Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 19:28
Reakce na Evaeva:

Myrtila já si nepamatuju, jestli mi rodiče zuby čistili, asi jo. Ale určitě mě posílali si je čistit. Že by se někdo divil, že dětem zuby čistíme, tak to vůbec.

​Taky si nepamatuju žádnou dopomoc, jen odesílání a pojídání Perličky

Jako dbali na to i prarodiče, když jsme tam byli na prázdninách.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 19:50

Potrefenáhusa no to je divny s tim necistim mez. prostor. Nase zubarka uz ma blizko k padesatce a presto do nas neustale huci, at starsi cistime mezizubni prostory savlickou, ze ty prvni stolicky maji v puse dlouho. I to specialne hlida na kamere. My teda cistime, protoze vsechny svoje vrtane zuby mam jako dedictvi zakladky a u svych deti se tomu chci pokud mozno vyhnout.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 20:55

monis Já jen nesměle pípnu, že šavlička mezi stoličky nestačí. Používá se jen pokud se nevejde mezizubní kartáček (aby bylo aspoň něco), který se vejde skoro vždycky. A už jdu pryč

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 21:01

Len Nevim, jaká je tvoje alma mater, ale dvojčata loni vyfasovala novyho zubaře, na 1LF promoval v roce 2024 a za používání mezizubnich kartáčku nás pochválil a ještě před pátými narozeninami je poslal na hygienu. Ale nevim, jestli to má ze školy nebo se to doučil sám :-).

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 21:19

Vari Tatáž. Ono ti mladí zubaři to ví všichni, ale je fakt smutný, že všichni víme, co po nás chtějí slyšet (jen na pedostomatologii ovšem). Mluvit i mezizubních pomůckách u dětí, to je snad na vyhazov od státnic. Vůbec to nechápu, navíc neučí tam jenom starý struktury.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 21:20

Len zkusim ten nejmensi, ale ona ma ty zuby vazne hodne nafest...

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 01. listopadu 2025 21:35

monis Ty dočasný bývají hodně natěsno, zavádějí se hodně u dásně, kdyžtak na hygieně by poradili.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 06:22

Len

no je to fakt uplne nepochopitelny. 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 07:35

Len ja ted byla u nove hygienistky, tak ke ktere jsem chodila driv, starsi pani, moc prijemna a jemna, na ty mezizubni taky moc nedavala duraz. no ted mlada a drsna, narvala mi je tam vsi silou, udelala mi planek kam kterou barvu a kdyz jsem se ji ptala na konci, uplne zmordovana, krve jak z prasete, jestli by preci jen nestacila ta nit, tak odpovedela: no kdyby stacila, tak by to takhle nevypadalo!

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 08:29

Myrtila spýtam sa mamy, ak nezabudnem, či nám zuby čistila. Ale my sme si ich umývali, pokiaľ mi pamäť siaha. Aj v škôlke pred spánkom. Ale tam sme hlavne jedli pastu

Ale moja mama je ten produkt školskej zubárky - hocičo vythnute a vyvrtane, prvé  umelé zuby už pred tridsiatkou. Je posadnutá krásnymi a zdravými zubami. Mne sa kazili úplne veľa a brat mal zas krivé. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 10:01

jestli by preci jen nestacila ta nit, tak odpovedela: no kdyby stacila, tak by to takhle nevypadalo!

​No přesně. Časem se to poddá, brzo si zapamatuješ kam patří který a krvácet to přestane. Akorát po další návštěvě budou dost možná jiný velikosti.

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 11:49

letfenixa Tyjo, to čištění ve školce znám jenom odsud, ani my, ani syn teď, jsme si tam zuby nečistili. Ale dovedu si to představit, jak moc účinné to asi bylo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 12:04

Myrtila naše ředitelka na dotaz na toto říkala, že jestli chceme, aby si ty kartáčky měnili s kamarády, tak je přinést můžem Ale malá ségra ve školce před deseti lety kartáček měla 

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 12:10

Len pockej jakoze se ty mezery zvetsi? to ale neni dobry ne?

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 12:11

Evaeva No to byla i moje první asociace, že úspěch by byl, kdyby si je každé dítě čistilo vlastním kartáčkem

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 12:13

viktorka_od splavu pokud máš v těch dásních zánět (a to asi máš, když to takto krvácí), tak ony oplasknou a ty mezery se můžou opticky zvětšit. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 13:11
Reakce na Len:

Potrefenáhusa Moje alma mater ten narativ "u dětí se mezizubní pomůcky nepoužívají" jede pokud vím furt. Spousta zubařů tvrdí, že mezizubní kartáčky ničí dásně.

​No, pokud jsou ty dásně citlivý... mně hygienistka vždycky kladla na srdce ať mezizubním čistím, ale fakt je že poslední dobou jsem si to asi dvakrát tak rozryla že jsem pak tloukla bolestí hlavou do zdi. 

Potrefenáhusa 

Ty zuby se tenkrát dětem kazily taky z antibiotik (a ne že se nepředepisovaly taky často, jak se dneska pomlouvaj doktoři), pověstnej byl třeba tetracyklin, rovnou tomu zubaři říkali tetracyklinový zuby.

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 18:28

Všechny jste mi tady byly oporou a rádci, měly pochopení, dávaly mi podporu, cenné rady a to i z osobních zkušeností. Moc Vám za všechno děkuji. Moje úžasná, statečná, milovaná maminka dnes odešla - a vybrala si tedy parádní datum ... .

Offline RoSa
10181 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 18:30

whiskas ach ne... hodně síly!

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 02. listopadu 2025 18:30

whiskas to je mi moc lito