nám očkovaný syn přinesl žloutenku domů, když je ten virus poměrně odolný, protože samozřejmě nemá vždycky perfektně umyté ruce, když sahá třeba na mimino. Jemu jsem áčko dala ve dvou letech, hned jak byla trochu mezera mezi ostatními vakcínami, protože hodně dlouho všechno strkal do pusy, a teď jsem za to opravdu ráda.
U mimina jsme ještě nedohnali skluz ve všem, co teď máme rozočkované, do Vánoc jsem chtěla stihnout ještě neštovice, ale asi spíš zkusím zamluvit tu žloutenku, jestli bude možnost.
My s mužem očkovaní nejsme, u sebe jsem to řešila vloni, když jsem byla těhotná, musím před konkrétně tímhle očkováním ještě na odběry, takže jsem to samozřejmě nedořešila, a teď mě to teda štve.
Myrtila já miminu taky neštovice ještě nedala, dostal místo toho tu žloutenku.
continuity moje taky, i chřipku. A všem starším ročníkům volají a na tyhle dvě očkování je přímo zvou. Ona je teda vážně skvělá i v jiných ohledech.
continuity chripku i covid ockuje, jen s tou zloutenkou jsem nepochodila
continuity moje taky, i chřipku. A všem starším ročníkům volají a na tyhle dvě očkování je přímo zvou. Ona je teda vážně skvělá i v jiných ohledech.
Ve čtvrtek jsem byla na chřipce a ihned mě moje praktická hnala na odběry kvůli kontrole protilátek na žloutenku. Tý když se dostanu do ruky, tak nedá pokoj. V týdnu uvidíme výsledky - možná mi to hned píchne taky (resp. tak za další týden kvůli pauze mezi očkováním). Tak doufám že v případným mezidobí nic nechytnu
Myrtila me zase stve, ze syn ockovany neni. Uz jsme objednani k Pl, ale neni jiste zda bude mit vakciny. Letos jsme stihli klistovku, necekala jsem ze prijde epidemie HAV. Chtela jsem dost tlacit jeste meningokoky A+C, ze letos uz je to nezbytne. Ale je pravda, ze ted z prace nic netaham aspon. Predloni jsem na urgentu zajistovala neklidneho pacienta, v podstate hned ho zaintubovala uspala a jeli jsme na CT k vylouceni patologie. A v podstate hned mi seplo, ze asi koukam na meningitidu, ale rousku jsem popadla az po nejake dobe. A pak mi jeste jeho mozkomisni mok kapnul na kalhoty
. Long story short, mel ho tam, obavaneho meningokoka a ja ani moje rodina jsme to nechytili a pan je uplne vporadku. Nastesti mel Bcko a tedy bych to odnesla jen ja (mam A+C) a ne syn. No a hepatitidu A s muzem ockovani jsme. To jsem u synka dost provahala.
Jos meningokoky jsme dávali brzy, oba ty nejrozšířenější kmeny. Bohužel hrazené byly až u dětí narozených o měsíc později než mladší
Ale očkovali jsme je teda až po druhém roce, to je o dávku míň. Mimino už je mělo hrazené.
Jos Tyjo, to je historka, s tím meningokokem a mozkomíšním mokem!
Ono je těch vakcín tolik, že to prostě trvá, než je to dítě naočkované vším. Kdybyste stihli tu proti žloutence, třeba by zase měl flek po klíštěti a rvala by sis vlasy, že jste nestihli tu klíšťovku.
My jsme u staršího tehdy čekali asi půl roku na vakcínu proti neštovicím, jak byl výpadek. Teď u mladšího jsme ve strašným skluzu s hexou, pneumokoky a ještě něčím, už ani nemám přehled, protože se střídalo období "je nemocné mimino" a "je nemocná pediatrička", takže pochybuju, že se doktorka bude hnát honem mu rozočkovat ještě hepatitidu, zvlášť když nejsou vakcíny a epidemie se nás zatím osobně nijak nedotknula.
Evaeva syn ma Bexsero, ale za nej taky nebyl Nimenrix pro deti asi k dispozici (nebo proste PL nic nerikala). Vlastne jsem nepatrala. Ja mela ocko (prvni v cca 15, a za rok nam malem na meningokoka umrel spoluzak) a preocko v praci. Ale to jeste nebylo k dispozici Bexsero zas. No a proste v tomhle jsem ovce, kdyz mi to nekdo nabidne, rada se naockuju, ale zapojit iniciativu
. Vlastne porad spoleham na nasi PL stran deti. Ale tuhle me prekvapila, ze at se rozhodnu spis ja. No a pak mi uniklo, ze uz ockovat spousta veci sla.
Myrtila no presne. Mladsi dite ma taky skluz, zacli jsme Rotaviry, pak presne nemoc my, zastup PL. Pak zas neco a ve vysledku mame asi dve hex a jedny pneumokoky. A to na me jeste vychrlila, jake chci. Tak rikam, ze ji verim a ona ze da tu 15ku. Kamaradka PL pro dospele mi pak rikala, ze je lepsi rovnou ta 20kmenova vakcina, ale ze detsti s ni teprve zacinaji....No a ted se vali ve fronte jeste RS viry a u starsiho ta zkoutenka a meningokoky. No proste Uaaaaa. Ja bych taky potrebovala navrat protilatky, naposled jsem mela, ale je to tak cca 6 let. Takze cekam nez se v praci zase o neco pichnu a zaktualizuju si avuj stav stran hepatitid a HIV ![]()
s tim poslednim si delam saozrejme srandu, tehotne se nabiraji.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.