Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 18:03

Když to neslo pres zasilkovnu, tak jsem zkusila balikovnu... tak to by bylo, ted uz 25 minut trcim na poste abych ten zatracenej balik protlacila k prijemci Sem na tuhle postu vubec nechodim, jenze je to pri ceste k maserce a tak jsem to riskla jatosnadktemasercenetstihnu

Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 18:04

Pardon za to ale to samo a nejde to zrusit

Offline 999
19426 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 18:22

Zu Tak u tebe asi jen ten nos...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2026 19:15

Samantha balíkovna jde posílat přes alzaboxy, kdyby ti to pomohlo 

Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 19. ledna 2026 20:26

Evaeva

no tak to zkusím na 100%, protože k masérce jsem to stihla jen tak tak - a to jsem měla v plánu v bauhasu vedle koupit karabinku (na temu ji neměli

Offline Samara
příspěvků moje polička 20. ledna 2026 06:50

Samantha kdyz se mi povede vickrat vlozit prispevek - a casto ani nevim, jak se to stalo - je u posledniho prispevku pod nim moznost smazat..jen u posledniho v rade, u prvniho ne. Tak kdyz odmazes ten a pak zase ten posledni..?

Offline Samantha
3185 příspěvků moje polička 20. ledna 2026 08:04

Samara

přesně jak píšeš, smažu poslední - ten lze, pak refresh a z předposledního se stane posledni

a tak znovu a znovu 

ale včera jsem psala z té blbé pošty a najednou jsem (po napsání příspěvku) byla na řadě

a asi to tak je, že když tvůj příspěvek není poslední, tak se nedá smazat nic - takže Edit a vymazat 

Offline Samara
příspěvků moje polička 20. ledna 2026 15:13

Samantha :-) je to orisek tady 

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 11:20

Ad gastroskopie... Mám termín konec února (reflux) a rovnou jsem se objendala do plné narkózy. Já se bojím těch příběhů "my vám něco dáme, to bude dobrý" a pak je to pouze sprej do krku... Můj obvoďák se na žádanku s narkózou tvářil velmi odmítavě, ale trvala jsem na svém, jsem prostě zbabělec na jakékoliv lékařské výkony, když mi dělali cosi (co fakt nebolelo) v lokálním umrtvení, ale ta místnost vypadala jako operační sál, tak tam se mnou málem švihlo.. 

continuity o hadičce nosem bych byla schopná uvažovat, ale tady jsem žádné takové pracoviště nenašla..

A pro srovnání, v USA se tohle i kolonoskopie dělá standardně v plném uspání, vůbec tam nikdo neuvažuje o něčem jiném. (info od kamarádky, která má ovšem dobré pojištění, to může mít vliv..)

Offline Blanka
příspěvků moje polička 21. ledna 2026 11:50

Kamarát , ktorý už má za sebou snáď takmer všetky možné zákroky absolvuje vraj takner všetko bez narkózy, pretože   vraj každé uspatie umrtvuje mozgové  buňky a  nechce dopadnúť ako dement / 76 rokov / .On je dosť naklonený všelijakým   konšpiráciám  tak len dúfam, že to neplatí doslovne. Má niekto tu naozaj odborný názor ? 

Offline mitford sister
1658 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 13:47

Blanka moje kamarádka (doktorka, ale ne anesteziolog, chirurg ani nic podobného) ten názor taky zastává. že jí opakovaná narkóza u táty rozjela demenci velkým tempem. já jsem to nějak nestudovala, ale asi záleží na protokolu té narkózy, zdraví/odolnosti té osoby atd. - prostě několik proměnných, některé z nich provázané...a některé z nich prostě mezi nebem a zemí. kdybych šla na zákrok, kde by byla elektivní, asi bych si udělala nějaký research na to. 

Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 14:04

Blanka můj strýc (lékař) mi vždy říkal, že důležité je, co bude pro pacienta větší zlo.

Sám podstoupil v posledních týdnech života vyšetření, kvůli kterému se celková anestezie nedává, ale měl fobii z "tunelu", tak ho museli nadopovat. Pak se cca týden mentálně "vracel" do normálu. Já jsem u něj byla den před tou barokomorou, mluvil naprosto normálně (jako člověk pronikavého intelektu, který byl schopen chodit i v 86 letech pár dní v týdnu ordinovat), po té analgosedaci byl zmatený, cca týden byl schopen sotva holé věty, ale vrátil se zas do normálu. Celkové anestezie se v tomhle vysokém věku obával, dokázal si ty vedlejší dopady velmi dobře uvědomovat a život bez rozumových schopností mu vůbec nedával smysl (na rozdíl od jeho ženy to chápu a hlavně respektuji).

Offline Blanka
příspěvků moje polička 21. ledna 2026 19:54

mitford sister Mitzi ďakujem za odpoveď , - ono je asi vždy niečo za niečo .....

Offline viktorka_od splavu
48869 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 20:54

Blanka rekla bych ze nejlepe by odpovedela Jos co vlastne narkoza s mozkem provadi

Offline Tabea
7593 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 21:22

Pavlena fakt sis objednala plnou narkózu a ne analgosedaci? A u tý kamarádky v USA taky plná narkóza?

Já měla analgosedaci, píchli mi něco do žíly a v momentě jsem byla v limbu. 

Offline Lilly_Ku
4445 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 21:25

mitford sister s tou narkozou to je pravda, ze s ni jsou spojeny specificky rizika. v nemecku me dost podrobne poucili pred operaci kolena, mela jsem na to extra termin u anesteziologa a byla i moznost rozhodnout se pro castecne umrtveni od kycle dolu. tu celkovou narkozu jsem si samo dala, ale od te doby si to pamatuju.

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:13

Tabea plnou.. Tu analgosedaci vnimam jako takovou osidnou, uz jsem slysela neco jako: byl to blby zazitek, ale bylo mi to trochu vic jedno. Pripadne kamoska: dali mi cosi, po cem jsem se citila jak po panaku, melo to stejnou intenzitu i vydrz (=zadnou). To jsou teda zazitky z jinych zakroku s analgosedaci. Kamoska v usa gastroskopie celkova narkoza, to stejny na kolonoskopii..

Offline leona mp
příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:38

Blanka Mám ohledně narkoz stejný názor a třeba u pejsků se téměř každý snaží u psa vyhnout narkoze. Samozřejmě fakty a statistikami nic podloženého nemám, jen pár skazek, jak se člověk mentálně po narkoze propadl. Ale jednalo se o starší lidi. Asi tak,kvůli takovým drobnostem bych do narkozy nešla. 

Offline Kokoska
34079 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:50

Mitzi to mas asi taky ruzny, muj tata prodelal v 85 letech tezkou operaci,  nasledky v tomto smeru to nenechalo zadne.

Offline 999
19426 příspěvků moje polička 21. ledna 2026 22:53

Pavlena Já měla blbý zážitek z kolonoskopie, moc drobná, srůsty, blbě točený střevo a k tomu úplně naprd pracoviště, kde mi nebyli schopni .zavést kanylu. Tak mi to udělali bez analgosedace. Bylo to nepříjemný, ale kdybych si měla vybrat, jestli narkózu nebo zase bez ničeho, beru to druhé. Ale samozřejmě mě tam už nikdo nikdy neuvidí, příště si dám víc práce s výběrem pracoviště :-).