Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. října 2025 19:34

tv ja se vlastne divim ze se divis, protoze roupi, vsi, skrkavky a koneckoncu i ten svrab jsou fakt nejcastejsi v detskejch kolektivech

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 19:39

711990

Jak řekla moje 70 letá pediatra, když jsem s ní řešila očkování žloutenky A u batolat - jen jim to dejte,víte oni jsou to trochu cunata.

Dnes jsem fakt ráda, že to mají a nová lékařka jim to říká pokaždé, když se mihnou v ordinaci - typicky kvůli dalšímu očkování. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. října 2025 19:41

711990

Tak to zase ne! Svrab mají i dospělí, ošetřovatelé v nemocnici, taky ústavy, věznice a léčebny! Tady si nikdo nebude svrab prisvojovat! Svrab pro všechny! 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 19:44

Mha

Svrab mají ještě bezdomovci a teď si ho nosili rekreanti z Itálie. V pondělí letíme, doufám, že si nedomeseme dárek. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. října 2025 19:47

continuity

Držím palce, je to potvora a lehce přenosná.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:03

continuity presne takhle jsem argumentovala kdyz jsem davala Acko pred nastupem do skolky:D

Mhapardon pardon, jen si ho taky uzijte

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:08

Mhajá doufám, ze tam, kde budeme bydlet to povlečení vyperou.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:50
Reakce na 711990:

continuity presne takhle jsem argumentovala kdyz jsem davala Acko pred nastupem do skolky:D

​A dobře jsi udělala, u nás ve školce (ve třídě) mají zrovna případ hepatitidy A. My jsme tu vakcínu skrz samý nemocí nestihli a štve mě to moc. Držte mi palce, ať ji syn nechytnul, protože pokud jo, mimino ji stoprocentně bude mít taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2025 20:53

Len my očkovali kluky a já i sebe až teď, při té epidemii. Ale pokud jste vytrasování, máte (teda syn) snad nárok na vakcínu zdarma ihned. Nevím, jestli to funguje jako třeba očkování na neštovice, ale asi ano, jinak by to nenabízeli Budu držet palce. U dětí to snad bývá spíš nepříjemné než nebezpečné 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:55

Lenjá jsem ockovala rovnou s Bčkem. A jsem fakt ráda, v jedné škole už žloutenka je.

jsem jinak dost nasrana, že u nás v práci vůbec nikde není desinfekce. Přitom si pamatuji tu epidemii 2009 - to jsem zrovna byla těhotná a u většiny klientů byly na toaletách letacky a desinfekce. 

Teď je to mnohem horší. Nějak nám po tom COVIDu otrnulo.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:57

Evaeva lze i postexpozicne, dokonce snad 14 dní, ale nevím nakolik jsou vakcíny pro děti k mání. 

Ale děti jsou často i bezpříznakové. 

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 25. října 2025 20:57

Len Tak to držím palce moc a moc, ať se vám to vyhne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2025 20:59

continuity teď je B součást hexy.

Jestli jsou dostupné nevím, taky jsem něco zachytila o problémech. V září byly dostupné úplně v pohodě.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 21:10

Evaeva aha tak ne,dávala jsem Havrix zvlášť

Já do nich rvu všechno, co jde, není čas na hrdinství.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2025 21:14

continuity my tu žloutenku nějak pominuli, ono je to totiž furt něco. Na jaře doočkovali encefalitidu, říkám jim, že to je na delší dobu poslední očkování, tak ta dlouhá doba nebylo ani půl roku

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 21:20

Evaeva

Když byly mimina tak meningokoky se moc neockovali a pojišťovny na ně neprispivaly, takže jsem čekala na to druhe okno v pubertě, to jsou 4 dávky + 2x gardasil, klíště, tetanovka,teď bude chřipka, předtím COVID.

2-3 pigara do roka to udělá i teď. 

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 25. října 2025 21:46

Evaeva ja se objednavala do ockovaciho centra na acko ted v pulce rijna a mam termin az na prosinec. Cekala jsem ti rychlejsi. Dcera nastesti je ockovana od roka, nase detska to nabizela a kdyz mi mimino zacalo olizovat tyc v tramvaji, bylo jasno.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. října 2025 21:48

EvaevaJojo, syna čeká ta vakcína, po expozici je možný očkovat do 14 dnů. Jenže pediatrička vakcíny nemá a momentálně není, aby ji měla brzy. Z hygieny ale slíbili, že snad bude už začátkem týdne. 

Já jsem naštěstí na mytí rukou dost pes, ale vidím to, že školkový dítě to prostě myje dost halabala. Po promluvě teda začal důkladněji a s mnohem míň kecama než běžně. 

continuity 

Já se přiznám, že dezinfekci používám fakt výjimečně. Teď jsem ji teda zase nasadila, ale běžně ji nepoužívám. Když jsem v šatně viděla, jak se dítě zakouslo (neumytýma rukama) do neumytýho ovoce ze školky, tak mi to vůbec nedělalo dobře (a to bylo asi 5 minut před tím, než jsme se dozvěděli o tý žloutence). 

Děti mají naštěstí většinou mírný průběh, ale zrovna tady to chytla celá rodina a půlka skončila v nemocnici (z toho 2 dítě).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. října 2025 22:13

Zuzuli já to vzala přes praktické a bylo to do týdne, já i děti. Očkovací centrum tou dobou mělo termíny nejdřív za měsíc. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 25. října 2025 22:13

Len 

no já ji nepoužívám normalne vůbec, ale na patře, kde je dveste lidí na troje toalety bych to během epidemie nemoci, která má orofekalni přenos, fakt ocenila. 

Ruce si myje halabala půlka národa, pokud vůbec.