Jitka77 to jsem nikdy řešit nemusela. Ale asi by mi vadilo, že na nástupišti vědí, že tam čůrám...
Stěžovací vlákno
tv Svrabu je hodně. I mezi mládeží. Vozí si to z akcí typu švp, lyžák, skaut.
tv
Co jsem četla já, tak pokud ho dobře namaze, tak je to fakt na jednu noc. Ani se déle ta mast nenechává.
Takže bys byla v klidu, pokud by k tvému dítěti přišel do školy spolužák po jednom namazání?
tv Svrabu je hodně. I mezi mládeží. Vozí si to z akcí typu švp, lyžák, skaut.
Věřím, ale za mě je to špatně, že dite můžeš poslat druhý den zpět do školy.![]()
tv Infekcni by mel byt jeste 1-2 dny po zahajeni lecby. Tak pokud to bylo ve stredu, patek nebyl omyl, ale poslala bych ho v pondeli.
tv Je zajímavé, že toto mi tvrdili i s impetigem. Že jakmile se zahájí léčba tou antibiotickou masti nebo co to je za mast, tak pacient je neinfekční. Tak s tím svrabem to může mít obdobne, radost bych z toho neměla, ale vzhledem k tomu, že tam chodil už před zahájením léčby je to už skoro jedno.
Karja nevěřím tomu, že by kdokoli byl v pohodě s tím, že po dvou dnech je dítě se svrabem v kolektivu neinfekční. Ano chodil tam už s tím, ale proběhla důsledná, nevím jak to napsat
, deratizace prostředí. Pravdu máš v tom, že to je jedno, ale zase není nutné přidávat další aktivní přenašeče.
tv pokud dostal krém s permethrinem tak i příbalový leták říká, že se maže jednou. Pokud je po 14 dnech znova problém, může se zopakovat, hlavně by se měla namazat celá rodina.
V kolektivu bych dohlédla na nejaké základní opatření - aby si děti nevyměňovali šaty, ručníky jen jednorázové, zrušila bych dočasně koberce nebo sedací vaky, pokud tam něco podobného máte, nevím jestli tam i spí.
Jak píše Karjastejně tam už s tím chodil.
tv nekteré dítě může být v inkubační době a ta je docela dlouhá, klidně měsíc, takže bych jenom na nějakou jednorázovou desinfekci úplně nespoléhala.
tv ta inkubacni doba je dost dlouha. U nas se od jednoho pripadu nikdo nenakazil, ale omezeni jsme meli skoro mesic - nesmely se nosit do skolky hrscky, vsechno vcetne backor se muselo odnaset kazdej den ze skolky a ta se musela cistit, deti mely jednorazovy rucniky apod.
To namazani to fakt zastavi hned, ale musis si bejt jista ze vsichni ostatni dodrzej dany postupy. Jo a jeste jsme museli prat vsechno pradlo na 60, co mely deti ve skolce na sobe.
(ale tyhle instrukce dostanete od hygieny, kam se to musi hlasit)
Chtela jsem jit fotit ptaky a tesne před cilem jsem si vzpomela, ze kartu do fotaku jsem nechala doma. I tak to vlastne bylo pekne. Ptaku spousta, vsude klid. Tak jsem jim tentokrat nekradla dusi a sledovala jen dalekohledem.

Mulenproč je taková krása ve stížnostech?
continuity
To tak nejak vyplynulo
Omlouvám se všem, na které jsem byla prikra, myslela jsem si, že to trvá více dnů, než se toho člověk zbaví.
priznavam, že jsem z toho poněkud v panice.
tv já tě chápu. Pamatuju si moji paniku, když měl někdo ve školce hlísty/škrkavky a tou dobou seděly děti celý dni v pískovišti, kam si lily vody a stavěly hráze. A školka žádný opatření neplánovala.
Tabeaškrkavky a hlisty![]()
tv u nás měly děti roupy i na základce
tv v pohodě, podle mne je spíš průser to všechno prani a dezinfikování kolem, ani toho krému není nějak brutálně velká vrstva, píšou 30g na dospělého.
Potrefenáhusaještě roupy k tomu.
to jsou teda šílenosti.
continuity jsou tam vaky, koberec, gauč, deky, plno plyšáků...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.