Deti jsme proti neštovicím nechávali očkovat ted, v 5 a ve 2,5, neštovice se skolkou prohnaly několikrát a (asi) nic. Nimenrixem byla myslim očkovaná už starší, ale nějak se v průběhu měnily k lepšímu ty platby od pojišťoven, minimálně za Bexsero, ten nimenrix jsme asi platili
Stěžovací vlákno
Potrefenáhusa nimemrix začali hradit snad dřív, mladší už ho měl podle hrazený? Bexero si pamatuju přesně, to je hrazené pro děti narozené po 11/2019, on je 10![]()
No, naše dítko dostane za týden druhý Bexsero a pak bude delší pauza. Pneumokoky jsme se rozhodli nedávat...
Dneska druhej den cuketa. Jako úplně se na to netváří, nevím, jestli kvůli chuti, nebo nechápe koncept polykání; uvidíme s nějakou výraznější zeleninou.
No a v mezičase si čtu Děcké lékařství a chechtám se u toho nahlas, ale TĚCH PŘEKLEPŮ!! Přitom to má v tiráži korektorku, tak s tou bych si měla co popovídat!!
Kokoska Já se očkovala na žloutenku před jednou cestou, co se nakonec neuskutečnila teda, a taky říkali, že už na doživotí ![]()
continuity jj, pravda. Ale uprimne nevim, kde funguje zdravotnictvi aspon primerene idealne. Je pravda ze pece o deti a tehotne je u nas velmi precizni. Zatim.
Já mám jen - a to ještě zprostředkovanou - zkušenost se švédským zdravotnictvím, a nevidím tam závadu... dostaneš se ke všemu a bez problémů a bez nějaký strašlivý lhůty a zadarmo... ale, a to ale bych zdůraznila, oni nejsou zvyklí chodit k doktorovi s každou rýmičkou jak my, i to dítko musí mít prakticky smrt na jazyku aby ho někam rodiče vzali. My jsme proti nim mnohem rozmazlenější nebo jak to říct... jinak když je potřeba tak cajk, za cca 15 let jsem nezažila že by něco potřebnýho neklaplo.
Aranel ja se s tim humorem nějak úplně míjím
Aranel naše děti těm příkrmům nikdy moc nedaly, žádný ty rozzářený mimina, co dostaly konečně pořádný jídlo, obe byly spíš hodně nedůvěřivý a dlouho to bylo par soust max
Evaeva uz ctu ten nimenrix, ze je hrazeny od r.22, pokud se prvni dávka da mezi 1.-2. narozeninami, tak to se nas presne tykalo
Dneska jsme z balkonu uklizeli postrovani z pohovky a do jednoho postare se nam nastehovala mys ![]()
Prokousala se skrz potah, vyhazela ven cast vyplne a udelala si tam hnizdo. Jsme sice jen v prvnim patre a pod nami jsou predzahradky, ale porad to je balkon! Tohle jsme fakt necekali
Potrefenáhusa no vidíš. Tak jsme za něj utratili víc než jsem si myslela![]()
Aranel ta cuketa je chuťově nic moc. Ne že by chutnější zelenina zaručovala jedlíka. Navíc teda většina dětí potřebuje přecejen čas než si zvyknou na novinky.
Evaeva Dyť jo. Potrefenáhusa Jsem ráda, že se tu vždycky uklidním po návštěvě skupiny Květnová miminka, kde už snad všechny sprásknou celou skleničku, pérujou na kolínkách, mají tři zuby, spí celou noc (no, to ne všechny) a přitom váží šest kilo! ![]()
![]()
Potrefenáhusa musim kouknout do ockovaku, mozna jsem uplne blba a uz ho ma. Posledni dobou vubec nemam prehled.
barbucha no prave. Edukace lidi u nas bude trvat desitky let.
Aranel moji první dva exempláře byli jedlíci. Mimino taky jedlo dobře, i když pro něj mlíko je mlíko (pořád). Ale nejsou to jediný děti na světě, viděla jsem i ty, co do roka nepozřely prakticky nic mimo to mlíko, spektrum normálnosti je široké a ve třech nechce brokolici skoro nikdo ![]()
Zkusím to ještě tady, než to dám do "co vás dnes nas...", tady to vždycky pomůže. ![]()
Nechala jsem apple watch na security na letišti. Byl tam strašný chaos, rámem jsem procházela přesně pět minut před odletem letadla (ne boardingu, myslím fakt odletu a ne, nepřeháním, možná spíš naopak). Na poslední chvíli mi řekli, že si musím sundat i hodinky a boty, strašnej chaos a stres to byl, takže jsem je tam nechala v boxu. Hned jsem to řekla personálu v letadle, ti že to mám nahlásit v Tokyu, takže jsem to udělala, ale prý, že je to nezajímá a mám si zavolat do Hanoje. Takže asi hodinu trvalo, než jsem se dostala k nějakýmu lost and found mejlu, muž teda tvrdil, že už jsou dávno rozebraný na kousky na vietnamské tržnici, ale ne, jsou pořád naletišti, ačkoli vím přesně kde a kdy jsem je nechala, dostala jsem už i oficiální odpověď, že je nenašli a mám je kontaktovat zítra.
Pochopitelně jsou pořád vidět u security, ale brzy dojde baterka.
Jsem pěkně naprdnutá (a naštěstí muž tam nechal pásek-jako taková ilustrace, že to byl fakt infarktový stres...).
I kdyby je našli, moc to neznamená a začíná stres jak je sem dostat....ale každopádně držte pěsti.
Garfie nechala jsem jednou v letadle v kapse před sedačkou synův telefon, myslím, že se ozvali až za dva dny, že ho našli. U nás to naštěstí bylo v cílové destinaci, kde jsme ještě byli. Muž jednou nechal na letišti v USA v krabici snubak a o pár let dřív v greyhoundu peněženku. Všechno se dostalo zpět.
Hodinky jsou lepený a rozebrat nejdou, nikomu nebude stát za to, se s nima crcat, dovnitř se taky nedostanou přes heslo. Držím palce, ať se ozvou ze strat a nálezů brzo.
Tabea Catherinne Díky moc za podporu, já teda pořád věřím taky, i když baterka už zjevně došla, takže je nevidím. :-( Ale ještě ráno tam byly. Mě štve, že já přesně vím, kde zůstaly, ale prý je nenašli....Dnes se ještě neozvali.
A jestli se najdou, uvidíme co dál, už jsem četla od včerejška spoustu historek, on je tam takový chaos, že je to asi běžné...ale málokdo dokázal ty věci z letiště dostat. Lidi si platili překladatele, ale letiště je přehazuje na leteckou společnost a naopak....no uvidíme. Kdyby tam byly, s radostí bych si pro ně zaletěla! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.